LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kunststof kozijnen

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
semi
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 mar 2010 15:28

Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door semi »

Ik heb offertes gekeregen via kozijnenzoeker.nl voor kunststof kozijnen . ik wil namelijk alle ramen en deuren vervangen maar er zit heel veel prijs verschil in tussen de kozijnen leverancier .. vanaf 6000 euro t/m 18000 euro hoe moet het beste kozijn sellecteren ? welke type kozijn welke merk ?
Laatst gewijzigd door Radar op 25 okt 2015 14:43, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Commerciële link verwijderd

HvanG
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 mar 2010 19:07

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door HvanG »

Ga eigenlijk altijd naar een showroom waar je de kozijnen kunt zien, KOOP NOOIT aan de deur of uit een FOLDER !!

Gerenomeerde merken in de Kunststoframen zijn, VEKA, PROFINE, REHAU, INAUTIC, GEALAN, PROFEL, PROFIALES, WERU.

Veel zaken maken hun ramen zelf maar vraag altijd welk profiel ze hanteren !! en hoe ziet het profiel eruit.
Tegenwoordige ramen zien er uit als Hout zelfs de lasverbinding in de hoek hoeft niet meer onder 45 graden te zijn.
Kijk eens op de volgende site opthoog.nl
is verwerker van PROFINE profiel.

veel succes
Laatst gewijzigd door Radar op 25 okt 2015 14:45, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Commerciële link verwijderd

Mol100
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 mar 2010 23:31

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door Mol100 »

Hallo,
Heeft iemand ervaring met QM wooncomfort uit Enschede voor het plaatsen van kunststofkozijnen?

Jan_Jansen
Berichten: 10
Lid geworden op: 20 mar 2010 15:55

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door Jan_Jansen »

Hahah, het is wel duidelijk dat er mensen zijn die geheel niet weten waar ze over hebben, HvanG heeft het over merken en verkoop organistatie Oa. Inoutic komt uit Tsjechië en Polen, echt bagger(thyssen-deceuninck heeft het door verkocht) Rehau, Veka en de ergste van allemaal Profine zijn merken , maar in duitsland bekend als B merk door de vele weekmakers waardoor hun prijs laag is dan betere en erkende merken als Schuco en Finstral waarvan de laatste geheel geen weekmakers heeft, die ook nog eens standaard houtnerf erbij doen. Tevens hebben biede merken als een van de weinige in duistland alle CE normen en TüV normen, dan nog niet te spreken over de iso normen waar op dit moment erg naar gekeken wordt in de bouw en verzekerings wereld, voor aansprakelijkheid.
Mijn tip ga in zee met die bedrijven die wel hun garantie kunnen nakomen, want het zal bij u nooit fout gaan zeggen ze!
En garantie van 15-20jaar zijn garantie, die u aan de muur kunt plaken, want daar hebben we het weer, CE norm staat alleen toe garantie van 10jaar max.
Kortom meer duidelijheid en zeker meer zekerheid!
En Oh ja Weru is geen merk maar een verkoop organistie en wordt in de Schuco fabriek geproduceert, ze staan letterlijk tegen over elkaar op de bedrijven terrein in Dts.
En oh ja als laatst QM is geen erkende SKG bedrijf maar doet genoeg in de wooncomfort, dus trek je conclusie!

tinus215
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 mei 2008 08:25

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door tinus215 »

Zo Jan je merk aan het promoten???
Inoutic zijn Duitse profielen en is wel degelijk een onderdeel van deceuninck !!
Dat er in Polen kozijnen fabriekjes zijn die het inoutic profiel verwerken is niks geks aan, dat gebeurd ook in Nederland en de inoutic kozijnen die ik zelf gebruik komen ook wel degelijk uit Duitsland vandaan.
Profine is ook een erg mooi profiel(vind ik) waar veel grote verwerkers mee werken,Sinds 2004 verwerkt profine geen lood
meer in haar profielsystemen. Alle
profielen zijn Calcium Zink (CaZn)
gestabiliseerd. De CaZn-stabilistatie
optimaliseert bovendien de weersbestendigheid
en verhoogt de levensduur.
Gezien de enorme voordelen voor
het milieu en het product, heeft profine
de CaZn gestabiliseerde profielen een
naam gegeven nl. ‘Greenline’.
De splinternieuwe profielsysteemserie
K-vision voor de Nederlandse markt die
het beste van Kömmerling, Trocal en KBE
combineert in één nieuw product, is
100% leverbaar in de Greenline
uitvoeringen.(wat nou de ergste van allemaal???)
Tja wie heeft er nou geen verstand of wie promoot zijn merk??? :twisted: :)
Mensen denk na kijk en vergelijk en laat u door meerdere verkopers goed infomeren en ga niet over 1 nacht ijs, het gaat toch al snel over bedragen tussen de 15 en 25.000 euro en dat is een hoop geld.
groet Martijn

