LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Vakgarage Terpstra Drachten

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
p100
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 feb 2016 20:49

Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door p100 »

Recentelijk een auto gekocht met slechts 65000 km op de teller en met garantie. De auto werd te laat afgeleverd en moest nog een beurt hebben. Nadat we de auto hebben afgehaald bleek dat 1 koplamp er los in lag, de dop op de ruitensproeiervloeistof er niet op zat, de auto enorm trilde met remmen en de koppeling bijna door de bodem moest worden getrapt alvorens je kan schakelen. Na veel overleg met Terpstra is eea opgelost, behalve de koppeling. Hoort zo zegt Terpstra. inspectie door een andere Vakgarage leerde ons dat koppelingsplaten en veren versleten zijn, tevens ontdekte men dat de voorbumper een scheur van links naar rechts vertoond, dit verklaard ook de losse koplamp waarmee Terpstra de auto gewoon APK gekeurd heeft! ondanks garantie op papier doet Terpstra nergens wat aan. Ga hier aub nooit heen. Wij pakken hem aan via onze advocaat, Bovag, RDW en bij Vakgarage Nederland. Deze man verstaat zijn vak niet, is aardig tot je hebt getekend en kijkt je daarna met de nek aan. Terugbellen beloven ze maar gebeurt niet. KOOP HIER AUB NIET!

thecure
Berichten: 2708
Lid geworden op: 05 apr 2011 16:21

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door thecure »

en bij de proefrit is dit allemaal niet opgevallen? en bij de aankoopkeuring niet naar voren gekomen?

over wat voor auto hebben we het, leeftijd, prijs?

Quark
Berichten: 800
Lid geworden op: 20 feb 2007 22:46

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door Quark »

bedrijf is aangesloten bij Vak garage en Bovag, zou graag hun kant van het verhaal horen.

peteroo
Berichten: 844
Lid geworden op: 05 apr 2011 23:51

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door peteroo »

Aankoopkeuring laten uitvoeren? Ben inderdaad benieuwd of ze reageren.
Laatst gewijzigd door Radar op 10 apr 2016 12:58, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Offtopic tekst verwijderd

p100
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 feb 2016 20:49

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door p100 »

[Reactie op eerder weggehaald offtopic bericht verwijderd door de moderator] wachten we vakgarage NL en Bovag af. Over deze garage zijn al vele klachten blijkt. De auto heeft 60k gedraaid en is van 2010, Gekocht op goed vertrouwen en de verkoper garandeerde een goede auto, we kopen altijd in de buurt, dan verwacht je dit niet.
Laatst gewijzigd door Radar op 10 apr 2016 12:59, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Reactie op eerder weggehaald offtopic bericht verwijderd

Julie4444
Berichten: 5016
Lid geworden op: 04 jul 2014 13:36

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door Julie4444 »

p100 schreef:[Reactie op eerder weggehaald offtopic bericht verwijderd door de moderator] wachten we vakgarage NL en Bovag af. Over deze garage zijn al vele klachten blijkt. De auto heeft 60k gedraaid en is van 2010, Gekocht op goed vertrouwen en de verkoper garandeerde een goede auto, we kopen altijd in de buurt, dan verwacht je dit niet.
Bij een Bovag garage (Lees: géén "Bovag handelaar" maar een merkdealer met Bovag) zou ik ook niet persé een aankoopkeuring doen, dus dat vertrouwen snap ik wel. Echter is misschien iets wat je hiervan kan leren dat het wel zo verstandig is eerst een zaak te googlen om te kijken of er klachten over zijn.

Zelf heb ik meer dan een jaar geleden een tweedehands auto uit 2011 gekocht bij een Bovag merkdealer in Wezep (ander merk dan de auto die ik kocht) zonder aankoopkeuring en kreeg netjes garantie (roestplekje waren ze vergeten weg te halen), service en klantvriendelijkheid. Het waren gezellige jongemannen en ze kwamen netjes de afspraken na (onderhoudsboekje, kopie facturen onderhoud van oude eigenaar, etc). Het kán dus wel degelijk, alleen horen we hier op het forum vaak alleen wat als het fout gaat.

