LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Renault Espace (nwe) meer dan 6 wkn in reparatie, nwe motor?

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
John Toorenburg

Renault Espace (nwe) meer dan 6 wkn in reparatie, nwe motor?

Ongelezen bericht door John Toorenburg »

Sinds 7 febr. j.l. staat mijn nwe Renault Espace(20 nov. 2002/6300km) in de garage nadat er "iets" mis ging met de distributie-riem. Op zich al vreemd maar de reparatie is nu HET drama. Deze duurt nu al 6 weken en kan makkelijk 2 maanden / 8 weken worden. Er is natuurlijk veel motorschade en, daar draait het om, een nwe cylinderkop is niet te krijgen. Deze staat al meer dan 3 weken in backorder. De dealer (Ren. A’dam) kreeg van Renault Nederland géén toestemming in plaats daarvan een nieuwe motor te monteren noch om een cylinderkop van een andere nwe Espace te gebruiken. Géén van de partijen durft een datum te noemen.
Het vreet energie om de partijen tot actie te laten overgaan. Twee maanden: in een veel te kleine vervangende auto, wel kosten en geen plezier, een garantie die je niet kunt gebruiken, en ga zo maar door…. Dit is mijn vierde Renault (3xScenic) en mijn vrouw rijdt (nu nog) Renault Clio. Ik denk dat ze klanten proberen weg te jagen. Een andere conclusie heb ik niet tenzij ze gewoonweg niet weten wat klanten zijn !? Machteloos sta je hier tegenover, wie kent een hulpmiddel ?? Géén Renault meer, is dat de enige oplossing ??

Leon Snoek

Re: Renault Espace (nwe) meer dan 6 wkn in reparatie, nwe motor?

Ongelezen bericht door Leon Snoek »

Als de distrubutie riem breekt is dat een ramp voor de meeste auto's er onstaat dan heel veel motor schade. In het 'gunstigste' geval bijft het 'beperkt' tot een nieuwe cylinderkop, maar meestal zijn de zuigers dan ook zo zwaar beschadigd dat er nieuwe motor in moet.
En ik kan niet geloven dat een motor of cylinderkop 3 weken in backorder mag staan. Ik vind het zeer ongepast van Renault Nederland dat u in een te kleine auto moet rondrijden, omdat zij hun zaken niet op orde hebben.

Gesloten