LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hoofdvloerverwarming, hoe aansluiting radiator?

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
noef
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 aug 2010 11:01

Hoofdvloerverwarming, hoe aansluiting radiator?

Ongelezen bericht door noef »

In ons nieuwbouwhuis krijgen we straks in de gehele woning vloerverwarming. Aangezien wij nog helemaal geen ervaringen hiermee hebben, aan jullie de volgende vraag.
Is vloerverwarming alleen voldoende, of is het wel raadzaam om toch nog een losse radiator ergens te plaatsen. Zelf denk ik dan aan badkamer of bijv de garage (de laatste is overigens niet voorzien van vloerverwarming).

Alvast bedankt voor reageren!

** EDIT **
Extra vraag: we zijn er toch wel uit dat we een extra radiator willen. Hoe ziet dat eruit en wat voor aansluiting moeten we aanvragen bij de aannemer? Weet er iemand ook merken van dit soort radiatoren?

Wederom bedankt!
Laatst gewijzigd door noef op 26 sep 2010 19:22, 1 keer totaal gewijzigd.

Snertjong
Berichten: 141
Lid geworden op: 07 jun 2005 22:52

Re: Hoofdvloerverwarming, hoe aansluiting radiator?

Ongelezen bericht door Snertjong »

Ja ik zelf heb ook vloerverwarming,maar dan als bijverwarming -garage is natuurlijk luxe en bedenk het risico op bevriezen en energie gebruik -badkamer is wel fijn omdat voerverwarming nogal tijd nodig heeft om op temperatuur te komen, voor het goed stoken met vloer (als hoofd verwarming)dien je weinig nacht verlaging toe te passen anders duurd het zowieso te lang. succes . , . :?

helpendhandje
Berichten: 436
Lid geworden op: 12 mar 2009 23:09

Re: Hoofdvloerverwarming, hoe aansluiting radiator?

Ongelezen bericht door helpendhandje »

Hebben in een huis uit 1983 sinds vorig jaar vloerverwarming als hoofdverwarming, géén radiatoren meer beneden, wonen hier al 17 jaar dus kan de vergelijking maken en onze conclusie is: heerlijk!! Hebben toch een strenge winter gehad, halfvrijstaand huis met de wind pal vanuit het westen zonder bebouwing er omheen dus wind vol erop en hebben voor het eerst in al die jaren een heerlijk warm huis gehad, ook in een hoek waar wel een hoekraam maar geen radiator zat en waar het dus altijd kouder was.
Boven ook lekker warm, alleen moeten we daar de radiatorknoppen nog vervangen door thermostaatknoppen anders wordt het boven weer te warm maar ja, is ook een ouder huis. Maar we zijn megablij met de vloerverwarming, hebben de aanvoer voor de radiatoren eerst nog een klein stukje in het plafond laten zitten, just in case maar die gaan er uit want totaal overbodig. Voor de gehele benedenverdieping dan. Garage zit grotendeels aan het huis vast dus daar vriest het niet, zit ook geen verwarming, is enkel stalling. Dus daar geen ervaring mee qua verwarming.

Rema
Berichten: 184
Lid geworden op: 23 feb 2007 22:13

Re: Hoofdvloerverwarming, hoe aansluiting radiator?

Ongelezen bericht door Rema »

Wij hebben sinds drie jaar vloerverwarming als hoofd verwarming beneden, en zijn super tevreden.
De warmte is veel prettiger dan die van radiatoren, en de gasrekening is fors gedaald.
Het enige nadeel is dat wij één slaapkamer op de derde verdieping niet meer warm kunnen krijgen.
De huiskamer blijft heel lang warm, en daardoor slaat de ketel niet aan, de slaapkamer op zolder heeft een heel hoog plafond, en daar is het dus erg koud s'winters. De rest van het huis is prima.
We weten eigenlijk niet goed wat we hier aan moeten doen, een grotere radiator op die slaapkamer plaatsen, of iets anders.

tennis
Berichten: 3089
Lid geworden op: 10 apr 2010 22:52

Re: Hoofdvloerverwarming, hoe aansluiting radiator?

Ongelezen bericht door tennis »

Als jullie een nieuwbouwwoning krijgen, met alleen een vloerverwarming als hoofdverwarming, is het met zekerheid via de installateur zo berekend, dat het voldoende is.
Als jullie extra verwarming willen, zou dat beslist via meerwerk kunnen gebeuren.
Dit moeten jullie bij de aannemer kenbaar maken!

Gesloten