Bij autohandelaren zou ik nooit iets kopen zonder een zeer grondige aankoopkeuring, zelfs als ze Bovag op de muur hebben staan. Dan toch liever die paar centen extra voor een zaak waar je wel vertrouwen in kan hebben. :)

Folkert Terpstra
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 mar 2016 18:06

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door Folkert Terpstra »

Hierbij reactie op dit forum. Normaal gesproken reageren wij niet via deze weg, maar aangezien hier de eerlijkheid ver te zoek is en deze meneer [naam verwijderd door moderator] alle middelen inzet om ons zwart te maken, een zo kort en hopelijk duidelijk mogelijk antwoord voor degenen die benieuwd zijn naar de andere kant van het verhaal. Meneer [naam verwijderd] heeft deze auto gekocht bij ons (met proefrit) Inclusief nieuwe APK, kleine beurt en 3 maanden garantie op motor en versnellingsbak. Na enige tijd had meneer een aantal punten die hij graag opgelost wilde hebben. Hij heeft de auto toen gebracht en een ”gratis” leenauto meegekregen. Wij hebben alle punten in orde gemaakt, alleen konden wij geen ondeugdelijkheid aan de koppeling vinden. Toen meneer de auto weer ophaalde hebben wij hier samen uitvoerig mee testgereden om zo boven water te krijgen waarom er een nieuwe koppeling in moest komen. Maar ook toen samen met meneer kwam er geen mankement naar boven. Om meneer gerust te stellen is hem goed duidelijke gemaakt dat hij hier garantie op heeft. Dus wanneer de koppeling stuk gaat, wordt deze vervangen (staat zwart op wit). Alleen moet hij wel stuk zijn anders gaan we deze helaas niet vervangen. Wat betreft de scheur in de bumper en koplamp is ons niks van bekend. Omdat dit natuurlijk een welles nietes verhaal gaat worden en meneer niet meer het goede gevoel bij de auto heeft, (koppeling, bumper etc.) hebben wij meneer uitgenodigd voor een gesprek, maar daar heeft hij geen zin aan. Uiteindelijk hebben we besloten via de mail om de auto weer terug te nemen aangezien meneer niet tevreden is, en wij er geen nieuwe auto van kunnen maken. Ook hier wil meneer geen gebruik van maken. Wel lijkt er voldoende tijd en energie te zijn om overal het ongenoegen over te uiten. Maar langs komen, met elkaar een kop koffie drinken en met elkaar in een gesprek (face to face) tot een oplossing komen is niet mogelijk……..

Het volgende wil ik nog graag kwijt (en dan ga ik weer echt aan het werk en mij richten op het positieve). Overal worden fouten gemaakt, ook hier. En gebruikte auto’s zijn geen nieuwe en worden ook nooit nieuwe. Maar wanneer men ontevreden is of dingen graag anders wil hebben kom dan langs of bel! Spreek het uit en samen komen we tot een redelijke oplossing! Zodat ieder weer verder kan met een goed gevoel!
Vriendelijke groeten,

Folkert Terpstra
Laatst gewijzigd door Radar op 02 mar 2016 11:23, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: naam klant verwijderd.

p100
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 feb 2016 20:49

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door p100 »

Reactie op de garagehouder: Leenauto? zowel mij als eigenaar als onze medewerker niet bekend, wel 3x moeten bellen of de auto al klaar was, toen zou ze klaar zijn en belden we voor de zekerheid. en niet voor niks want de auto was wederom niet klaar. 2 garages hebben er inmiddels naar gekeken en geven beide aan dat koppelingsplaten en drukgroep versleten zijn. dus doorrijden tot ze echt kapot zijn is dan de beste optie? we kopen een auto in goed vertrouwen maar worden gewoon belazerd. om van alles af te zijn hebben we een opgave van de kosten laten maken: 1300 euro totaal incl een nieuwe bumper. ik heb de garage hem een voorstel gedaan om de auto te laten maken bij een andere garage, het vertrouwen is wel weg bij deze vakgarage. eerlijke antwoorden krijg je er niet en je bent de auto tijden kwijt. ik heb hem gemailt: u betaald mij 500 ex.btw en wij betalen de rest. nu vind meneer dat ik hem chanteer. kijk ik op facebook bij vakgarage nederland dan ben ik niet de enige die zich door hem belazert voelt. ik kom er nooit meer en raad een ander het ook af. vakgarage als organisatie doet niks voor je, een dealer dwingen om iets op te lossen is er niet bij. terpstra hebben we verschillende keren gebeld om tot een oplossing te komen maar steeds was hij druk. afgelopen week belde ik hem onder een andere naam en toen kon hij wel aan de telefoon komen. na alle berichten had hij zelf ook de telefoon kunnen pakken maar alles wat andere garages constateren is niet waar volgens hem, hij weet het als enige het beste vindt hij.

