LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] 'Een bank heeft een zorgplicht, toch?'
Re: 'Een bank heeft een zorgplicht, toch?'
Ja,met lekkende randjes waar je een tube Velpon bij krijgt.
Re: 'Een bank heeft een zorgplicht, toch?'
Als ik het niet dacht, even weg en onze forumzot lieske is weer bezig geweest Ga zo door lieske we houden wel van wat entertainment, we lachen om je
Re: 'Een bank heeft een zorgplicht, toch?'
Hè JH. Vertel jij mij nu eens dan wie die Lieke is. Ik heb zo,n gevoel dat ik wat gemist heb? Waar moet men haar van kennen dan?
Re: 'Een bank heeft een zorgplicht, toch?'
Ik zou niet weten wie lieske is en ik wil het ook niet weten. Ik vind alleen dat zij of hij ongefundeerde kritiek levert en klakkeloos aanneemt alsof de gedupeerden bewust wisten waar ze mee bezig waren. Het merendeel is gewoon misleid, basta. Ik heb zelf ook geen leaseprodukten afgenomen maar ben helaas indirect er wel bij betrokken en ik leef gewoon mee met de echte gedupeerden. Het is een hard gelag voor velen die na drie jaar een restschuld overhielden en ik weet zeker dat zij er nu wel van geleerd hebben.
En voor lieske slaap zacht in je fluwelen dwangbuisje
En voor lieske slaap zacht in je fluwelen dwangbuisje
Re: 'Een bank heeft een zorgplicht, toch?'
Okè dan, ik zal er dan ook niet verder over zeuren. En wat betreft dan indirekt betrokken zijn,dat is met mij ook zo het geval.
Re: 'Een bank heeft een zorgplicht, toch?'
maakt niet uit gast, het is goed dat je navraagt wie of wat lieske is. Sociale controle is prima. Wanneer je er echt moeite voor wil doen dan zul je het hele forum moeten onderspitten. Iets waar ik helaas te weinig tijd en zin in heb.
Overigens moeten we niet zo veel aandacht aan dit soort uitschot besteden. Ze zijn het niet waard.
Overigens moeten we niet zo veel aandacht aan dit soort uitschot besteden. Ze zijn het niet waard.
Re: 'Een bank heeft een zorgplicht, toch?'
Ik dacht ergens gelezen te hebben dat JH zijn contract betaald had onder protest.Geplaatst op 20 Oct 2003 19:07 door JH
--------------------------------------------------------------------------------
Ik zou niet weten wie lieske is en ik wil het ook niet weten. Ik vind alleen dat zij of hij ongefundeerde kritiek levert en klakkeloos aanneemt alsof de gedupeerden bewust wisten waar ze mee bezig waren. Het merendeel is gewoon misleid, basta. Ik heb zelf ook geen leaseprodukten afgenomen maar ben helaas indirect er wel bij betrokken
Re: 'Een bank heeft een zorgplicht, toch?'
Geplaatst op 07 Oct 2003 12:49 door JH
--------------------------------------------------------------------------------
Luc 1 schreef:
Dus je hebt zelf ook onder protest betaald ! Aandelen overnemen lijkt me dat je niet moet doen.
Thomas.
so what
Hierboven schrijf je ik heb zelf geen leaseprodukten afgenomen. JH je kraakt zelf iedereen en bij deze dus door de mand gevallen als zijnde een leugenaar. Inhoudelijk stel je geen moer voor. Ga anderen lastigvallen eikel.
Thomas.
Re: 'Een bank heeft een zorgplicht, toch?'
Even een basisles economie:
Mensen of bedrijven die geld over hebben kunnen dat bij een bank op een spaarrekening of dergelijke zetten. Dat heet sparen. Van de bank krijgen ze daarvoor een vergoeding, dat heet rente.
Er zijn weer andere mensen of bedrijven die hebben tijdelijk of voor langere tijd geld nodig. Die stappen naar de bank en vragen of ze daar geld kunnen krijgen. Dat heet lenen. Daarvoor vraagt de bank een vergoeding. Dat heet ook rente. Maar de bank heeft natuurlijk kosten en wil uiteindelijk ook nog iets verdienen. En daarom is de rente die betaald moet worden hoger dan de rente die de mens of het bedrijf krijgt die het overtollige geld op een spaarrekening gezet heeft krijgt. Het is net als bij de supermarkt, die koopt de levensmiddelen die verkocht worden goedkoper in dan de prijs die op het prijskaartje staat. De een handelt in geld, de ander in levensmiddelen of welk soort gebruiksartikelen dan ook. De prijs die de verkoper betaalt is lager dan die welke hij aan zijn klant vraagt.
