LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Overstap naar KPN-tv

Hier kan je al jouw problemen kwijt over alle audio- en videoapparatuur.
Alv

Overstap naar KPN-tv

Ongelezen bericht door Alv »

'k Ben bij de Primafoon geweest om de beeldkwaliteit van KPN-tv te bekijken. Het was daar niet zo goed, moest de verkoper toegeven. Dat kwam door de tram die door de straat rijdt. Ook mensen met glas-in-loodramen kunnen ontvangstproblemen hebben.

Ik heb beide problemen niet en ga het dus proberen, omdat de prijs van € 7,95 per maand (omdat ik een telefoonabonnement bij KPN heb en ADSL via XS4ALL) toch veel voordeliger is dan de € 15,20 die ik aan UPC betaal. Die tuner heb ik er dus in 10 maanden uit. En de ontvangst van UPC (kabel) is niet zo goed, NED1 zelfs ronduit slecht. Daarnaast vind ik het pakket tv-kanalen ook prima, namelijk zonder al die zenders waar ik toch nooit naar kijk, zoals RAI uno, TV5, TRT enz. enz. enz. Daarnaast wél BBC Prime, met het beste van BBC 1 en 2.

's Kijken hoe het bevalt... :?:

Great Bear

Re: Overstap naar KPN-tv

Ongelezen bericht door Great Bear »

Digitale tv staat nog in de kinderschoenen van de KPN, in loop der tijd word het wel beter, ADSL was in den beginnen ook niet perfect.
De vraag luidt alleen, hoelang zou het duren voor je een optimaal beeld hebt bij KPN.?
Nou ja, we zien het allemaal wel.

Gast

Re: Overstap naar KPN-tv

Ongelezen bericht door Gast »

Is digitaal niet alleen interessant als je alles digitaal hebt?je kunt wel een a/d converterter tussen je tv doen maar dan blijf je met een analoog componet zitten. toch?

Gast

Re: Overstap naar KPN-tv

Ongelezen bericht door Gast »

sorry, moest component zijn.

Hans W.

Re: Overstap naar KPN-tv

Ongelezen bericht door Hans W. »

Ik gebruik het al jaren en ik vind de kwaliteit/prijsverhouding ontzettend goed. Een echte aanrader dus!

Gast

Re: Overstap naar KPN-tv

Ongelezen bericht door Gast »

Mmm, stof tot nadenken...

Gast

Re: Overstap naar KPN-tv

Ongelezen bericht door Gast »

GAST schreef: Is digitaal niet alleen interessant als je alles digitaal hebt?je kunt wel een a/d converterter tussen je tv doen maar dan blijf je met een analoog componet zitten. toch?


Er zijn nog geen digitale TV-toestellen te koop (plasmaschermen even niet meegerekend). Bovendien hebben de DTT-ontvangers geen HDI- of DVI-uitgang wat nodig is om de ontvanger op een plasmascherm aan te sluiten. Reden: men is bang dat er 'perfecte digitale kopieën' op het internet verschijnen.

Immers: DVI-uitgang maakt het mogelijk om op een DVD-recorder of PC met DVI-ingang op te nemen :)

'Digitaal' bij een TV-toestel heeft weinig tot niets te maken met de beeldkwaliteit. Tuurlijk, digitaal beeld is beter, maar dat komt hoofdzakelijk doordat er geen verlies optreedt bij het transport van de zender naar ontvanger. De laatste schakel (van ontvanger naar TV) kan met een goede SCART-kabel worden verbeterd. Echt veel beter wordt het beeld hier niet van. Een echte digitale televisie is niet nodig met de huidige beeldkwaliteit van de uitzendingen.

Het probleem met digitenne en KPN-TV is dat de compressie van het signaal erg groot is. Dit is gedaan om meer zenders door te kunnen geven op de beperkte ruimte die de MUX-en hebben. De beeldkwaliteit is hierdoor bij verre niet zo goed als bijvoorbeeld een digitale schotelantenne of digitale kabeltelevisie.

Hopelijk verbertert de situatie als straks NED 1, 2 en 3 / publieke en commerciele radio niet meer analoog te ontvangen zijn. De ruimte die dan beschikbaar komt kan worden gebruikt voor verbetering van de beeldkwaliteit (van 2k naar 8k heet dat dan in vaktermen). KPN en digitenne kennende zal het echter worden gebruikt om meer zenders aan te kunnen bieden.

Het probleem dat ik heb met Digitenne/KPN DTV is dat het niet toekomstzeker is. Als we over drie jaar high Definition TV krijgen zal KPN niet voldoende bandbreedte hebben om het door te kunnen geven. Tuurlijk, niet iedereen zit op HDTV te wachten, maar het wel raar dat hier bij zo'n jonge techniek geen rekening mee is gehouden...



En waar ik persoonlijk ECHT niet bij kan: waarom worden Nederland 1, 2 en 3 niet gratis doorgegeven? Als straks de analoge zendmasten worden uitgeschakeld is er geen mogelijkheid meer die zenders gratis te kijken. Daar heb je wel recht op, de ontvangst van deze zenders is in de Algemene Belasting opgenomen. De zendmasten worden door de staat beheerd (NOZEMA, óók de masten van digitenne/kpn!) dus uit belastinggeld in stand gehouden.

Radar
Site Admin
Berichten: 5512
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: Overstap naar KPN-tv

Ongelezen bericht door Radar »

Dit onderwerp bestaat al en is daarom gesloten.

TROS Radar internetredactie

Gesloten