LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Achtergrond Labouchere

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
Hans

Achtergrond Labouchere

Ongelezen bericht door Hans »

Onderstaand een uittreksel als gehaald van de site van Dexia over de overname van Labouchere.
Ik heb in de vele postings geen relatie met Aegon terug gezien. Wat zijn de mogelijke stappen die tegen het moederbedrijf (destijds) Aegon te nemen zijn? Iemand hier ervaring mee?
Op de site van stichting leaseverlies en radar zie ik weining progressie aangaande de te volgen acties tegen Legio Lease. Weet iemand de laatste status?


De groep Dexia kondigt haar voornemen aan om via Banque Internationale à Luxembourg (BIL) Banque Labouchere in Nederland te verwerven

De groep AEGON N.V., die tot de grootste tien verzekeraars ter wereld behoort, en de Europese bankgroep Dexia, die optreedt via Banque Internationale à Luxembourg, voeren exclusieve onderhandelingen met het oog op de acquisitie van Banque Labouchere door Dexia. Labouchere was tot nu toe volledig in handen van de Nederlandse verzekeringsgroep. De definitieve verwezenlijking van de transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de raden van bestuur van de twee ondernemingen en van de toezichthoudende overheid. De overnameprijs wordt geraamd op ongeveer 896 miljoen EUR; de transactie is voorzien voor deze zomer.
Banque Internationale à Luxembourg (BIL), lid van de groep Dexia, wil via deze transactie 100% van Labouchere verwerven, die haar zetel heeft in Amsterdam en 700 personen tewerkstelt.
BIL is naast het Gemeentekrediet van België, Dexia Crédit Local de France en Dexia Project&Public Finance International Bank, één van de vier operationele vennootschappen van Dexia. BIL is sedert jaren een referentiebank in het Groothertogdom en is belast met de ontwikkeling van de activiteiten private banking, vermogensbeheer en administratief fondsenbeheer binnen de groep Dexia.
Labouchere is een traditionele zakenbank, die opgericht werd in 1789 en zich onlangs met succes specialiseerde in de commercialisering van financiële producten voor een gegoede cliënteel, waarbij zij het accent legt op innoverende distributiekanalen zoals internet, call center en finance television. Zij werkt ook via een net van meer dan 500 zelfstandige financiële tussenpersonen. De Bank Labouchere maakt deel uit van de groep Labouchere en houdt zich bezig met private banking en investment banking; momenteel oefent de bank deze activiteiten uit via haar vijf gespecialiseerde agentschappen in Amsterdam, Arnhem, Hilversum, Groningen en Maastricht. De bank levert haar diensten inzake asset management en advies aan meer dan 3 300 topcliënten, die meer dan 1,7 miljard EUR vertegenwoordigen. De groep Labouchere is ook actief als depothoudende bank, via de joint venture CDC Labouchere Securities Services, waarin zij een belang van 49% bezit. Het effectendepot beloopt 30 miljard EUR.
Inzake producten specialiseert Banque Labouchere zich via haar dochter LEGIO-LEASE sedert 5 jaar in equity leasing. Met een marktaandeel van 75% en 275 000 cliënten bekleedt zij voor dit soort van activiteit thans een leiderspositie in Nederland. De on-linecourtagesite ALEX van Labouchere heeft met meer dan 6 000 transacties per dag en 13 000 cliënten de meest performante banksite in Nederland.
Internationaal gezien is de bank ook in Genève, Londen, Luxemburg en New York aanwezig.
De acquisitie van Labouchere past in de internationale expansiepolitiek van BIL. Labouchere zal met zijn innoverende marketingaanpak, zijn multikanalendistributie van producten en zijn originele productengamma een ondersteuning en een versterking betekenen voor de strategie op het vlak van de ontwikkeling van private banking op internationale schaal en van de activiteiten inzake vermogensbeheer en administratief fondsenbeheer, die de kern vormen van de strategische opdracht van BIL binnen Dexia. Dankzij zijn capaciteit aan institutionele beleggingen in Nederland, zal Labouchere de groep Dexia ook de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van synergieën op het vlak van de marktactiviteiten en de activiteiten als depothoudende bank. Door de integratie van Labouchere in Dexia zal de Nederlandse bank ten volle gebruik kunnen maken van de knowhow van de Groep inzake private banking en asset management en haar aanbod kunnen aanvullen met het volledige producten- en dienstengamma van Dexia.
De strategie van AEGON om zich te concentreren op haar basisactiviteiten (levensverzekeringen, pensioenen, investeringsproducten en de daarmee gekoppelde diensten) verklaart het afstoten van Labouchere. Daar deze transactie reeds in de rekeningen werd opgenomen zal het afstoten van Labouchere geen enkel effect hebben op de vooruitzichten van de resultaten van AEGON voor het jaar 2000 noch op de opbrengst per aandeel. De resultaten van de verkoop zullen door AEGON gebruikt worden voor de liquidatie van haar schulden, terwijl de winsten zullen geïntegreerd worden in de eigen middelen.

Plintkabouter

Re: Achtergrond Labouchere

Ongelezen bericht door Plintkabouter »

Het op dit forum geplaatste uittreksel m.b.t. de overname van Labouchere door Dexia (BIL) is niet recent. Dit was een bericht dat dateert van enige tijd voor de overname en de overname is dus reeds vorig jaar geschiedt.

De relatie met Aegon is als volgt:
Piet Bloemink heeft zijn LEGIO-concept eerst doorverkocht aan Aegon, waarna Bank Labouchere dit weer van Aegon heeft overgenomen. Legio is dus als productnaam inmiddels volledig uitgemolken door het oude Bank Labouchere en als kat in de zak nu door Dexia BIL meegenomen in de overname van Bank Labouchere.

Wel heel goed dat je dergelijke info op deze site plaatst.

Stichting Leaseverlies is heel druk bezig met het ontvangen van alle klachtenbrieven en de aanmelding voor de stichting.
Inmiddels is er voldoende grond om de juridische stap richting rechtbank als precedentzaak (in navolging op de DSI-zaak welke door 1 particuliere client gewonnen is)te gaan zetten i.s.m. diverse betrokken partijen.
Uiteraard heeft men voldoende tijd nodig om zo sterk mogelijk beslagen ten ijs te komen en ik vermoed dat het totaalbedrag waarover we praten een behoorlijke schok voor Dexiabank zal zijn.......... hopenlijk de uitspraak van de rechter nog veel schokkender voor deze dievenbende.

Kortom: ga alsjeblieft allemaal richting Stichting Leaseverlies (al lijkt het traag te gaan), en NIET richting Dexiabank voor een of andere vage betalingsregeling met alle gevolgen van dien!!!!

Een medegedupeerd Plintkaboutertje.

Gesloten