Op papier leek het zo mooi. Een fusie tussen Dexia, eigenaar van Legiolease, en de Italiaanse bank San Paolo IMI. De fusie zou de vierde bank van Europa opleveren met een marktwaarde van 37 miljard euro. Ensynergievoordelen? Tja, die zijn natuurlijk verwaarloosbaar als je niet in dezelfde geografische markten opereert. Wat was dan de gedachte van Dexia-topman Paul Richard? Waarschijnlijk was dit een defensieve stap om te voorkomen dat Dexia zou worden overgenomen. Het Italiaanse avontuur gaat echter niet door. Het pact van Belgische grootaandeelhouders - Gemeentelijke Holding, Arco en Ethias - controleert 38% van de aandelen van Dexia en ziet niets in een fusie.
Plan van tafel.
Een ander gevolg is dat de positie van Richard ter discussie staat. niet alleen heeft hij gezichtsverlies geleden, de Belgische aandeelhouders nemen het hem vooral kwalijk dat hij achter hun rug om met de Italianen heeft onderhandeld.
Als Richard het veld moet ruimen, biedt dat wellicht meer uitzicht op een oplossing van de Legiolease-problematiek, waarin Richard voortdurend de harde lijn heeft gekozen.
Bron:Effect - VEB magazine 11 december 2004
vr.gr. Cees
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Dexia: Kort Italiaans
Re: Dexia: Kort Italiaans
Als Richard het veld moet ruimen, biedt dat wellicht meer uitzicht op een oplossing van de Legiolease-problematiek, waarin Richard voortdurend de harde lijn heeft gekozen {villa_cees}
Je weet maar nooit! Andere bazen, andere wetten.
Vrg
Pluutje
Je weet maar nooit! Andere bazen, andere wetten.
Vrg
Pluutje
Re: Dexia: Kort Italiaans
Het schijnt dat de nieuwe topman van Dexia de kerstman is en dat iedereen zijn geld met rente terugkrijgt. Keep on dreaming !. Wat is pluutje naïef.
Re: Dexia: Kort Italiaans
HvdCB, O,OO
Re: Dexia: Kort Italiaans
wat is in hemelsnaam O,OO ?????????
Re: Dexia: Kort Italiaans
Kort Italiaans!!
Re: Dexia: Kort Italiaans
natuurlijk