LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] NOW voor ondernemers

fred3c
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 mar 2013 20:22

NOW voor ondernemers

Ongelezen bericht door fred3c »

Goedemiddag,

De regering heeft medegedeeld ondernemers te helpen om er voor te zorgen dat iedereen zijn of haar werk kan houden met terugwerkende kracht vanaf 1 maart.

Hoe is het dan mogelijk dat het UWV een voorschot betaald, met als peilmaand januari. Toen had ik als ondernemer 1 werknemer, vanaf 1 maart heb ik twee werknemers. Ik krijg nu een tegemoetkoming voor 1 werknemer, terwijl ik er twee moet betalen.

Is dit niet een huichelachtige praktijk van de overheid.

Met vriendelijke groet

Fred van den Driessche

berndv
Berichten: 9044
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: NOW voor ondernemers

Ongelezen bericht door berndv »

fred3c schreef:
17 apr 2020 16:24
Is dit niet een huichelachtige praktijk van de overheid.
Huichelachtig? In uw geval pakt de regeling negatief uit, en zo zijn er wel meer bedrijven. Onlangs ook het voorbeeld van de horecazaak die na een verbouwing in februari of maart open ging. En dus geen omzetcijfers kon aanleveren, dus ook geen omzetverlies leed en dus geen gebruik kon maken van de regeling.

Het is een regeling die ze in een paar weken tijd uit de grond hebben gestampt en ook al in uitvoering hebben, iets wat ik in ieder geval al heel knap vind van de overheid. Dat er criteria gesteld zijn voor de regeling die niet voor 100% alle ondernemers werken, dat zal dan ook zeker gebeuren. Normaliter kost het proces voor een dergelijke regeling maanden, zo niet jaren. Juist om al dit soort uitzonderingsgevallen ook mee te kunnen wegen.

Een oplossing? Die is er momenteel niet. Hoe vervelend ook. Het is zoals het is. Heel bot gezegd, die medewerker zal wellicht nog in zijn/haar proeftijd zitten, misschien het overwegen waard om nu afscheid te nemen. Klinkt heel bot, maar die medewerker kan waarschijnlijk terugvallen op ww. Als u van de regeling gebruik kunt maken, betekent het dus ook dat u een dusdanig verlies in omzet heeft. U bent ondernemer, wees creatief en los het op, want er is geen oplossing van de overheid.

Cro
Berichten: 2081
Lid geworden op: 21 sep 2017 23:58

Re: NOW voor ondernemers

Ongelezen bericht door Cro »

Omdat je iets als peildatum moet nemen, januari is dan opzich best logisch. Bij een regeling die zo breed is en zo snel opgezet moet worden kan je niet echt maatwerk gaan toepassen.

Voor sommigen krijgen hierdoor een hoger voorschot dan ze eigenlijk zouden moeten krijgen, voor andere wat minder. Maar let wel, dit is slechts een voorschot.
Uiteindelijk zullen de werkelijke loonkosten tegenover het werkelijke omzet verschil gezet worden en dan zal de eindafrekening gemaakt worden. En dan zal dus ook bij jou gewoon de loonkosten van de 2de medewerker in acht genomen worden. Ik denk dan, beter nu wat minder dan nu teveel en straks terug moeten betalen.

Ik zie niet wat daar huichelachtig aan is het is eigenlijk zelfs naar mijn mening zeer stuitend om dit zo te noemen.

Gesloten