Jan_Jansen
Berichten: 10
Lid geworden op: 20 mar 2010 15:55

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door Jan_Jansen »

Het is toch grappig op deze site dat er mensen zijn die net doen of ze weten wat er in een profiel zit, maar nog altijd niet lezen wat er nu getypt was als hint.
Nml dat profine dat tevens de merken Kömmerling, Trocal en KBE, K-Vision vertegenwoordigt en tot op de dag van vandaag niet door de KOMO keur komt op het productie kozijn op de gestelde eisen en wensen van TüV / IFT / RAL Duitland en NL.
Ze hebben wel een prijs gewonnen in NL op design echter worden er in de bouw steeds vaker eisen gesteld op kwaliteit en ook daarin hebben ze nog steeds, ook door al hun inspanning het niet voor elkaar om kleur vastheid te garanderen en stabiliteit van het product echter moet ik wel zeggen dat ze er hard mee bezig zijn om het wel voor elkaar te krijgen.
Daarbij schreef ik dat Inoutic wat voorheen Thyssen was, en lees goed verkocht is in 2003 aan Deceuninck, die de productie weer verplaatst hebben naar Tsjechië en zelfs een deel naar Polen, verkoop punt voor Duitsland is Bayerwaldstraße, 94327 te Bogen, wat gewoon een kantoor is, die de vertegenwoordiging doet want de fabrieken zijn verplaatst. Dat even over over Inoutic, Thyssen mag niet die is van Thyssen staal Gmbh. al meer dan 100jaar.

Daarbij komen we weer tot het punt wat belangrijk is voor als je een kozijn van kunststof aanschaft kwaliteit de hardheid is erg belangrijk voor kunststof en de toevoeging van Calcium Zink (CaZn) wordt al jaren gedaan en is niks nieuws echter heeft het een nadeel en dat is verkleuring van het product, verweerd nml naar grijs tint na 7 á 10 jr en is de hechting van renolit ook een probleem door en daar komt die dan , WEEKMakers, die drukt nml door vergassing de folie van het kozijn of drukt als het goed verlijmd is de kleurweg en verschiet de renolit in een andere kleur. Daarom geven ze in Duitsland niet meer dan 5tot 10jaar garantie op kleuren en ook niet in NL. Het verhelpen daarvan gaat alleen door de weekmakers te verminderen of eruit te hebben en dat hebben alleen Schüco & Finstral voor elkaar en de laatste heeft helemaal geen weekmakers door walzingsproces. wat door alle andere producenten tot op de dag van vandaag niet haalbaar is.
Oh ja Greenline leuke term echter iedereen weet dat PVC recyclebaar is dus Groen, is het al gauw!
En Ja, denk zeker goed na over de aanschaf van kunststof kozijnen koop niet zomaar op prijs maar ga na of ze dat wel hebben of kunnen als ISO normen en KOMO normen, SKG op het hele kozijn, dus niet op slot ed, RAL garantie, en SKZ plus IFT gecertificeerd zijn en als laatste voldoen aan de CE Normen.

En betaal niet vooraf!
U koopt tenslotte maar een keer en als u het gaat verkopen is het toch wel fijn om te weten dat alles nog zo is als de dag na uitlevering!
Gr J J

Borgesius
Berichten: 13
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:04

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door Borgesius »

Na een aantal positieve berichten op dit Forum een offerte aangevraagd bij Mulitiko kozijnen in Roosendaal, scherpe prijs, goede in druk in April 2010 worden de bestelde kozijnen geplaast zal verslag doen hoe we dit verder ervaren!

kozijnklacht
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 mar 2010 10:34

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door kozijnklacht »

Alle mensen die op een een of andere manier gedupeert zijn door bedrijven die kunststofkozijnen verkopen of plaatsen , AUB stuur uw ervaringen per mail naar [email protected] . al uw klachten worden geregistreerd om zodoende een duidelijk overzicht te krijgen met welke bedrijven toekomstige kopers wel of niet in zee moeten gaan , begin mei word er een website gelanceerd waarop iedereen die kunststofkozijnen wil aanschaffen eerst kan informeren of desbetreffend bedrijf wel deugd om zodoende een hoop ellende te besparen .

