LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] legio

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
ida

legio

Ongelezen bericht door ida »

ook ik ben er ingetrapt, mooie woorden en prachtige folders lokken de mensen naar legio.
wat nog eger is ik heb mijn dochter er ook in meegetrokken, zei was toen nog minderjarig en had een bijbantje, ik zei dat is mooi voor als je over een paar jaar uit huis gaat.
het ging eigelijk al vanaf het begin fout en ze had gelijk al een schuld van 8000 gulden want ze kreeg kpn aandelen.
ik hoop echt dat ze er vanaf kan zonder prblemen.
Heb de brieven al verstuurd die via radar te verkrijgen waren.
groet ida

l. hardeman

Re: legio

Ongelezen bericht door l. hardeman »

kan je onder het contract van legio uitkomen, zoja hoe?

l. hardeman

Re: legio

Ongelezen bericht door l. hardeman »

kan je onder het contract van legio uitkomen, zoja hoe?

RdL

Re: legio

Ongelezen bericht door RdL »

Ook ik heb div. contracten. Naar wat ik nu gehoord heb zou ik er best vanaf willen. Volgende maand loopt er een contract af. Het contract staat op 7283 gulden. Volgens een schrijven wordt er €970 uitgekeerd.
Jammer, maar is niet anders.

De vreugd

Re: legio

Ongelezen bericht door De vreugd »

Ook wij (tweeling) nu achtien jaar zijn er ingelopen.
zeker met KPN,deze werd ons zelfs aanbevolen. We zijn op 12-12-2000 ingestapt. we hopen dat we er nog onderuit kunnen komen en zo de schade beperkt te houden.

ton,s

Re: legio

Ongelezen bericht door ton,s »

kan ik onder mijn winstverdriedubbelaar uitkomen en kunt u laten weten hoe.

M. Verhoeven

Re: legio

Ongelezen bericht door M. Verhoeven »

Niet alleen Legio maakt zich schuldig aan dit soort praktijken. Ook Sprintplan van Spaarbeleg (Aegon) is zo'n constructie.

Ik heb ook een "Sprintplan" van Spaarbeleg. Ik betaal iedere maand fl. 300,00 voor een periode van 5 jaar. Uiteindelijk betaal ik dus fl. 18.000,00. De waarde van mijn aandelenpakket t.w.v. fl. 45.000,00 moet dus stijgen naar fl. 63.000,00 om mijn inleg terug te krijgen. Om quitte te spelen moet je dus continu 8% + 4% inflatie = 12% winst hebben op je aandelen en die kans is natuurlijk nihil. Alles onder die 12% is puur verlies. Dit soort dingen is me zojuist verteld door mijn belastingconsulent, maar dit is me nooit verteld door de onafhankelijke financieel adviseur die mij heeft overgehaald om een “Sprintplan” te nemen.

Worden er door de vele gedupeerden nog stappen ondernomen?? Zo ja, waar kan ik mezelf aanmelden?

ida

Re: legio

Ongelezen bericht door ida »

ik wordt waarschijnlijk vandaag opgebeld door het radio programma van radar, kreeg een mailtje dat ze kontakt op gaan nemen naa aanleiding van mijn mail over mijn dochter die toenmalig 17 jaar was.

pwj.hoozemans

Re: legio

Ongelezen bericht door pwj.hoozemans »

Geachte Lezers,

inzake legio.

Mogen wij de zaak ook eens van de andere kant bekijken?
Uiteraard als mocht blijken dat Legio rommelt met de aan-en verkoop procedures,mogen zij van mij de meest zware sancties opgelegd krijgen.

Maar het instappen bij Legio hebben wij toch allemaal met onze volle verstand gedaan en al kijkend naar de beursresultaten ons in zekere zin rijk gerekend.

Een complete beursval van b.v.de KPN is niet aan
Legio verwijtbaar doch moeten we eigelijk zoeken bij het toemalige management.Daar zouden wij onze claim moeten neerleggen!

Ook ik vind het resultaat van het beleggen weinig vrolijk makend,maar heb met volle bewustzijn destijds gekozen om enige contracten aan te gaan,in de verwachting hier mooi aan te verdienen.

Helaas ligt dit nu anders,maar ik kan met de beste wil van de wereld niet Legio verwijten dat het beursklimaat weinig vreugdevolle tijden beleeft.

Net zo als U had ik graag mijn winst genomen,maar zal sportief mijn verlies moeten dragen.

