LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Koersgrafiek Winstver3dubbelaar toch echt onjuist !

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Koersgrafiek Winstver3dubbelaar toch echt onjuist !

Ongelezen bericht door peewee »

In het kader van de boete-oplegging van 22 juli 2004 aan Dexia heeft de AFM in een toelichting aangegeven dat de brochure van het product Winstverdriedubbelaar op het punt van de Koersgrafiek INHOUDELIJK ONJUIST EN MISLEIDEND is/was
Het gaat hier om het meestverkochte aandelenleaseproduct van Legio Lease/Bank Labouchere, alias Dexia. Zelfs het meestverkocht aandelenleaseproduct uberhaupt. Naar verluidt zijn alleen van de Winstver3dubbelaar circa 180.000 contracten gesloten De AFM-uitspraak betrof ook het product KoersExtra,daarvoor gold hetzelfde oordeel: onjuist, dus misleiding.

Letterlijk zegt de toelichting van de AFM:
''De AFM acht de weergave van een in de beide door haar beoordeelde brochures opgenomen koersgrafiek inhoudelijk onjuist en misleidend. De rechtbank heeft zich over een dergelijke Koersgrafiek niet uitgesproken'''.

In de vele honderden vonnissen over de Winstver3dubbelaar die er sinds 2004 zijn gewezen is er tot nu toe NIET EEN vonnis gewezen, waarin dit oordeel van de AFM door de rechter wordt bevestigd. Integendeel, ALLE misleidingsclaims bij aandelenlease zijn tot nu toe afgewezen.

Is er een juridisch geschoold persoon actief op dit forum die mij kan uitleggen waarom een ONJUISTE koersgrafiek in een brochure desalniettemin als NIET MISLEIDEND kan worden gekwalificeerd ? Want dit is waar het rechterlijk feitenoordeel steeds opnieuw op neerkomt ! De enige reden die ik kan verzinnen is dat géén van al die tientallen advocaten die voor gedupeerden procedures hebben gevoerd over de Winstver3dubbelaar (en KoersExtra product) de moeite heeft genomen dit uiterst relevante punt daadwerkelijk in stelling te brengen. Dit laatste zou werkelijk ongelooflijk/verbijsterend zijn.
Laatst gewijzigd door peewee op 16 okt 2012 18:08, 4 keer totaal gewijzigd.

Chris G
Berichten: 911
Lid geworden op: 21 aug 2003 14:13

Re: Koersgrafiek Winstver3dubbelaar toch echt onjuist !

Ongelezen bericht door Chris G »

Als aanvulling op de posting van peewee van hierboven de toelichting die AFM hierover vermelde.

juwita
Berichten: 901
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Re: Koersgrafiek Winstver3dubbelaar toch echt onjuist !

Ongelezen bericht door juwita »

@pewee en Chris G.

De melding van het oordeel van de AFM werd al op 6 juni 2006 door OKERENE hier op dit forum gedaan. Als er de voorbije 6 jaar nooit iets met dit punt is gedaan door advocaten, dan is dit inderdaad behoorlijk verbijsterend. Te meer daar hier alleen een stelplicht geldt (omkering bewijslast).

Ik zal mijn juridische database nog wat verder raadplegen op rechterlijke uitspraken hierover. Ik had al even gezocht, maar kwam ze niet tegen.

Overigens komt na vaststelling van misleiding d.m.v. zo'n koersgrafiek, vervolgens nog de causaliteitshobbel, maar dat begrijpen jullie vermoed ik ook.

vervelend
Berichten: 143
Lid geworden op: 03 mar 2004 23:14

Re: Koersgrafiek Winstver3dubbelaar toch echt onjuist !

Ongelezen bericht door vervelend »

Het enige antwoord is: Rechterlijke macht is ook corrupt

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Koersgrafiek Winstver3dubbelaar toch echt onjuist !

Ongelezen bericht door peewee »

vervelend schreef:Het enige antwoord is: Rechterlijke macht is ook corrupt
Mogelijk ! Maar aantoonbaar vooral heel erg lijdelijk. En in casu moeten de kritische pijlen toch vooralsnog in de eerste plaats gericht worden op de advocaten :oops: die voor gedupeerden procedeerden. Op de website van rechtspraak.nl staan niet minder dan 275 vonnissen over de winstverdriedubbelaar. In géén enkele uitspraak wordt -blijkens de zoekmachine- gerefereerd aan de onjuiste = misleidende koersgrafiek die de AFM constateerde in 2004.

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Koersgrafiek Winstver3dubbelaar toch echt onjuist !

Ongelezen bericht door peewee »

Voor degene die nog een rechtszaak hebben lopen tegen Dexia over een Winstverdriedubbelaar of een KoersEXtra contract, uiteraard nu het dringende advies om je advocaat te verzoeken/sommeren zo spoedig mogelijk een

AKTE WIJZIGING/AANVULLING EIS te nemen in de lopende procedure over dit punt .

Of anderszins het punt van de ONJUISTE koersgrafiek in de folder eindelijk eens mee te nemen in de rechtszaak.
Heb je de zaak uit handen gegeven aan Leaseproces, dan geldt uiteraard hetzelfde. Ook die organisatie zal beter moeten gaan procederen voor haar klanten !

N.B. elders op dit forum is eerder een oproep gedaan aan gedupeerde van zg. certificaatproducten'' (zie forumitem ''certtificaatproducten, ingenieuze oplichting'' ) om ook in die eventueel nog lopende rechtszaken hun advocaat te verzoeken/sommeren deze kwestie veel beter te gaan aanpakken.

Gesloten