LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Renault Laguna Grand Tour 2.2 dci

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
hennie de wit

Renault Laguna Grand Tour 2.2 dci

Ongelezen bericht door hennie de wit »

De betreffende Renault is sinds april 2002 in ons bezit en na meerdere malen met compleet uitgevallen motor stilgestaan te hebben langs de snelweg (juni 2002 2x, november 2002, december 2002)hebben wij na veel ellende in december 2002 eindelijk een nieuwe brandstofpomp in onze auto gekregen. Graag willen wij weten of er meer mensen problemen hebben met de brandstoftoevoer van dit type Laguna. Wij hebben nl het idee dat de dealers te weinig ervaring hebben met dit type. Overigens hebben we ook al te maken gehad met een lekke brandstofleiding (maart 2003) en diverse andere problemen.
Graag reaktie,

Gast

Re: Renault Laguna Grand Tour 2.2 dci

Ongelezen bericht door Gast »

Vorige week een proefritje gemaakt met Laguna op diesel. Had er geen negatieve ervaring ermee, eerder in tegendeel.

Henko

Re: Renault Laguna Grand Tour 2.2 dci

Ongelezen bericht door Henko »

Wat een domme opmerking Gast, men heeft het over defecten aan de auto en niet over het feit of hij wel of niet lekker rijdt. Hoe kun je nu oordelen over de betrouwbaarheid van een auto als je er zoals jij even in proefgereden hebt? Dom dom dom.

Gast

Re: Renault Laguna Grand Tour 2.2 dci

Ongelezen bericht door Gast »

Een vriend van me heeft ook een laguna maar dan een 1.8 (ongeveer 1 jaar oud). Hij heeft nu al een paar keer gehad dat de stuurbekrachtiging uitviel. Hij is een paar keer teruggeweest naar de garage maar hebben het probleem niet kunnen verhelpen. Een ander, maar toch

Hans

Re: Renault Laguna Grand Tour 2.2 dci

Ongelezen bericht door Hans »

Er wordt erg onredelijk gediscussieerd. De betrouwbaarheid van auto's kan alleen worden beoordeeld aan de hand van het vergelijken van zeer vele ervaringen en dan bij voorkeur gecheckt door techneuten. Een uitlaat die na 5 jaar kapot gaat is immers niet gek als je er nooit meer dan 5 km achter elkaar mee rijdt.
Die pomp van die Renault Laguna diesel is mij wel bekend. Ook bij de 1.9 DCI is het probleem gekend. Recent vernam ik van een berijder dat hij terug van vakantie terugviel. De Belgische Renaultgarage repareerde de pomp (slechts 1 jaar garantie, bwj 2001) en rekende slechts 50%, die andere 50% nam de fabriek op zich onder het motto dat de dealer die 50% zou moeten vergoeden die in Belgie werd afgerekend. Die deed in zijn geval overigens niets. 'Lof' voor Janssen in Nuenen. Principieel weigerde men te reageren. Ga maar naar de importeur. Dit laatste is zoals bekend juridisch onjuist.
Mijn idee: leg de zaak voor aan de BOVAG geschillencommissie.

Brian

Re: Renault Laguna Grand Tour 2.2 dci

Ongelezen bericht door Brian »

Het is algemeen bekend dat de Laguna problemen heeft met de brandstof inspuiting. Zelfs op een testbank zijn deze problemen niet altijd te herkennen laat staan op te lossen.
Probeer het eens met een software update, of een nieuwe EGR klep (die gaan ook bij bosjes) laat ook de intercooler kontroleren.

Klachten die zeer vaak voorkomen:
-Koppelingsproblemen (heb ik gelukkig niet)
-Motorstoringen (dagelijks een waarschuwinglampje)
-Uitlaat rammel
-intercooler kapot
-turbo schade (heb ik gelukkig niet)
-defecte stoelen (lendesteun kapot, kraken)
-trillen bij het remmen (zonder dat de garage er wat aan kan doen)
-etc.

ps. ook de lekke brandstof leiding komt vaker voor! (modificatie)

Doe er je voordeel mee!
Groetjes
B

Gesloten