gaarne uw klachten naar [email protected]

inverband met uw privacy worden alle klachten geheel discreet behandeld

Borgesius
Berichten: 13
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:04

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door Borgesius »

Als vervolg op mijn 1e bericht op dit forum een aanvulling en een vraag
De kozijnen die ik in bestelling heb zijn van het merk Veratec (Maxi empire 120 mm) en worden gemaakt door Heratech te Rotterdan , heeft iemand met dit merk/profiel ervaring?

Jan_Jansen
Berichten: 10
Lid geworden op: 20 mar 2010 15:55

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door Jan_Jansen »

Veratec is een merk vanaf 2005 wat is ontstaan uit de extrusie machines van Thyssen Dts, die in zijn geheel over gegaan is naar Turkije, Istanbul.
Zijn de oude mallen, die ze hebben over genomen, doet het aardig in Turkije echter komt tot op de dag van vandaag niet door de eisen van KOMO TüV en SKG etc etc. en nog een paar standaard controle's importeur zit in den Haag, is een bouw cq montage bedrijf, die hun kozijnen importeren uit Turkije.

Hebben een leuke schuifpui en kozijn maar verwacht niet veel van, daarom komen ze ook niet door de test oa. met de kleuren, alleen hebben ze wel op hun crème/wit kozijn een certificaat op alle andere zaken zijn ze in heel Europa afgekeurd.
Ze zijn wel heel voordelig en soms lekker goedkoop, maar daar heb je niks aan als je het huis ooit eens wilt verkopen of er ingebroken wordt, ook verzekeringsmaatschappijen kijken naar certificaten en normen. En makelaars zijn zins 2009 verantwoordelijk voor hun deugdelijkheid en worden aansprakelijk gesteld voor wanprestaties, dus ook voor kwaliteit van kozijnen aangezien het huis toch min 10% tot 30% kozijnen kan vertegenwoordigen.
Dus trek je conclusie, koop voor je huis nooit op de prijs, de rekening zal je later weer gepresteerd worden.
Mvgr.
J.J.

Rob Hendrix
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:32

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door Rob Hendrix »

Goedendag,
Ik heb zelf 20 jaar gedaan om mijn hele huis te vervangen met kunststofkozijnen,dus elk jaar een of twee kozijnen,ben begonnen met bakkerkunststoftechnieken een klein bedrijf wat al zeer lang bestaat 55 jaar dacht ik,met perfecte kozijnen en montage,daarna wel offertes aangeboden gekregen van andere bedrijven,maar deze zaten heel ver weg, hadden geen showroom of reden in patserige auto,s dat alles stelde mij niet tevereden.
Mijn familie ging voor de kosten naar eenlow budget bedrijf maar niet tevreden sleche plaatsing beschadiginegen ed., laat nu de andere kozijnen ook door bakker renoveren, voor mij gewoon prettig kopen geen gezeur, hun website is bakkerkunststof.nl
Hoogachtend Rob Hendrix

Borgesius
Berichten: 13
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:04

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door Borgesius »

Uit de reactie van Jan-Jansen merk ik op Veratex niet over enig certificaat zou
beschikken...? Op site van asasaly.com.tr is wel spraken van type goedkeuring?
Maakt het ook verschil dat deze profielen ingekocht door Heratech in Rotterdam
tot kozijnen worden gemaakt?Wie kent dit bedrijf?ervaring?
groeten, G

niecar
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 okt 2008 13:22

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door niecar »

Om nu duidelijkheid te krijgen in een web van verschillende kozijndealers met diverse profielen kun je het beste naar kozijnscan.nl gaan. Hier wordt je doorgestuurd naar de dealer bij jou in de beurt die het beste bij jou wensen past.
Zo hebben wij ook onze kozijndealer gezocht en zijn nu de trotse bezitter van geweldige kozijnen.
Laatst gewijzigd door Radar op 25 okt 2015 14:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Commerciële link verwijderd

Jan_Jansen
Berichten: 10
Lid geworden op: 20 mar 2010 15:55

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door Jan_Jansen »

Je zal beter naar de certificaten moeten kijken !
Ze zijn niet getoetst en getest in Europa, daarbij geef ik aan dat ze er een hebben voor ral wit/creme, en ook nog wordt elke garantie te niet gedaan als het bedrijf zelf niet is erkend of een keuringsrapport of certificaat heeft en dat is echter ook niet het geval, maar ik wens je succes met het doen geloven!
Maar blauw zijn hun ogen echt niet!

