LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] EEGALEASE VERKRIJGT VERBOD OP NIEUWE INCASSOPROCEDURES

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
witte
Berichten: 44
Lid geworden op: 13 nov 2003 09:43

EEGALEASE VERKRIJGT VERBOD OP NIEUWE INCASSOPROCEDURES

Ongelezen bericht door witte »

Deze mail heb ik net binnengekregen van Stichting Eegalease:


EEGALEASE VERKRIJGT VERBOD OP NIEUWE INCASSOPROCEDURES


Op 14 december 2004 heeft de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam Dexia verboden om in de periode van de dag van deze uitspraak tot 15 april 2005 dagvaardingen uit te brengen voor procedures in eerste aanleg tegen personen met wie zij een aandelenlease-overeenkomst is aangegaan voor één van de in de volgende producten:

10 = 20 Effect 4 = 10 Effect 4 = 10 Effect Vooruitbetaling
AEX Plus Effect AEX Plus Effect Vooruitbetaling AEX-Herstelplan Lease-Service
Agiostock Jubilieumplan Agio-Stockplan Agio-Stockplan Plus
All Round Effect All Round Effect Storting All Round Sparen
All Round Sparen Storting Altijd Doen Plan Auto Effect
Beleggen met bonus Beleggen met korting Beleggersplan
BMW Rijbeleg Bonus Beleggen Bonus Effect
Capital Effect Capital Effect Vooruitbetaling Cash Clicken Geldmandje
Cash Clicken Happy Beursday Cash Clicken Happy Geldmandje Cash Clicken Lease-Service
ClickLeasen Condor Plan Direct Rendement Effect
DuoLease Euro Effect Euro Rente Wereld
Feestplan I Feestplan II Flamingo Plan
Gianni Romme Effect Giga-Garant Index Plus
Inkomens Effect Interest Refund Effect Kinder-Spaarleasen
KoersExtra KoersExtra Storting KoersKlimmer
KoersLeasen Korting Kado Korting Koers
Kwakkel-Koers Labouchere KoersLIFT Legio Bespaarplan
Legio Extra Bonus Legio Garantplan Legio Garantplan Storting
Legio IB* Plan Legio Jubileumplan Legio Parelplan
Legio Pessimisten Plan Maximaal Rendement Effect MultiClick Effect
Multiplier Effect No-Risk Overwaarde Effect met herbelegging
Overwaarde Effect zonder herbelegging Pensioen Effect met herbelegging Pensioen Effect zonder herbelegging
Personeels Feestplan Premium Effect Prive Pensioen Effect
Profit Effect Refund Effect RenteRemmer
Safe Invest SafeLeasen Security Effect
Security Effect Plus SneeuwbalEffect SpaarExtra
SpaarExtra Storting Spaarleasen Spaarleasen Plus
Triple Effect Troefplan Vrijdag-Garantieplan
Winstver10dubbelaar Winstverbeteraar WinstverDriedubbelaar
Winstverdubbelaar



Wel moet zijn voldaan aan alle volgende voorwaarden (loopt u dit punt voor punt goed na):

1. ten tijde van het aangaan van de effectenlease-overeenkomst(en) was sprake van een huwelijk of geregistreerd partnerschap van de contractant en is dit met een bewijsstuk aan Dexia aangetoond;
2. de effectenlease-overeenkomst(en) is (zijn) aangegaan na 1 februari 2000;
3. de effectenlease-overeenkomst(en) is (zijn) niet mede-ondertekend door de echtgenoot of partner;
4. de echtenoot/geregistreerde partner heeft de effectenlease-overeenkomst(en) vernietigd op grond van artikel 1:89 BW
5. de effectenleasecontractant en de echtenoot/geregistreerde partner hebben niet schriftelijk afstand gedaan van hun rechten (door bijvoorbeeld "het Dexia-Aanbod' te aanvaarden);

Als u aan Dexia nog geen schriftelijk bewijsstuk heeft gestuurd van het feit dat u ten tijde van het aangaan van de effectenlease-overeenkomst was gehuwd, raden wij u aan om dit op basis van deze uitspraak alsnog te doen. U kunt dat doen door bij de Burgerlijke Stand van de gemeente waarin u bent ingeschreven een uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) te vragen. U moet nadrukkelijk vragen in dit uittreksel opgave te doen van de ingeschreven huwelijken, geregistreerd partnerschappen, echtscheidingen en/of beëindigingen geregistreerd partnerschap. Aan dit uittreksel zijn overigens wel kosten verbonden. Informatie daarover kunt u krijgen bij de Burgerlijke Stand van uw gemeente.


