Pas op voor 247loodgieter.com

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
gctwnl
Berichten: 7
Lid geworden op: 10 okt 2009 14:51

Pas op voor 247loodgieter.com

Ongelezen bericht door gctwnl »

Onlangs ging vlak voor onze vakantie een dompelpomp kapot. Dus moesten wij op stel en sprong een nieuwe neerzetten. Die pomp kreeg ik nog net te pakken (de winkel maakte er wel misbruik van door de eigen prijs maar even met €100 te verhogen (€250 hoger dan de internetprijs), ook lekker, maar geen keus), maar hij moest ook geïnstalleerd worden. En zonder die pomp liepen we een verhoogd risico van overstroming in de kelder bij een forse bui, dus het moest. Zelf kreeg ik hem niet goed los.

Loodgieters in de omgeving waren niet te pakken te krijgen. Via internet zoeken en uiteindelijk 247loodgieter.com gebeld.

Een loodgieter zou er binnen een half uur zijn. Dat werd uiteindelijk 3 uur (en vele telefoontjes met veel uitvluchten) later. Het was uiteindelijk 30min werk (en als ik niet ingegrepen had had hij de hele boel om zeep gezaagd) maar uiteindelijk had hij door hoe de oude los kon en kon de nieuwe er aan. Terwijl hij bezig was nog even gewaarschuwd: vergeet je de terugslagklep niet?

Toen hij klaar was kreeg ik een vodje papier met beschrijving van de werkzaamheden en een forse rekening van €330, maar het was geen factuur. Er stond geen firmanaam op, adres, KvK, etc., het was "alleen voor mij om mee naar de verzekering te gaan" (alsof dat kan bij de vervanging van een versleten pomp). De (niet bestaande) rekening moest ter plekke met cash of pin betaald worden aan 'iemand'. Ik wist dat ik moest betalen, maar ik wilde wel een factuur. Want met wie heb ik nu zaken gedaan? En naar wie moet ik toe als het toch mis is? Dat leidde to een uur geëmmer ("wij werken voor Feenstra en 247loodgieter.com,...") en uiteindelijk heb ik maar betaald (pin, aan ene A. Sabbar) om er van af te zijn, ik moest nog wel wat meer doen om de volgende dag vroeg weg te kunnen. Mij werd verzekerd dat ik zaken had gedaan met 247loodgieter.com en dat zij door 247loodgieter.com waren ingehuurd.

Toch nog even de pomp getest door de put vol te laten lopen. De pomp sprong keurig aan, maar pompte voor geen meter weg. Ik had meteen wel door wat de waarschijnlijke oorzaak was. Hij had er wel een terugslagklep in gezet maar verkeerd om. Ofwel, als de andere pomp zou gaan pompen zou het het via de nieuwe pomp terug de put in pompen en zou uiteindelijk de kelder overstromen. Uiteindelijk heb ik zelf de boel maar weer losgehaald (inmiddels had ik gezien hoe dat moest, toen ik het zagen had tegengehouden had hij de leiding op een andere plaats losgedraaid dan ik eerst had geprobeerd), de terugslagklep omgedraaid, weer gemonteerd en getest, en toen werkte het wel.

247loodgieter.com is kennelijk zo'n partij die Google en zo veel betaalt om boven in de zoekresultaten te komen en verdienen dat terug door mensen veel te veel te laten betalen. Gelikte site.Maar ze doen niet mee met trustpilot e.d., hun site laat geen reviews toe (is natuurlijk al verdacht). Ze hebben geen email op hun site of een formulier, alleen een telefoonnummer. De loodgieter die kwam wist maar half wat hij deed. En als ik niet had opgelet had tijdens onze vakantie in de week er na onze kelder onder water gestaan.

Weinig kans dat ik de beloofde factuur nog krijg, die is 4 weken later nog niet binnen. Of dat ik geld terugkrijg omdat de reparatie ondeugdelijk is uitgevoerd (toon het maar eens aan als je zelf de overstroming hebt voorkomen).

Ik heb inmiddels wel wat gezien over oplichtende loodgieters die zich onder een serie van namen op deze manier opstellen, ik ben er nog genadig van af gekomen, lijkt het. Opgelicht! heeft aan dit soort (semi-)oplichters ook aandacht geschonken. Hoe men bij mij te werk ging leek heel erg op wat ik daar gelezen heb.

Seinhuis
Berichten: 2379
Lid geworden op: 20 dec 2020 17:18

Re: Pas op voor 247loodgieter.com

Ongelezen bericht door Seinhuis »

Neem contact op met je rechtsbijstandverzekering of www.juridischloket.nl. Tegen het betaalde bedrag valt niks te doen, maar wel moet je werkend spul hebben.

Wat het verhaal nog lastiger maakt is dat je bij A koop en door B laat aansluiten. Hierdoor is het lastig om achter te komen wie er "fout" zit.

NeoDutchio
Berichten: 12342
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Pas op voor 247loodgieter.com

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Vele winkels zijn duurder dan internet, dat is ook niet zo gek. Het pand kost geld, het personeel, enz. De kosten van een webwinkel zijn vele malen anders dan die van een fysieke winkel.
De loodgieter is wel een bekend verhaal waar al jarenlang voor gewaarschuwd word. En al die waarschuwingen op tv, op de radio, in andere media zal nooit iedereen kunnen bereiken. Daar bent u ook weer een voorbeeld van. Eerst gaan rondzoeken en klikken op een hoge hit bij Google met de letters ADV er voor. En dankzij dergelijke constructies is er niet na te gaan met wie u zaken gedaan heeft. 24/7loodgieter zal zeggen dat zij het werk aannemen en uitzetten naar zelfstandige loodgieters in de buurt wat veelal vrienden zijn met wat gereedschap die zonder bedrijf gaan prutsen.

De enige vraag die u uzelf kan stellen is of er echt zo’n haast bij was. Was er zoveel regen voorspeld dat de kans er was dat de kelder zou vollopen? Wellicht een vraag voor de volgende keer mocht deze pomp uitvallen.

Gesloten