Er zijn ook bedrijven die voor het opzetten en uitbreiden van hun aktiviteiten geld bij anderen dan de bank vragen. Dat doen ze door het uitgeven van aandelen. Institutionele beleggers (pensioenfondsen maar bijvoorbeeld ook banken, verzekeraars etc.) maar ook particulieren die iets zien in het product of de activiteiten van het bedrijf dat de aandelen uitgeeft, kopen een of heel veel aandelen en verschaffen daarmee het bedrijf kapitaal om mee te werken. Sommigen houden die aandelen vast en nemen genoegen met de jaarlijkse dividend. Het bedrijf groeit en bloeit en anderen krijgen ook belangstelling in de aandelen. Maar net zoals de staat niet zo maar geld kan bijdrukken, kan een bedrijf ook niet zomaar nieuwe aandelen uitgeven. Dus vraagt de ene belegger aan de andere of die zijn aandelen niet wil verkopen. Dat doen ze niet door elkaar op te bellen, dat gebeurt op de beurs. De ene keer is er veel vraag naar een aandeel en weinig aanbod en dus moet diegene die het aandeel wil kopen de ene keer meer betalen dan de andere keer. Want dat is een andere soort van marktwerking, de combinatie van vraag en aanbod bepaalt de prijs. Hoe hoger de vraag en hoe lager het aanbod, hoe hoger de prijs. En andersom natuurlijk. Kooen van aandelen doe je beter niet met geleend geld. Want je weet nooit hoe het koersverloop van een aandeel is. Maar beleggen doe je ook beter niet met geld dat je op korte termijn nodig hebt. Want niemand kan voorspellen hoe de koers van het aandeel is op het moment waarop je het moet verkopen omdat je het geld dat je erin gestoken nodig hebt. Voor het aflossen van de lening of voor de aankoop van een duurzaam gebruiksartikel.
Legio lease en vergelijkbare bedrijven hebben forse pakketen aandelen gekocht en die feitelijk weer doorverkocht aan hun klanten. En omdat die het geld niet hadden om de aankoopsom in een keer te betalen (anders waren ze wel naar de beurs gegaan) werd dat geld geleend. Niet in die zin dat ze het fysiek in handen kregen zodat ze er bijvoorbeeld ook een auto of dergelijke van hadden kunnen kopen, maar in de vorm van een krediet. Door in te stappen in Legio lease gokt de deelnemer er in feite op dat de beurs gedurende de looptijd van de overeenkomst een dusdanige stijging doormaakt dat aan het einde de opbrengst hoger is dan het geleende geld plus de rente daarover. En dat is jarenlang ook zo geweest. Tot een aantal jaren geleden met name de hi tec hype de kop opstak en de beurs doldraaide. De koersen stegen keer op keer weer door een nieuw plafond. Verhalen in de kranten over mensen die in een paar dagen tijd forse winsten hadden behaald waren legio. Maar daarnaast waren er ook zat deskundigen die zich in diezelfde kranten afvroegen hoe lang die gekte nog zou duren. Want over een ding waren velen het eens, de koersen waren in verhouding veel te hoog. In feite vergelijkbaar met een veiling waar velen bieden op een en hetzelfde en het allemaal graag willen hebben. Diegene die uiteindelijk de toeslag krijgt zal zich naderhand wellicht afvragen of hij of zij niet veel te veel hebben betaald. Heel veel mensen die eigen geld hebben geinvesteerd in de beurs toen de koersen zo hoog waren zitten nu ook met een flinke kater. En verliezen die bij institutionele beleggers in de miljoenen en nog hoger kunnen lopen. Kijk maar eens naar het geweeklaag van bijvoorbeeld pensioenfondsen die het spaarpotje waaruit de pensioenen ooit betaald moeten worden zagen slinken. Veelal zijn het papieren verliezen, want zolang ze het geld niet nodig hebben kunnen ze rustig blijven wachten tot de koersen aantrekken en zo hun verlies weer goed maken of verminderen. Maar voot hetzelfde geld zijn de koersen op het moment dat ze moeten verkopen zo laag dat hun gepensioneerden op een houtje moeten bijten.
Als je bij Legio Lease of anderen bent ingestapt kon je met een beetje nadenken weten dat je geld leent waarmee aandelen gekocht werden. En je dus op het moment waarop de lening moest worden afgelost, en die termijn lag vast, verlies zou lijden.
