Net zoals bij een koopoptie op een huis, wordt dus niets gekocht -en wordt dus ook geen koopprijs betaald-, maar wordt met de tegenpartij enkel afgesproken, dat gedurende de afgesproken periode van 3, 5, 7, 10 of 15 jaren, men het recht heeft (en dus niet de plicht, vandaar het woord 'optie') de aandelen te kopen voor de prijs zoals aan het begin afgesproken. Als dan gedurende die jaren de aandelen in prijs zouden stijgen, dan mocht u ze toch kopen voor die (veel) lagere prijs zoals aan het begin afgesproken. Daarmee was uw winst verzekerd, zonder de aandelen echt aan te kopen en dus zonder het bedrag van de geldlening echt te gebruiken.
Het geld dat u op papier leende van Aegon's Legio Lease en Aegon's Bank Labouchere, dat werd niet echt gebruikt. U betaalde 'rente' op een spooklening. Met de door u betaalde 'rente' werden de lage kosten van de optie betaald. En de betaalde 'rente' was bij een zeer, zeer kleine groep mensen ook nog eens af te trekken van de inkomstenbelasting (de meeste van u hadden een veel te laag inkomen om de betaalde 'rente' af te trekken).
Aegon's Legio Lease is in 1991 begonnen met verkopen van effectenlease. Omstreeks 1993 kwam bij Aegon's Legio Lease effectenwizzkids de idee naar boven om het allemaal goedkoper te gaan doen door de aandelen niet meer echt aan te kopen, maar enkel nog opties tot aankoop van die aandelen. Dat scheelde ongeveer 97% tot 100% van het geld. En die opties kochten ze niet aan de beurs (dat is duur), maar bij enige grote financiële instellingen (dan kun je de goedkoopste offerte pakken).
Briljant, maar het is wel oplichting!
Reeds kort na 1993 kwam zoveel 'rente' binnen op de spookleningen van alle consumenten zoals u, dat met die 'rente' de volledige kosten van alle koopopties op aandelen konden worden betaald. Vanaf dat moment hoefden Aegon's Legio Lease en Bank Labouchere geen cent eigen (of ingeleend) geld meer te gebruiken om hun effectenzwendel te laten werken.
En het staat gewoon in verschillende jaarrekeningen van Bank Labouchere.
Neem nu die over het jaar 2000. Daarin staat het volgende:
Jaarrekening 2000 hier:2000: p. 60 jaarrekening (p. 56 van pdf) - totale waarde aandelen-callopties € 5,1241 miljard
p. 52 jaarrekening (p. 48 pdf):
"De post 'hedgeportefeuille opties inzake effectenleaseproducten' betreft de marktwaarde van de hedge-positie die is afgesloten bij investment bankers (OTC-opties). Deze positie dient ter afdekking van die risico's die voortvloeien uit de embedded optiepositie welk onderdeel uitmaakt van de effectenleaseproducten. Een deel van deze optiepositie is ter indekking van toekomstige leveringsverplichtingen van aandelen aan cliënten. (...)".
http://www.platformaandelenlease.nl/doc ... 202000.pdf
In de jaarrekening 1999 staat het volgende:
Jaarrekening 1999 hier:1999: p. 20 jaarrekening (p. 52 van pdf) - totale waarde aandelen-callopties € 11,012 miljard
p. 13 jaarrekening (p. 45 pdf):
"Een deel van deze optiepositie is ter afdekking van toekomstige leveringsverplichtingen van aandelen aan cliënten.
Het marktrisico van de embedded optiepositie en de daarmee samenhangende hedgepositie is beperkt. Het kredietrisisco uit hoofde van de OTC-positie is in belangrijke mate afgedekt door ontvangen onderpand.
De embedded optiepositie, zijnde de verplichtingen richting de leasecliënten, is opgenomen onder de post overige schulden.".
http://www.platformaandelenlease.nl/doc ... 201999.pdf
En bij mij gaat het er niet in, dat de STE en AFM dit niet hebben gezien en niet hetzelfde inzicht hebben gekregen.
U bent dus eerst verneukt door de hebzuchtigen van verschillende Aegon-dochterbedrijven, en vervolgens bent u verneukt door uw eigen overheid die niet wilde dat de Aegon-groep failliet zou gaan.
De overige beschikbare jaarrekeningen van Bank Labouchere staan hier:
http://www.platformaandelenlease.nl/doc ... menten.htm
Ps. Indien u wilt reageren op dit topic, wilt u zich dan beperken tot dit onderwerp en geen (ellenlange) herhalingen invoegen. Dat komt de leesbaarheid enkel ten goede.
Ps2. Gaat u niet roepen dat de koopopties op aandelen genoemd hierboven, dat die waren bedoeld voor de WinstVerdubbelaar, WinstVerDrieDubbelaar of soortgelijke producten, want de opties voor al die producten behoorden toe aan u de consument, zodat deze op grond van het jaarrekeningenrecht niet konden en niet mochten worden opgenomen in de jaarrekeningen van Legio Lease en Bank Labouchere, simpelweg omdat Legio Lease en Bank Labouchre geen economisch eigenaar waren van de opties. U -de consument- was de economisch eigenaar van die opties!
Ik mag u reeds nu wel bedanken voor door u te nemen moeite!