Dat andere gebeuren kozijnscan, wat hier boven staat! leuk verhaal jongens ook uit Rotterdam en je voelt hem al aankomen, prijs je zelf als bedrijf, en geef je op als een of andere klant! Daarbij knap want het bestaat echter nog maar net!
Maar ja je moet elkaar toch helpen, toch!

Kortom gewoon naar een erkende zaak gaan, die voldoet aan garanties en normen, kost misschien wat meer, maar kwaliteit wordt echt herkend en gewaardeerd. Plus je bent zeker van betalingsverkeer, geen aanbetaling plus aansprakelijkheid, ook nog na 10jaar vaak! Kozijnen koop je tenslotte maar 1 keer in je leven en is geen auto of iets anders wat snel in waarde verminderd.
Gr.
J.J.

Borgesius
Berichten: 13
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:04

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door Borgesius »

Over het al of niet bezitten van certificaten in de kunststofkozijnen branch zijn de meningen sterk verschillend.In een brief van 10 febr. 2010 meld het KIWA Nederland aan de fabrikant van Veratec de Turkse ASA Alm San. kennis te nemen van de aanvraag voor KOMO keur (aanvraag voor BRL 0702 en BRL 0703) nodig voor EN14351-1 voor de Europeese markt op dit monent is er dus nog geen KOMO cert. maar het zit er wel aan te komen,het Veratec kozijn heeft wel beslag dat is goedgekeurd volgens SKG klasse 2.
gr. Gerard

Jan_Jansen
Berichten: 10
Lid geworden op: 20 mar 2010 15:55

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door Jan_Jansen »

Is mooi dat jij als enig over certificaten een meningsverschil hebt,
want dan creëer je als bedrijf zijn de een status-aparte. Een broertje dood hebben aan kwaliteit eisen, knap, maar daar kom je in de aannemerij niet ver mee want zij worden afgerekend op de normen en certificaten. En wat betreft het erkennen van het merk leuk maar ze hebben nog steeds het niet voor elkaar dat wil al wat zeggen over hoe het bedrijf nog werkt en dan spreken we nog niet over de assembleerders want die zullen naverhand hun kennis moeten verkrijgen van het hoe en wat er nu veranderd dient te worden door of van het hoofdkantoor en als nog zelf ook een certificaat zullen moeten halen. Op die gronden.
Kortom staat nog veel te doen voor dit merk.
Wat betreft het SKG leuk maar ook dit klopt niet, want SKG krijg als je het hele kozijn/deur/schuif laat testen en niet een term van het hang en sluitwerk gebruikt want die kan ik ook halen bij de doe het zelf zaak, die moeten nml al voldoen aan die norm als ze het willen verkopen echter staat ook duidelijk op de verpakking dat die norm/certificaat niet wil zeggen dat u dan voldoet over het geheel van het element, want die moet dan ook getest zijn.
En aan gezien het merk nog geen komo standaard keuring heeft en dat de eerste norm is voor dat je SKG krijgt. Is dus dit ook een fabel makkelijker is natuurlijk om gewoon weg te vragen naar de SKG keurings rapport bij SKG en die is er niet!

MotorGuy76
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 sep 2008 21:45

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door MotorGuy76 »

@Jan_Jansen

Je geeft aan dat K-vision niet voldoet aan het KOMO keurmerk, maar volgens de website staat er dit:

KOMO attest met productcertificaat:

Het K-vision systeem kan onder KOMO attest met productcertificaat geleverd worden.
Er is een compleet gevelelement getest met naar binnen- en naar buiten draaiende ramen en deuren.
Ook zijn de kleursystemen, PMMA toplaag en Renolitcachering, opgenomen in de certificering.

In hoeverre strookt dit dan met wat jij aangeeft, want zoals ik het zo lees voldoen ze wel aan het KOMO keurmerk?