LET OP! De brief met het bewijsstuk dient aangetekend verzonden te worden waarbij het van groot belang is dat u vooraf zelf een kopie maakt voor uw eigen archief en de handtekeningkaart (van het aantekenen) goed bewaart! U hoeft geen kopie aan de Stichting Eegalease te sturen!


LET OP! Mocht u ongeveer twee weken na verzending geen bericht van ontvangst terug hebben ontvangen, dient u op het postkantoor navraag te doen. Het kan zijn dat de geadresseerde van een aangetekende brief weigert het bericht van ontvangst te tekenen. In zo'n geval krijgt de afzender het bericht van ontvangst terug met de vermelding dat de brief wél is uitgereikt maar dat de geadresseerde het bericht van ontvangst niet wil tekenen. Volgens TPG tekent in dat geval de postbode zelf en dat heeft ook rechtsgeldigheid. Uiteraard moet u het bericht van ontvangst (samen met de kopie van de stuitingsbrief) goed bewaren!


Bent u al gedagvaard?

In hetzelfde vonnis heeft de rechter Dexia verboden om dagvaardingen, die op 14 december 2004 al wel zijn uitgebracht (dus aan de aandelenleasecontractant zijn uitgereikt door een deurwaarder), maar nog niet zijn aangebracht bij de rechter, alsnog aan te brengen bij die rechter. De aandelenleasecontractant, c.q. zijn partner, moet wel tenminste 24 uur voor de dag waartegen gedagvaard is, aan Dexia hebben aangetoond dat aan de hierboven genoemde voorwaarden is voldaan.


Let op! De dagvaarding (het stuk dat u van de deurwaarder hebt ontvangen) vermeldt een datum, waarop u zich uiterlijk bij de Rechtbank (met een procureur) of de sector Kanton (in persoon of bij gemachtigde) moet melden. Die datum, is de datum waartegen is gedagvaard. Uiterlijk 24 uur voor deze dag moet u Dexia aantonen dat aan de voorwaarden is voldaan.


OPROEP:

Als u meent dat Dexia u in strijd met deze uitspraak heeft gedagvaard of de dagvaarding in strijd met deze uitspraak heeft aangebracht bij de Rechtbank of de sector Kanton, stuur dan de volgende stukken aan Eegalease (t.a.v. de heer J.L. Zijlma, Postbus 30456, 2500 GL Den Haag):


een kopie van de dagvaarding;
een kopie van de effectenlease-overeenkomst(en);
een afschrift van de vernietigingsbrief die u hebt verzonden aan Dexia alsmede een kopie van het bewijs van verzending daarvan;
een afschrift van de brief (met bijlagen) waarmee u het bewijs van uw huwelijk / geregistreerd partnerschap aan Dexia hebt toegezonden alsmede een kopie van het bewijs van verzending daarvan.

LET OP! Stuur slechts kopieën op. Stichting Eegalease zal deze stukken niet bewaren en deze stukken worden niet geretourneerd.


LET OP! Over de vraag of u wel of niet voldoet aan de hierboven genoemde voorwaarden zal niet worden gecorrespondeerd.


Niet stoppen met betalen

Om het zekere voor het onzekere te nemen, heeft de Stichting altijd geadviseerd - en dat doet zij nog steeds - om de betalingen aan Dexia “onder protest” voort te zetten. U kunt dit doen door bij de overschrijving van de betalingen aan Dexia in het vakje “mededelingen” de woorden “onder protest” op te schrijven. Indien uw betalingen via automatische incasso worden geïncasseerd, kunt u dit in een aangetekende brief (met behoud van een kopie) aan Dexia duidelijk maken. De vermelding dat u onder protest betaalt is van belang omdat zo duidelijk gemaakt wordt dat u niet stilzwijgend met de betalingen instemt. Hetzelfde geldt voor het voldoen van een restschuld na beëindiging van het contract. Wij raden u ten zeerste aan ook dit “onder protest” te doen.


LET OP! Stopt u toch met betalen, dan loopt u een aanzienlijk risico. Mocht het Gerechtshof of de Hoge Raad alsnog menen dat de vernietiging ten onrechte heeft plaatsgevonden en de contractant daarom alle verplichtingen uit de effectenlease-overeenkomst zal moeten nakomen, dan zult u het gehele verschuldigde bedrag vermeerderd met rente en kosten alsnog ineens aan Dexia moeten overmaken.

16again
Berichten: 16404
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: EEGALEASE VERKRIJGT VERBOD OP NIEUWE INCASSOPROCEDURES

Ongelezen bericht door 16again »

EEGALEASE VERKRIJGT VERBOD OP NIEUWE INCASSOPROCEDURES
Dit is een misleidende/verhullende koptekst van de eegalease vereniging, waardoor velen dit bericht te positief uitleggen.

