LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Media Markt Service Afdeling

Hier kan je al jouw problemen kwijt over alle audio- en videoapparatuur.
HansB
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 jul 2004 08:21

Media Markt Service Afdeling

Ongelezen bericht door HansB »

Wat ik nu heb meegemaakt met de service van de Mediamarkt te Utrecht dat zie je normaal alleen in programma's als "Radar", "Ook dat nog", "Hoe bestaat het", en "Kat in de zak". Programma's waarvan je denkt "dat zal mij nooit overkomen". Dus toch. Met de serviceafdeling van de Mediamarkt. Mijn Sony midisetje was kapot. Ik had hem blijkbaar te lang aan laten staan (???), waardoor de voeding kapot was. Ik er mee naar Mediamarkt. We hebben het over 5 mei 2004. Omdat de CD-speler ook af en toe oversloeg, vroeg ik of daar ook naar gekeken kon worden. De medewerker van de serviceafdeling was hierin zeer stellig: "een CD-speler hoort zeker niet over te slaan". Ze zouden er naar kijken. 2 weken later ontving ik een schriftelijk offerte: euro 173,50. Een heel bedrag, maar goed, voor die prijs heb je nog geen nieuwe Sony en je verwacht dat het ding na reparatie weer jaren meegaat. Ik ga accoord met de offerte. Op 28 mei 2004 krijg ik een brief waarin staat dat alles nog wat langer zal duren omdat de onderdelen niet op voorraad zijn. Op 15 juni 2004 kan ik het apparaat dan eindelijk ophalen. De hele laserunit van de CD-speler is vervangen.
Alles is afgeregeld, getest, etc. De kosten gepind. Thuis het apparaat
weer aangesloten. U voelt hem al aankomen: De CD-speler slaat nog veel vaker over dan voorheenm, ongeveer 2 keer per afgespeeld nummer. Ik de volgende dag terug met het apparaat. Ik leg uit wat er aan de hand is. Opeens is het helemaal niet meer zo vanzelfsprekend dat een CD-speler niet over hoort te slaan. De Mediamarkt medewerker:
"als ik thuis een CD afspeel slaat die ook wel eens over", en "het zal
wel aan uw CD's liggen, daar zitten zeker krassen op". Na discussie over en weer besluiten we dat ik een CD van thuis zal op halen. Ik nog zo gek dat ik daar op in ga ook. Dus ik weer op en neer. De tweede keer tref ik een wat redelijker medewerker die ook wat meer kennis van zaken vertoont. Al gauw wordt het overslaan van de CD's geconstateerd. Besloten wordt dat deze dan terug wordt gestuurd naar de reparateur (een firma uit Goes). 1 juli 2004 krijg ik weer een brief dat de CD-speler gereed staat om af te halen. Voor alle zekerheid bel ik eerst om te vragen of en zo ja wat er aan gedaan is. Niets dus, deelt men mij mee: er is niets mee aan de hand. Ik ging daar niet mee accoord. De medewerker stelt voor dat ze de CD-speler in de zaak zullen uittesten en mocht er iets mee mis zijn dan sturen ze hem naar Sony zelf (i.p.v. de firma uit Goes). De volgende dag zou ik iets te horen krijgen. U voelt hem al aankomen: ik krijg helemaal geen bericht de volgende dag. Ik wacht geduldig af, ga op vakantie, en op 26 juli ga ik dan naar de Mediamarkt. Het apparaat blijkt aanwezig, inmiddels voorzien van de nodige extra krassen, en men deelt mij mee dat er nog steeds niets mee is gebeurt. De medewerker van de seriveadfeling van Mediamarkt
deelt mij bovendien mee dat het apparaat nu ook door Sony zelf is nagekeken, en dat ook zij niets hebben gevonden. Weer wordt er mij gezegd dat ik naar mijn eigen CD's moet kijken, omdat daar krassen op zouden zitten. Onzin, want ik hen een wekkerklok van Philips met een zeer eenvoudige CD-speler daarin waarbij de CD's nooit en te nimmer overslaan. Ik kwaad natuurlijk, maar uiteindelijk toch met het apparaat naar huis. Wat bleek thuis: in de de CD-speler zat nog een CD die Mediamarkt blijkbaar als test-CD had gebruikt (de top 100 van 1998). Ik die CD opgezet, en die slaat wel 4 keer per nummer over.
Ik de serviceafdeling van Mediamarkt weer gebeld. Uit het gesprek wat ik voerde met de medewerker van de serviveadeling van Mediamarkt (een ander dan ik aan de balie trof) blijkt dat het apparaat helemaal niet bij Sony is geweest, zoals de baliemedewerker mij had willen doen geloven, maar alleen bij de firma uit Goes. Ik maak mijn ongenoegen kenbaar over het feit dat ik ben voorgelogen, maar dat wordt wederom afgewimpeld: "Het maakt helemaal niets uit waar het apparaat is nagekeken, de firma uit Goes is ook officieel door Sony aanwezen".
Ik probeer de medewerker van de Mediamarkt aan het verstand te brengen dat dit wel degelijk uitmaakt omdat a). ik voorgelogen ben en b). een controle door Sony zou kunnen dienen als second opinion op de verrichtingen van de reparateur. "Ja, mijn collega had dat niet zo bedoeld". Uiteindelijk komt het er op neer dat ik zelf op eigen houtje maar met het apparaat helemaal naar Badhoevedorp moet afreizen naar de serviceafdeling van Sony, waar ik het opnieuw ter reparatie moet aanbieden, en dus opnieuw kosten moet maken.