Jan_Jansen
Berichten: 10
Lid geworden op: 20 mar 2010 15:55

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door Jan_Jansen »

KOMO, kan je ook krijgen op andere producten dan waar je op moet eindige het kozijn zelf.Oa KOMO glas, KOMO goedgekeurde bewerkings materiaal schroefjes en rubbers oa etc etc. echter keuring op de productie lijn en dan hebben we het alleen nog maar over de basis norm is er niet!
Want Na KOMO komt ISO certificaat van 9001 tot 14001, en nee helaas nog niet aanwezig en dan nog niet te spreken over de TÜV norm, die deze toetsen af neemt in Duitsland daar zijn ze nog niet aan begonnen. Ze willen eerst de productie lijn van hun nwe profielen er door krijgen.
Daarna kan men over gaan tot CE goedkeuring wat op dit moment het meest gevolgt wordt.
Wat betreft:PMMA toplaag(Polymethyl methacrylate ) ook wel acrylaat of Renolitcachering, die dan opgenomen zijn in de certificering- klopt is gewoon over genomen van Duitsland/Finland met garantie waarde 4 tot 8 jaar. dus ja die is getoetst en vast gelegd maar niet zo goed bevonden als in verhouding met de betere klasse Schüco en Finstral die zijn beide met hun nwe product wel door de zware eisen gekomen, dus trek je plan!(heeft alles te maken met weekmakers)
Wat ik wel knap vind is dat ze de eerste waren, die de test van vuur /brand hebben af laten nemen in NL echter in Duitsland was de proef allang gedaan door SKZ instituut en is het geheel overgenomen van hen. En heeft men wat proefjes extra moeten doen om het geheel in NL door de keuring te krijgen. In Duitsland waren al Thyssen hun voor in 2001 en Schuco plus Finstral erna, en dan nog niet te spreken over de andere merken.

Lang verhaal weer maar waar het vrij wel steeds om gaat is productie lijn coextrusie of extrusie daar zit een heel groot verschil in en Schuco & Finstral zijn de enige, die zo coextrusie toepassen daarbij is het van groot belang dat het profiel gemaakt moet zijn door erkende producenten(assembleerders), dus ook zij moeten mee werken aan de norm en proeven en dat gebeurd niet want gemiddelde kozijnenboer gaat binnen 5 a 10 jaar failliet of wordt zgn overgenomen om maar de garantie niet na te hoeven komen. Want er zijn boeren die 15 jaar of zelfs 20 jaar garantie geven, is gewoon weg niet mogelijk wettelijk(normen) vast gelegd en dat weten de producenten(assembleerders) en hopen dat u binnen die jaren het vergeten bent of beter verhuist.
Gr.
J.J

jeroen1812
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 apr 2010 17:32

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door jeroen1812 »

Wij hebben kunstof kozijnen laten plaatsen voor het hele huis door Knipping uit Zwaagdijk.
Het hele proces van bezoek aan showroom tot het monteren en aftersales zijn uitstekend verlopen. Het bedrijf weet echt nog wat service is!!
Een heel groot compliment voor dit bedrijf.

jjohn50
Berichten: 12
Lid geworden op: 03 dec 2008 20:57

Re: Kunststof kozijnen

Ongelezen bericht door jjohn50 »

Wij hebben sinds een paar weken kunststof kozijnen van op 't Hoog uit Moergestel en we zijn zeer tevreden.
Zij hebben een eigen fabriek en gebruiken Duitse profielen.
Ik heb diverse prijsopgaven laten maken o.a. door enkele Duitse leveranciers welke hier op één van de forums aangeprezen werden.
Opvallend was dat op 't Hoog al direct de voordeligste prijsopgave had terwijl zij meerdere extra's leverden voor die prijs. Waterslagers buiten, vensterbanken binnen, overal dauerlufters, een deur welke ik zelf mocht ontwerpen en door hen geproduceerd werd. Wij bleven onder de €10000,- voor een complete voordeur met zijraam, 3 ramen met helft draai-kiep en helft vast glas, 2 draai-kiep ramen en 1 woonkamerraam van 3 meter breed.
Er waren er zelfs welke €7000,- meer vroegen terwijl ze minder compleet zouden leveren (Standaard deur, geen waterslagers, geen vensterbanken, geen houtstructuur)???
Alle afspraken werden keurig nagekomen, de monteurs waren echte vakmannen en de na-service is prima.
Ik kan iedereen adviseren hier eens te informeren.
opthoog.nl/ramenfabriek
Groet,
John.
Laatst gewijzigd door Radar op 25 okt 2015 14:48, 2 keer totaal gewijzigd.
Reden: commerciële link verwijderd

Gesloten