LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Referenties + info serre

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
Stephanie
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 apr 2005 11:33

Referenties + info serre

Ongelezen bericht door Stephanie »

Wie kan ons helpen aan referenties voor het leveren en plaatsen van een aluminium serre?

Heeft iemand ervaring met een zonwerende coatinglaag in het dakglas? Onze serre komt op het zuiden en de meningen zijn nogal verdeeld over een serre zonwering of zonwerende coating in het glas.

Verder twijfelen we nog tussen een 3-delige schuifpui of vouwwanden. Heeft iemand met een van deze twee ervaring?

We wonen in de regio Zuid - Holland.

Sira
Berichten: 654
Lid geworden op: 23 nov 2005 15:11

Re: Referenties + info serre

Ongelezen bericht door Sira »

Beste Stephanie, ik heb zelf een bedrijf dat o.a. gespecialiseerd is in serres, maar gezien de gedragsregels, zal ik geen reclame maken, maar ik wil je wel adviseren m.b.t. enkele punten.
De keuze aluminium is een goede keuze, zal het minst werken bij kou en warmte. Neem wel een lichte kleur. Een serre op het zuiden zal altijd warm zijn, maar een serre gebruik je feitelijk alleen in het voor- en najaar en winter. In de zomer zit je buiten. Bovendien zullen je stookkosten in huis dalen, vandaar dat er in Engeland veel serres bij woningen worden geplaatst. Een mooi systeem is een te openen raam in het serredak te laten monteren en ventilatieroosters te plaatsen. Normaliter worden deze roosters in de bovenzijde van bijv. de schuifpui geplaatst. In dit geval kun je ze beter aan de onderzijde plaatsen, hierdoor krijg je circulatie. Bovendien adviseer ik screens op het serredak te laten monteren. Deze moeten altijd aan de buitenzijde zitten met een ruimte tussen het glas, zodat de warmte niet naar binnen kan. Plaats je de screens aan de binnenzijde, dan is eigenlijk de warmte al door het glas heen. Omdat ik de breedte van de serre niet weet, adviseer ik je een twee- of vierdelige schuifpui te nemen (is het voordeligst). Een optie is openslaande deuren, maar wel duurder t.o.v. een schuifpui. Van een vouwwand ben ik niet gecharmeerd, sluit minder goed, waardoor nog wel eens tocht. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Ga bovendien niet over een nacht ijs, nodig meerdere bedrijven uit voor een offerte en vraag referentieadressen op waar je kunt gaan kijken. Je kunt het geld maar een keer uitgeven. Er zit helaas ook in deze branche veel kaf onder het koren. Indien je nog met andere vragen zit, laat het mij weten en ik zal proberen ze te beantwoorden.

Gesloten