p100
Berichten: 7
Lid geworden op: 26 feb 2016 20:49

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door p100 »

Wij hebben de auto ingeruild want de koppeling werd een steeds groter drama. Wel hebben we Athlon lease en Minnesma naar deze auto gevraagd. Er was een hele historie ellende. Eerlijke verkoop bij Terpstra is er niet bij. Eens maar nooit weer !

Brainfreeze
Berichten: 36
Lid geworden op: 10 feb 2011 20:15

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door Brainfreeze »

Ik ben eigenlijk benieuwd of u bij het inruilen van de auto eerlijk verteld heeft dat het een rotauto is of hebt u dat heimelijk verzwegen om uw financiële ellende te beperken? De eerstvolgende die hem koopt zit met dezelfde ****. Maar dat is uw probleem uiteraard niet....

peteroo
Berichten: 844
Lid geworden op: 05 apr 2011 23:51

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door peteroo »

Dat is inderdaad een goeie vraag.

stofzuigertje

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Jammer, ik had graag de auto bekeken of de koper of garage Terpstra fout zat want ik heb er best een ritje voor over....

Maar alleen garantie op motor en bak, dat is wel erg weinig voor een 2010 met slechts 60.000 km.....
Ik kan de genoemde klachten over deze garage niet vinden, dus twijfel ik over of de topic starter wel eerlijk is????

marianka11
Berichten: 5
Lid geworden op: 23 jul 2016 21:02

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door marianka11 »

:twisted:
Laatst gewijzigd door marianka11 op 31 aug 2016 17:30, 1 keer totaal gewijzigd.

peteroo
Berichten: 844
Lid geworden op: 05 apr 2011 23:51

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door peteroo »

Als uw verhaal klopt kunt u maar beter zorgen dat u elders een goede auto koopt. Doorsukkelen met een bedrijf waar u zich niet prettig voelt heeft geen zin.

Verder moet je altijd de auto kopen die bij je portemonnee en je behoeften past. Met een Toyota Starlet, Corolla of Mazda 323 van rond 2000 ben je als je weinig te besteden hebt meestal beter uit dan met een tien jaar oude Europeaan met vreemde storingen of een onduidelijke geschiedenis.
Elektronische hulpmiddelen verhogen je comfort, maar als ze gaan spoken ben je zuur. Dat kost bijna altijd een berg geld. Ik heb zelf niet veel te besteden, dus bij auto's met cruise control blijf ik weg.

Een vrouw met twee kleine kinderen heeft natuurlijk een veilige auto nodig, maar een man alleen ook. Als die een ongeluk krijgt, kan hij wel eens een auto met daarin een moeder met twee kinderen raken.

Quark
Berichten: 800
Lid geworden op: 20 feb 2007 22:46

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door Quark »

marianka11 schreef: Daarnaast veel kleine punten die niet goed zijn. Spiegels werken niet, mat bestuurder ligt los, box werkt links voor niet, achterdeur links achter opend niet, knipperlicht en cruisecontrol werken niet goed.
Folkert wist dat ik veel pech had met autos.
Die kleine problemen had u voor de koop toch zelf gezien ?