Wat leren wij nu van dit hele verhaal? Wel, van te voren had ik gedacht
dat een groot bedrijf als de Mediamarkt goed in staat zou zijn om
reparaties uit te voeren. Niet dus. Mediamarkt is zowel technisch als organisatorisch, in de relatie met haar reparateur, niet in staat om een reparatie op adequate wijze uit te voeren. Ik kan me voorstellen dat consumenten zich laten verleiden door de lage prijzen van apparatuur, CD's en DVD's en daarom bij de Mediamarkt kopen, Denk er daarbij goed om dat die lage prijzen ten koste gaan van de service. Ik ben in ieder geval blij dat ik mijn televisie vorig jaar nog bij Staffhorst in Utrecht
hebt gekocht. Weliswaar is de aankoopprijs 20 euro hoger, maar ze kwamen deze gratis thuisbezorgen en installeren. Bovendien heeft een zaak als Staffhorst een eigen serviceafdeling, en zijn niet afhankelijk van externe reparateurs waarover zij geen controle hebben.

Gast

Re: Media Markt Service Afdeling

Ongelezen bericht door Gast »

Goedkoop is duurkoop. Verstandig om niets meer bij MM te kopen.

Ycer

Re: Media Markt Service Afdeling

Ongelezen bericht door Ycer »

Mediamarkt zou bij mij een koelkast leveren binnen een week. NOT. Ze laten je gewoon wachten, sturen je van het kastje naar de muur en je kan nog een grote mond op de koop toe krijgen. Mediamarkt? Onbetrouwbaar. Als je wat wil kopen, doe het dan elders.

wf

Re: Media Markt Service Afdeling

Ongelezen bericht door wf »



wacht maar tot de mm de grootste is dan kun nergens meer naartoe
als je lang genoeg roept ik ben de goedkoopste dan wordt je vanzelf geloofd
ze draaien gewoon een aantal concurenten de nek om en als er dan geen andere winkels meer zijn hebben zij hun doel bereikt
maar ja de gemiddelde consument kijkt niet verder als zijn neus lang is


Gast

Re: Media Markt Service Afdeling

Ongelezen bericht door Gast »

Dan gaan we wel naar de Aldi of de Lidl. Is toch ook Duits!