Nieuwe gevallen kunnen m.i. nog steeds aan een incassokantoor worden overgedragen, met daarbij de restrictie om eventueel benodigde dagvaardingen uit te stellen tot april 2005.
Het incassoburo kan dus gewoon doorgaan/beginnen met intimiderende brieven/telefoongesprekken. Ook de incassokosten zal men uiteraard door berekenen.....

Vandaar dus weer de aanbeveling van eegalease om toch maar onder protest door te betalen:
LET OP! Stopt u toch met betalen, dan loopt u een aanzienlijk risico. Mocht het Gerechtshof of de Hoge Raad alsnog menen dat de vernietiging ten onrechte heeft plaatsgevonden en de contractant daarom alle verplichtingen uit de effectenlease-overeenkomst zal moeten nakomen, dan zult u het gehele verschuldigde bedrag vermeerderd met rente en kosten alsnog ineens aan Dexia moeten overmaken.

rimatru
Berichten: 16
Lid geworden op: 30 jul 2004 00:09

Re: EEGALEASE VERKRIJGT VERBOD OP NIEUWE INCASSOPROCEDURES

Ongelezen bericht door rimatru »

blij gemaakt dus met een dooie mus!

:( :cry: :( :cry:

impact
Berichten: 2157
Lid geworden op: 04 jul 2004 17:04

Re: EEGALEASE VERKRIJGT VERBOD OP NIEUWE INCASSOPROCEDURES

Ongelezen bericht door impact »

Dexia is één ding helemaal vergeten. In het Nederlands recht is het nog altijd zo dat wie eist, bewijst! Als Dexia stelt dat een gedupeerde NIET getrouwd was of een partnerschapcontract had ten tijde van het afsluiten van de lease-overeenkosten, is het aan Dexia om te bewijzen dat de bank gelijk heeft.

Vooral nu mr Cornegoor voor Dexia durfde te spreken over "randstedelijke arrogantie". Als Dexia en/of haar voorgangers hun huiswerk (zorgplicht!) hadden gedaan, zouden zij van de huwelijkse staat van hun cliënten op de hoogte dienen te zijn!

gompie
Berichten: 52
Lid geworden op: 23 nov 2004 13:40

Re: EEGALEASE VERKRIJGT VERBOD OP NIEUWE INCASSOPROCEDURES

Ongelezen bericht door gompie »

Impact.

Zo is het als het huiswerk door dexia goed was gedaan,zoals bij het afsluiten van een hypotheek word gedaan ,stond dexia misschien iets sterker.
Maar dexia verdiend een dikke onvoldoende voor maken van huiswerk,
dexia wilde te snel het huiswerk af hebben net als een slordige leerling op school,en dan krijg je straf.

witte
Berichten: 44
Lid geworden op: 13 nov 2003 09:43

Re: EEGALEASE VERKRIJGT VERBOD OP NIEUWE INCASSOPROCEDURES

Ongelezen bericht door witte »

Ikzelf ben best wel blij met deze duidelijke uitspraak.

Natuurlijk zijn er enkele citaten die opmerkingen en vragen oproepen, maar overall zijn er duidelijke richtlijnen (5 punten) die eegaleasers stevig in het zadel plaatsen.

Zo te zien zijn er nog steeds mensen die niet tevreden zijn: onbegrijpelijk.
De opmerking "blij gemaakt met een dooie mus" slaat de plank helemaal mis. Dat er nog steeds ruis veroozaakt wordt door het incassobureau, zal best wel, maar who cares? Met deze uitspraak, ben je snel klaar met het incassobureau.
Het is weer een goede stap in de strijd tegen DEXIA.
Ik had gehoopt met deze uitspraak enige positieve reacties te krijgen.

Nee, wat doen we: we gaan weer zitten bekvechten (de eindeloze onzinnige discussies tussen de Croosjes, Pietjes etc etc) op andere topics.

Ik kom hier maar af en toe op dit forum, maar nogmaals: er staan enkele goede dingen op, maar het merendeel is dom gezwets van mensen die zo te zien niets anders te doen hebben. Jammer (misschien wel typerend voor de huidige maatschappij)!!

pallu
Berichten: 688
Lid geworden op: 20 aug 2003 17:03

Re: EEGALEASE VERKRIJGT VERBOD OP NIEUWE INCASSOPROCEDURES

Ongelezen bericht door pallu »

Ik kom hier maar af en toe op dit forum, maar nogmaals: er staan enkele goede dingen op, maar het merendeel is dom gezwets van mensen die zo te zien niets anders te doen hebben. Jammer (misschien wel typerend voor de huidige maatschappij)!!
hier sluit ik mij volledig bij aan,

pallu

Gesloten