M. Seric

Re: legio

Ongelezen bericht door M. Seric »

Geachte lezers


Ik ben er helaas ook ingestonken.
ik heb het spaarleasen. dat je na 5 jaar uitkan stappen.
en dat het na 15 jaar de aandelen van jou zijn.

ik doe mee voor 100 nfl per maand.

en heb een bedrag van 8500 gulden een aandelen paket.
de op de jaaropgave stand een opgebouwede vermogen
van 9800 gulden.

ik moet nog een 2 a 3 jaar. 1998/99 begonen.

maar nog iets.

er werdt een brief naar mij geschreven dat de divident
25% belast zal worden als deze cash zal zijn.

dus er werdt mij geadviseerdt om een de brief
te ondertekenen en terug te sturen zo dat ze voor mij een
soort van aandelen tekopen van unilever zo dat je dan
voordeliger uitzal zijn met de belasting

die bief heb ik nooit op gestuurd en ondertekend


de voorwaarde was wel dat je een jaar langer moest blijven

dus 6 jaar als minimum!!!!

en ze hebben mij zonder toestemming daar voor opgegeven.


Groet M.seric

J.Hanegraaf

Re: legio

Ongelezen bericht door J.Hanegraaf »

LEGIO heeft de contracten (winstver-3-dubbelaar en FEESTPLAN!)hoofdzakelijk verkocht met het argument dat de betalingen OVERIGENS VOLLEDIG FISCAAL AFTREKBAAR zouden zijn; e.e.a. blijkt ook nog eens duidelijk uit de berekende rentetarieven ( bijna 16% p/jr effectief); dit verkooppraatje hebben ze - enigszins afgezwakt - nog volgehouden toen reeds bekend was dat de betalingen onder de -begrensde - aftrek voor consumptiefkrediet zouden gaan vallen.
Mijn vraag luidt: kan de lessee gehouden worden aan het boetebeding (50%van de resterende termijnen) als de verkoopargumenten van lessor niet of niet langer hout snijden. Legio beweert van wel. Al met al heeft LEGIO de hoge rentebaten en de andere partij heeft nauwelijks een reele kans iets te verdienen, zelfs niet als de beurzen crescendo (zouden) gaan.

Wil

Re: legio

Ongelezen bericht door Wil »

Ik heb ze hier nog voor me liggen: De brieven uit 1999:
“Doe mee met de unieke Legio-Lease WinstVerdrieDubbelaar en ontvang al over drie jaar de driedubbele winst”.

“Gefeliciteerd met uw besluit om deel te nemen aan de Legio-Lease WinstVerdrieDubbelaar. Nogmaals bedankt voor het vertrouwen. Uiteraard houden wij U op de hoogte van de ontwikkelingen van uw WinstVerdrieDubbelaar U gaat drie zeer interessante jaren tegemoet”.

Ja, ja, …..zeer interessant !
Ze hebben me de afgelopen 3 jaar uitstekend op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen (?)

In 1999 ben ik gestart met de Legio Lease Winstverdriedubbelaar. Mijn maandelijkse bedroeg 150 gulden. In totaal heb ik 5400 gulden ingelegd. Mijn ouders hebben een zelfde overeenkomst afgesloten.
Ik weet dat beleggen in aandelen risico met zich meebrengt en dat de waarde van beleggingen kan fluctueren. Maar dat het zo allemaal zou eindigen…..

Eind april 2002 loopt mijn overeenkomst af. Vorige week kreeg ik een brief van Legio waarop stond dat ik een negatieve opbrengst heb van Euro 744 (1639 gulden). Dit betekent dat ik in totaal voor ruim 7000 gulden de boot in ga!

In de 3 voorbije jaren heb ik nooit iets van Legio gehoord. Uitgerekend afgelopen maandag zag ik het programma RADAR. Bleken er duizenden mensen gedupeerd te zijn.
Ik heb een bezwaarbrief opgestuurd. Maar wat kan ik meer doen? Verlengen van de overeenkomst lijkt me, gezien de dubieuze praktijken van Legio, geen goede zet.
Is er nog een mogelijkheid om in ieder geval het ingelegde bedrag terug te krijgen?

swen

Re: legio

Ongelezen bericht door swen »

t

D.J.Schipper

Re: legio

Ongelezen bericht door D.J.Schipper »

Geachte Lezers,

Op 17 december 2001 werden de aandelen van mijn Winstverdriedubbelaar verkocht. In een brief van Legio van 15 november 2001 was de waarde ƒ 2554.14 (ik had ze gekocht voor ƒ 4000.--)maar op 21 december keerde Legio ƒ 1510.24 uit een wezelijk verschil zou ik zeggen.

Legio zegt in hun laatste alinia..
ik citeer: Als tussen het moment waarop deze brief wordt verzonden en de uiteindelijke afloopdatum een wezelijk verschil ontstaat in de waarde van uw aflopende contract, dan zullen we proberen telefonisch contact met u op te nemen.

Er is door Legio, kan ik u melden, geen contact gezocht. In het contact dat ik met hun gezocht heb, is door Legio gezegd dat zij alleen maar contact opnemen als ik een schuld bij hun zou hebben.

Gesloten