Gast

Re: Media Markt Service Afdeling

Ongelezen bericht door Gast »

Waarom naar mm, er zijn genoeg andere winkels die ook willen verkopen.
En over de prijs valt ook te onderhandelen.
En mm is lange na niet altijd de goedkoopste.

gastII

Re: Media Markt Service Afdeling

Ongelezen bericht door gastII »

De Media Markt begint langzaam maar zeker een naam te krijgen dan het een slecht bedrijf is als we het hebben over kwaliteit produkten en goede garantie. Laat me vertellen dat dit proces veels te langzaam gaat. Media Markt is een slecht bedrijf onder de noemder veel beloven en weinig geven doet een gek.......... :shock:
Gaat bijzonder slecht met personeel om en de klant staat hier in dit geheel niet centraal.
Ik zal hier even nog niet verder uitbreiden maar dit verhaal wordt vervolgt. 8)

den tje

Re: Media Markt Service Afdeling

Ongelezen bericht door den tje »

Ik reageer effe op de reactie van jullie. Dat media markt voor jullie een slechte naam heeft gekregen hoeft niet tebeteken dat het een slecht bedrijf is. Andere zaken (it's mikro electro harense smid) leveren ook service en daar gaat er wel wat fout. Om mediamarkt af te zeuren vind ik kort door bocht.

Michel Kanters

Re: Media Markt Service Afdeling

Ongelezen bericht door Michel Kanters »

Als je bij de MediaMarkt koopt dan weet je dat je geen service hoeft te verwachten

Dat kun je in de diverse forums lezen, ook dat je slecht voorgelicht wordt door medewerkers die alle apparatuur thuis ook hebben en die alle prijzen van de concurenten uit hun hoofd kennen.

Ik heb er eens gekocht maar mij zullen ze er nooit meer zien, je wordt daar gewoon voor de gek gehouden. Zeker als het op service aankomt kun je beter hun deur voorbij gaan. Ik ben uiteindelijk met mijn apparaat naar it's gegaan voor de reparatie van mijn magnetron. Daar konden ze de klacht wel vinden en werd door hun ook nog onder garantie gerepareerd.

MediaMarkt ABNORMAAL slecht[/b]

neneycherry

Re: Media Markt Service Afdeling

Ongelezen bericht door neneycherry »

iedereen kan zelf kiezen wat voor zaak hij zijn electro haald,de meeste zullen gaan voor de schreeuwende prijsstunter mm,alleen vergeet dan 1 ding,je bent daar een nummertje en geen klant ,men neemt daar genoegen met klachten en service is daar niet te hoog,ga je naar een plaatselijke zaak zoals scheen electro in sappemeer dan kun service verwachten en dat kost gewoon een tientje meer

Gast

Re: Media Markt Service Afdeling

Ongelezen bericht door Gast »

blablabla.... mediamarkt is slecht, mediamarkt moet je niks kopen, mediamarkt heeft slechte service, enzovoort.

Laat ik dit zeggen: ik ken geen winkel waar ik een ruimere keus heb, en waar mensen met meer verstand van zaken rondlopen dan mediamarkt. Ik ben zelf nogal wild van MP3-spelers, en de plaatselijke mediamarkt (Enschede) heeft meer keus en kwaliteit dan welke winkel hier ter plaatse ook, heeft altijd ruime voorraden van hetgeen ze in de actie doen, heeft personeel dat mij nog dingen kan leren over MP3-spelers en me zeer vriendelijk te woord staat, en hanteert prijzen die bijna net zo laag liggen als op internet.

Waar gehakt wordt vallen spaanders, en door de expansiedrift van MM kan het soms voorkomen dat er wat mis gaat, maar wat wil je met duizenden klanten per dag.

Iedereen mag zijn eigen keus maken waar iets te kopen, daarom is Mediamarkt nu ook zo groot aan het worden.

Dus mensen, laat je niet misleiden en ga zelf op onderzoek uit. Kijken, vergelijken en praten met verkopers en maak dan een weloverwogen keuze en je zult zien dat de Mediamarkt niks beter of slechter dan de andere ketens is, maar wel vaak de laagste prijs heeft.

Pino
Berichten: 6
Lid geworden op: 15 jan 2005 20:26

Re: Media Markt Service Afdeling

Ongelezen bericht door Pino »

SERVICE?

In dit forum gaat het om de service van Mediamarkt. Wat zijn de ervaringen van andere trad. winkels zoals BCC, Harense Smid, Expert enz.

De stelling van goedkoop en de beste service lijkt mij een tegenstrijdige strategie. je kunt namelijk geen goede service geven voor nop.

Wat zijn jullie ervaringen in deze?

MVRGR

PINO

Gesloten