En dan nog over die verkopers of adviseurs: ik moet de eerste nog tegenkomen die vertelt dat je zijn of haar product niet moet kopen. In tegendeel, zijn of haar kwaliteiten moeten dusdanig zijn dat hij if zij de directie en raad van commisarissen van Philips een huis vol Sony electronika kunnen aansmeren.
Ook in de cd winkel waar ik mijn cd's koop wordt de grootste bocht nog aangepresenteerd als ware het de cd die ik perse moet hebben in mijn verzameling.
De mensen die rechtstreeks op de beurs hebben gekocht, bijten zich ook in de buik als ze verlies moeten nemen. Maar het zijn niet de klagende verleasers die blijven zeuren en bij alles en iedereen de schuld zoeken. Behalve bij zichzelf. Zij zijn uit vrije wil de overeenkomst aangegaan. Ook ik heb wel eens een winkel verlaten en mijzelf verweten waarom ik het product dat de verkoper de hemel in had geprezen niet had gekocht. Nuchter nadenkend naderhand was ik vaak blij dat ik er nog even over nagedacht had.
Mensen of bedrijven die geld over hebben kunnen dat bij een bank op een spaarrekening of dergelijke zetten. Dat heet sparen. Van de bank krijgen ze daarvoor een vergoeding, dat heet rente.
Er zijn weer andere mensen of bedrijven die hebben tijdelijk of voor langere tijd geld nodig. Die stappen naar de bank en vragen of ze daar geld kunnen krijgen. Dat heet lenen. Daarvoor vraagt de bank een vergoeding. Dat heet ook rente. Maar de bank heeft natuurlijk kosten en wil uiteindelijk ook nog iets verdienen. En daarom is de rente die betaald moet worden hoger dan de rente die de mens of het bedrijf krijgt die het overtollige geld op een spaarrekening gezet heeft krijgt. Het is net als bij de supermarkt, die koopt de levensmiddelen die verkocht worden goedkoper in dan de prijs die op het prijskaartje staat. De een handelt in geld, de ander in levensmiddelen of welk soort gebruiksartikelen dan ook. De prijs die de verkoper betaalt is lager dan die welke hij aan zijn klant vraagt.
Er zijn ook bedrijven die voor het opzetten en uitbreiden van hun aktiviteiten geld bij anderen dan de bank vragen. Dat doen ze door het uitgeven van aandelen. Institutionele beleggers (pensioenfondsen maar bijvoorbeeld ook banken, verzekeraars etc.) maar ook particulieren die iets zien in het product of de activiteiten van het bedrijf dat de aandelen uitgeeft, kopen een of heel veel aandelen en verschaffen daarmee het bedrijf kapitaal om mee te werken. Sommigen houden die aandelen vast en nemen genoegen met de jaarlijkse dividend. Het bedrijf groeit en bloeit en anderen krijgen ook belangstelling in de aandelen. Maar net zoals de staat niet zo maar geld kan bijdrukken, kan een bedrijf ook niet zomaar nieuwe aandelen uitgeven. Dus vraagt de ene belegger aan de andere of die zijn aandelen niet wil verkopen. Dat doen ze niet door elkaar op te bellen, dat gebeurt op de beurs. De ene keer is er veel vraag naar een aandeel en weinig aanbod en dus moet diegene die het aandeel wil kopen de ene keer meer betalen dan de andere keer. Want dat is een andere soort van marktwerking, de combinatie van vraag en aanbod bepaalt de prijs. Hoe hoger de vraag en hoe lager het aanbod, hoe hoger de prijs. En andersom natuurlijk. Kooen van aandelen doe je beter niet met geleend geld. Want je weet nooit hoe het koersverloop van een aandeel is. Maar beleggen doe je ook beter niet met geld dat je op korte termijn nodig hebt. Want niemand kan voorspellen hoe de koers van het aandeel is op het moment waarop je het moet verkopen omdat je het geld dat je erin gestoken nodig hebt. Voor het aflossen van de lening of voor de aankoop van een duurzaam gebruiksartikel.