Brahms
Berichten: 3158
Lid geworden op: 15 okt 2015 23:09

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door Brahms »

marianka11 schreef:......... De leenauto die ik kreeg was zeer onveilig maar dat doet er niet toe.
hij valt uitelkaar ontploft bijna bij starten als hij al start, heeft geen deurklink achterin die is afgebroken, geen raam opendraai mechanisme, en de spiegel vliegt er steeds bijna af. En daar laat hij een moeder met twee kinderen in rijden. Ja ik mag hem omruilen nu, maar op eigen kosten en voor een rit van een uur in een onveilige auto met twee kleine kinderen daarvoor pas ik.
Kortom respectloos naar vrouwen. Liegen wanneer hij kan verkopen, en vooral geen geld willen terug geven ondanks meerdere verzoeken. dus koop nooit je auto bij hem. En al helemaal niet als vrouw alleen!
Onveilig, maar het doet er iet toe........
Laat de emoties even tot rust komen en bekijk dan je tekst nog eens.....

marianka11
Berichten: 5
Lid geworden op: 23 jul 2016 21:02

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door marianka11 »

terpstra vond idd dat de onveilige auto er niks toe deed. hij stuurde mij er gewoon in weg, wetende dat ik twee kleine kinderen heb. Ik kreeg de sleutel en moest het maar uitzoeken. Zelf heb ik toen gezegd maar mijn spullen uit mijn auto dan?! Nou na veel gemopper mocht ik deze nog meenemen. Daarnaast zit ik inmiddels al drie weken zonder auto en kan het onbeperkt aan tijd duren als het aan terpstra ligt betreft wanneer de auto terug komt. (de auto was slechts enkele dagen oud er was drie keer in gereden op het moment dat de problemen naar boven kwamen.) En idd de kleine dingen daar had ik al een afspraak voor gemaakt meteen de dag na aankoop. Die ontdekte ik op de terugweg naar huis. De auto zou een beurt krijgen en in orde worden gemaakt en daar ging ik ook van uit. Maar dat bleek dus niet zo te zijn. En aangezien de problemen allemaal zitten aan de linkerkant van de auto is het wel een schade auto, iets wat het in geen geval zou zijn zei teprstra. Het enige wat ik wil is mijn geld terug! Dit is geen betrouwbare garage laat staan een betrouwbare auto.

riddert
Berichten: 2143
Lid geworden op: 22 okt 2010 08:52

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door riddert »

Tja, ik vind het allemaal reuze meevallen. Ik vind ook niet dat u erg meegaand bent, en zich wel erg star opstelt.
Maar dat is mijn mening.

marianka11
Berichten: 5
Lid geworden op: 23 jul 2016 21:02

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door marianka11 »

oh ja de auto was 4000 eur in aanschaf, daarvan moet je wel wat kunnen verwachten lijkt mij. Helemaal als terpstra zweert dat hij een eerlijk man is en alleen goede auto's verkoopt omdat hij vakgarage is.
Ik heb de man nu al ruim drie weken gegeven alles op te lossen en heb nog geen auto! Dat is niet star en ook niet onredelijk lijkt mij. Ik ben zeer redelijk geweest. En nogmaals 4000 eur is niet een auto van 250 eur waar je vanalles mee kunt verwachten.

peteroo
Berichten: 844
Lid geworden op: 05 apr 2011 23:51

Re: Vakgarage Terpstra Drachten

Ongelezen bericht door peteroo »

Voor 4000 euro mag je er van uit gaan dat je een auto koopt die zeker nog een jaar of vier, vijf zonder grote problemen mee kan. Pech kun je natuurlijk altijd hebben. Maar een auto hoort niet te worden afgeleverd met storingslampjes, zeker in die prijsklasse.

Neem een volgende keer aub iemand met verstand van auto's of laat een auto eerst keuren. Bij 4000 euro kan een keuring van een paar honderd euro er wel van af.
Mijn vorige auto kostte destijds 3800 euro en daar heb ik acht jaar lang zonder grote problemen in gereden. Het was wel een Mazda, een van de betrouwbaarste automerken.

Die informatie mis ik hier nog deels. Wat is de leeftijd van de auto? Auto's hebben vaak typerende mankementen bij een bepaalde leeftijd of km-stand.

Gesloten