LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De reactie van Legio op de uitzending van TROS Radar van 25

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
Legio

De reactie van Legio op de uitzending van TROS Radar van 25

Ongelezen bericht door Legio »

Onaangenaam verrast. Dat waren wij na het zien van de uitzending van TROS Radar op maandag 25 maart 2002. U waarschijnlijk ook, gezien de vele reacties die wij daarna ontvingen. Wij vinden het jammer dat Radar ons niet heeft betrokken bij hun onderzoek. Anders hadden wij voor veel opheldering kunnen zorgen. De meest gestelde vragen zullen wij hier beantwoorden. Heeft u een andere vraag? Dan kunt u bellen of een e-mail versturen. Onze klantenservice is op werkdagen van 90 tot 210 uur en op zaterdag van 90 tot 170 uur bereikbaar op het gratis telefoonnummer 0800-0536.

Waarom was Legio niet in de uitzending?
Vorig jaar was Legio vertegenwoordigd in een live-uitzending van Radar. Radar liet ons toen niet uitspreken en gaf ons geen gelegenheid om inhoudelijk te antwoorden. Dat is in strijd met het principe van hoor en wederhoor. Een principe dat de basis is van verantwoorde journalistiek. Daarom hebben wij besloten ditmaal niet aanwezig te zijn. Wij hebben alle vragen die Radar ons stelde voorafgaand aan de uitzending schriftelijk beantwoord. Tot onze grote spijt heeft Radar weinig met deze informatie gedaan in de uitzending.

Is het waar dat Legio sjoemelt met de aan- en verkoopkoersen van aandelen?
Nee, Legio sjoemelt niet met de aan- of verkoopkoersen van aandelen. Radar gebruikt in haar berekeningen het rekenkundig gemiddelde van beurskoersen op een handelsdag. Dit wordt berekend door het optellen van de hoogste en de laagste koers gedeeld door twee. Bij ons worden de koersen berekend op basis van een gewogen gemiddelde van de door ons verhandelde aandelen. Legio koopt en verkoopt regelmatig grote hoeveelheden aandelen op de beurs. Als al die aandelen tegelijk verhandeld zouden worden, zou dat de koersen negatief beïnvloeden. Om dat effect te beperken verkoopt Legio de aandelen in plukjes.

Verdient Legio aan het aan- en verkopen van mijn aandelen?
Nee, Legio verdient alleen aan de rente die u betaalt. Legio verdient niets aan transacties op de beurs. De door Legio op de beurs verkregen koers is de koers die de klant terug zal vinden op een overeenkomst of eindafrekening.

Doet Legio aan 'in-house-matching'?
In-house-matching is het intern tegen elkaar wegstrepen van aan- en verkooporders in hetzelfde aandeel op een bepaalde handelsdag. Dit is niet toegestaan en dit gebeurt ook niet.

s.fok

Re: De reactie van Legio op de uitzending van TROS Radar van 25

Ongelezen bericht door s.fok »

Onaangenaam verrast? dat maken jullie me niet wijs, dat zat er lang aan te komen, en mij maak je niet wijs dat je alleen aan de rente verdien, en die brief die jullie naar iedereen stuurt, slaat nergens op, van legio dit en dat, dus helemaal niks, het intereseert jullie helemaal niets anders had je wel op tijd iets kunnen doen, of voor kunnen stellen aan de klanten, maar je hoorde nooit wat, want je eigen zakken werden toch wel gevuld.

Marja

Re: De reactie van Legio op de uitzending van TROS Radar van 25

Ongelezen bericht door Marja »

Hallo Legio,

De brief van jullie vandaag ontvangen. Hier wil ik toch even op in gaan. Er is nooit en te nimmer verteld dat wij geregistreerd zouden worden bij BKR. Wij hebben absoluut geen brochure ontvangen, waarin dit vermeld zou staan. Wij zijn telefonisch benaderd, hebben toen een "Prognosevoorbeeld van Korting Kado" ontvangen, waar jullie uitgaan van het meest gunstige geval (KORTING KADO= een contract voor 10 jaar, waarvan wij er uiteindelijk 2 van hebben afgesloten van +/- ƒ 250,= per maand) In dit Prognose voorbeeld staat beschreven dat je de 1e 3 jaar gewoon een vast bedrag betaald en de laatste 7 jaar NIETS meer hoeft te betalen, veel dividend ontvangt en uiteindelijk bij een betaling van ƒ 250,= per maand maar een investering zou hebben gedaan van ƒ 2.225,94 na 10 jaar. Zeer onrealistisch en mislijdend.
We hebben voordat wij aan deze hele toestand zijn begonnen de vraag gesteld, als het ons financieel te veel zou worden, dat wij dan in ieder geval ten minste onder één contract uit konden komen. Dit was geen probleem volgens Legio. Een aantal weken gelegen heb ik gebeld met deze vraag en toen werd mij verteld dat dat niet mogelijk was, zonder kosten. De laatste 7 jaar konden wij AFKOPEN. Het bedrag dat wij gedurende 7 jaar maandelijks zouden moeten betalen, (afhankelijk van de rente van de 1e 3 jaar),zou gehalveerd worden en dat is dus volgens jullie, die KORTING KADO!!! Maar dat hebben jullie voordat wij hier aan begonnen niet vermeld! Slordig en nog eens slordig, dit is dus bewust informatie achterhouden,waardoor mensen financieel in de problemen kunnen raken door jullie onjuiste informatie. Dus kom niet met verhalen die absoluut niet waar zijn.

Marja (een teleurgestelde legio-klant)

Gesloten