Legio lease en vergelijkbare bedrijven hebben forse pakketen aandelen gekocht en die feitelijk weer doorverkocht aan hun klanten. En omdat die het geld niet hadden om de aankoopsom in een keer te betalen (anders waren ze wel naar de beurs gegaan) werd dat geld geleend. Niet in die zin dat ze het fysiek in handen kregen zodat ze er bijvoorbeeld ook een auto of dergelijke van hadden kunnen kopen, maar in de vorm van een krediet. Door in te stappen in Legio lease gokt de deelnemer er in feite op dat de beurs gedurende de looptijd van de overeenkomst een dusdanige stijging doormaakt dat aan het einde de opbrengst hoger is dan het geleende geld plus de rente daarover. En dat is jarenlang ook zo geweest. Tot een aantal jaren geleden met name de hi tec hype de kop opstak en de beurs doldraaide. De koersen stegen keer op keer weer door een nieuw plafond. Verhalen in de kranten over mensen die in een paar dagen tijd forse winsten hadden behaald waren legio. Maar daarnaast waren er ook zat deskundigen die zich in diezelfde kranten afvroegen hoe lang die gekte nog zou duren. Want over een ding waren velen het eens, de koersen waren in verhouding veel te hoog. In feite vergelijkbaar met een veiling waar velen bieden op een en hetzelfde en het allemaal graag willen hebben. Diegene die uiteindelijk de toeslag krijgt zal zich naderhand wellicht afvragen of hij of zij niet veel te veel hebben betaald. Heel veel mensen die eigen geld hebben geinvesteerd in de beurs toen de koersen zo hoog waren zitten nu ook met een flinke kater. En verliezen die bij institutionele beleggers in de miljoenen en nog hoger kunnen lopen. Kijk maar eens naar het geweeklaag van bijvoorbeeld pensioenfondsen die het spaarpotje waaruit de pensioenen ooit betaald moeten worden zagen slinken. Veelal zijn het papieren verliezen, want zolang ze het geld niet nodig hebben kunnen ze rustig blijven wachten tot de koersen aantrekken en zo hun verlies weer goed maken of verminderen. Maar voot hetzelfde geld zijn de koersen op het moment dat ze moeten verkopen zo laag dat hun gepensioneerden op een houtje moeten bijten.
Als je bij Legio Lease of anderen bent ingestapt kon je met een beetje nadenken weten dat je geld leent waarmee aandelen gekocht werden. En je dus op het moment waarop de lening moest worden afgelost, en die termijn lag vast, verlies zou lijden.
En dan nog over die verkopers of adviseurs: ik moet de eerste nog tegenkomen die vertelt dat je zijn of haar product niet moet kopen. In tegendeel, zijn of haar kwaliteiten moeten dusdanig zijn dat hij if zij de directie en raad van commisarissen van Philips een huis vol Sony electronika kunnen aansmeren.
Ook in de cd winkel waar ik mijn cd's koop wordt de grootste bocht nog aangepresenteerd als ware het de cd die ik perse moet hebben in mijn verzameling.
De mensen die rechtstreeks op de beurs hebben gekocht, bijten zich ook in de buik als ze verlies moeten nemen. Maar het zijn niet de klagende verleasers die blijven zeuren en bij alles en iedereen de schuld zoeken. Behalve bij zichzelf. Zij zijn uit vrije wil de overeenkomst aangegaan. Ook ik heb wel eens een winkel verlaten en mijzelf verweten waarom ik het product dat de verkoper de hemel in had geprezen niet had gekocht. Nuchter nadenkend naderhand was ik vaak blij dat ik er nog even over nagedacht had.
Re: 'Een bank heeft een zorgplicht, toch?'
Luc1, als je goed kunt lezen dan heb je kunnen zien dat ik indirect betrokken ben geraakt. Er is ook nog zoiets als een goede vriendin uit de nood helpen he. Maar het klopt joh, ik heb je in het weekend zien liggen onder die boom.
Wellicht ben jij zo'n figuur die klaagt nadat je eerst vette winsten hebt opgestreken ???? Luc 1 alias ongelovige thomas
Wellicht ben jij zo'n figuur die klaagt nadat je eerst vette winsten hebt opgestreken ???? Luc 1 alias ongelovige thomas
Laatst gewijzigd door JH op 20 okt 2003 22:02, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: 'Een bank heeft een zorgplicht, toch?'
Zo Lieske heb je strafwerk gekregen ?????
Re: 'Een bank heeft een zorgplicht, toch?'
Lieske wanneer gaan we eens een avondje uit ? Je doet zo je best.
Karl.
Karl.
Re: 'Een bank heeft een zorgplicht, toch?'
Hè, die gast daarboven ergens. Dat maak ik zelf nog wel uit of dat ik ga slapen, ja?