LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] stomme verbazing

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
Gast

stomme verbazing

Ongelezen bericht door Gast »

Met stomme verbazing lees ik het kranten bericht ""vertrek Dexia uit amsterdam aderlating.
Een bedrijf dat kans ziet om met zijn producten 200.000 mensen het verdere leven tot een hel te maken, geen enkele moeite doet om een oplossing te bewerksteligen moet helemaal niet op deze aardbol mogen zijn.
Weg wezen met zulke uitbeners, en nooit meer terug komen.

Brabander
Berichten: 354
Lid geworden op: 05 jul 2004 23:17

Re: stomme verbazing

Ongelezen bericht door Brabander »

En hierbij het bewuste artikel.

Artikel uit Eindhovens Dagblad van 05-08-2004

Vertrek van Dexia nieuwe aderlating
Financieel hart Amsterdam loopt leeg


Donderdag 5 augustus 2004 - AMSTERDAM – De deconfiture van Dexia Bank, dat deze week besloot niet langer in zijn Nederlandse activiteiten te investeren, is de zoveelste slag voor de positie van Amsterdam als financieel centrum. Opnieuw dreigt de hoofdstad een belangrijke financiële instelling kwijt te raken.

Dexia ziet niet langer brood in Nederland. De perikelen rond de gewraakte aandelenlease-activiteiten heeft de naam van het concern te zeer bezoedeld.

Nog maar vier jaar geleden kocht het Frans/Belgische concern zich in Nederland in. Op het hoogtepunt van Dexia, eind 2000, werkten er 1300 mensen bij het bedrijf, allemaal in Amsterdam. Binnenkort zijn het er nog 260 en, zo vrezen de vakbonden, over een tijdje kan Dexia helemaal zijn verdwenen.

Daarmee zou Amsterdam opnieuw een toonaangevend financieel bedrijf verliezen. De afgelopen jaren verdwenen al een hele rits financiële dienstverleners uit de stad. Veel anderen saneerden. Dat had vooral te maken met de automatisering van de aandelenhandel, de fusie van de Amsterdamse effectenbeurs tot Euronext en het uiteenspatten van de beurshype.

Eind jaren negentig werkten nog meer dan 50.000 werknemers in de Amsterdamse financiële sector. Inmiddels is dat aantal gezakt tot onder de 45.000. De Nationale Investeringsbank (NIB), Bever Holding, het Duitse Metzler en de Britse bank HSBC vertrokken helemaal uit Amsterdam. Anderen, zoals effectenhuis Nieuwe Doelen, gingen failliet of schrapten veel banen (Kas Bank en KBC). Onlangs speelden Fortis en Deutsche Bank met plannen om Amsterdam te verlaten.

Ook Dexia moest al banen schrappen, vrij snel nadat het via de koop van het Nederlandse Labouchere, voor 900 miljoen euro, en Kempen & Co (voor één miljard euro) in Nederland actief was geworden.

De twee bedrijven vormden het fundament van Dexia Bank. De expansieplannen liepen echter snel vast door het verslechterende klimaat op de financiële markten. Ingrijpende saneringen waarbij honderden banen verdwenen, waren het gevolg. Ook werden onderdelen van de hand gedaan.

Dexia dacht daarmee de problemen te boven te zijn. Maar met Labouchere was ook de aandelenlease-affaire binnengehaald. Door de massale juridische acties werd de merknaam zo belast, dat het voor Dexia geen zin meer had te investeren in nieuwe financiële producten.

Door de affaire, besloot Dexia vorig jaar al om Kempen & Co zijn eigen naam terug te geven, om de zakenbank niet met de leaseperikelen te bezoedelen.

De bank verhuisde ook naar een eigen toren, naast het WTC. Het bleek niet voldoende: Kempen werd dit voorjaar verkocht aan het zittende management en een groep investeerders.

Dexia wil niet zeggen of het Nederland uiteindelijk helemaal links laat liggen. Nu de bank nog uitsluitend personeel in dienst heeft om de lopende contracten met aandelenlease af te wikkelen en het juridisch gevecht met ontevreden klanten aan te gaan, lijkt het er sterk op dat Dexia de hoofdstad zal gaan verlaten.

JH
Berichten: 2919
Lid geworden op: 30 aug 2003 14:37

Re: stomme verbazing

Ongelezen bericht door JH »

een aderlating ???? laat me niet lachen, dexia is gewoon een stolsel in de"finanaciele" bloedsomloop. Zeg maar gerus dat dankzij dexia de hele financiele wereld een behoorlijke deuk heeft opgelopen.
Wat een waardeloos artikel, komt zeker uit een financieel magazine. :twisted:

Kees
Berichten: 91
Lid geworden op: 12 okt 2003 21:10

Re: stomme verbazing

Ongelezen bericht door Kees »

Een soortgelijk artikel heeft ook in het Parool gestaan. Ook daar werd gesproken over het jammerlijke verlies van weer een finnciele instelling in Amsterdam. Ook het Parool vergist zich: dexia is geen financiele instelling maar een een over lijken gaande, niets ontziende slachtbank. Amsterdam moet blij zijn dat deze instelling weg gaat. Ze kunnen daar in die toren best wel wat beters huisvesten. Kijk maar uit dat het geen Artesia wordt welke daar zijn logo aan gaat hangen, want dat zijn gelijksoortige criminelen uit hetzelfde nest.

Kees

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: stomme verbazing

Ongelezen bericht door Janny »

En hierbij het bewuste artikel.

Artikel uit Eindhovens Dagblad van 05-08-2004

Vertrek van Dexia nieuwe aderlating
Financieel hart Amsterdam loopt leeg

Een aderlating voor Amsterdam??????
Waar is al dat bloed dan gebleven. Zij hebben ons eerder het bloed onder de nagels weggehaald. Zodat wij financiële bloedarmoede hebben.

Niks Amsterdam zielig.
Maar hoop! door goede rechtzaken die berooide mensen weer adem geven. door een eerlijke afhandeling van zaken.

Gast

Re: stomme verbazing

Ongelezen bericht door Gast »

Het is toch wel weer een werkgever die verdwijnt.

berendjan
Berichten: 469
Lid geworden op: 25 jul 2004 17:58

Re: stomme verbazing

Ongelezen bericht door berendjan »

Als nu allemaal die Dexia verleasers het land eens gaan verlaten. Daar schieten we echt iets mee op. Misschien kunnen ze van het plein voor de klaagmuur een camping voor hun maken.

Gesloten