LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] aegon coulanceregeling

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
lottevandermeer
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 jun 2012 11:46

aegon coulanceregeling

Ongelezen bericht door lottevandermeer »

Heeft iemand ervaring of enig idee wat het oplevert als ik een 'formulier onvrijwillige afkoop voor uw AE~GON Levensloop Vermogen polis' invul?? Dit vergt mij zeker 2 dagen werk en ik heb geen idee wat het me zou opleveren.
Ik werd in 2006 100% afgekeurd en had een Aegon spaarpolis. In 2008 heb ik die stop moeten zetten omdat ik de premie niet meer kon betalen. Nu kreeg ik te horen dat ik wellicht voor een coulanceregeling in aanmerking zou kunnen komen. Ik kreeg de papierhandel van de week in de bus om te onderzoeken of ik daarvoor in aanmerking kom. Ik moet hiervoor mijn hele hebben en houwen financieel van mijn man en mij over 2006 en 2008 inleveren. Alles wat maar met onze financiën te maken heeft in die periode. Dit kost enorm veel werk en tijd en vooral ook energie om alles te achterhalen en lang niet alles kan ik achterhalen met alle bewijzen en loonstroken en verslagleggingen. Voordat ik deze moeite (ik schat een dag of 2 werken) ga doen vraag ik me af wat het me gaat opleveren. Bij Aegon konden ze me daar niet over inlichten; eerst alles inleveren en dan zou ik het wel merken. Het feit dat ik dat 'formulier onvrijwillige afkoop voor uw AEGON levensloop Vermogen polis' heb ontvangen zegt dat ik er recht op zou kunnen hebben. Waarop?; is mijn grote vraag. Dalijk doe ik de moeite en dan krijg ik een paar tientjes terug. Wie heeft hier enig idee van of ervaring mee?

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: aegon coulanceregeling

Ongelezen bericht door peewee »

@lottevandermeer,
'Het lijkt me dat deze vraag tot de woekerpolisproblematiek behoort en dus niet tot de aandelenlease-affaire.
Ik zou Aegon eerst de wedervraag stellen wat de toetsingscriteria zijn van deze specifieke coulanceregeling. In zijn algemeenheid stellen de coulanceregelingen van Aegon, naar ik heb begrepen, niets voor. Bovendien zal Aegon je vermoedelijk nog een vrijwaring laten ondertekenen, waardoor je geen echte compensatie meer kunt claimen bij het KIFID.

Gesloten