LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Seat Leon. barst in de voorruit

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
sawamizu
Berichten: 14
Lid geworden op: 29 dec 2003 12:27

Seat Leon. barst in de voorruit

Ongelezen bericht door sawamizu »

In de onderhoek van de voorruit van mijn Seat Leon uit 2002 zit een barst. Deze barst is volgens mij onstaan door een spanningsbreuk, aan de buitenkant is geen inslag te zien. Na onderzoek van mijn plaatselijke Seat-dealer dachten zij ook aan spanningsbreuk, naar aanleiding hiervan hebben zij een garantie-aanvraag ingediend bij de landelijke dealer. Tot mijn verbazing hebben zij besloten dat deze schade niet onder de garantie valt. Je mag er toch vanuit gaan dat een ruit, zonder dat er iets mee gebeurd, net zo oud wordt als de auto. Hebben meer mensen deze ervaring? :?: :idea:

drempeltje

Re: Seat Leon. barst in de voorruit

Ongelezen bericht door drempeltje »

Komt allemaal door die verrekte drempels
Wat dacht je wat auto daar van te lijden hebben en wat voor spanningen op een carosserie komen

hugensjr

Re: Seat Leon. barst in de voorruit

Ongelezen bericht door hugensjr »

Sawamizu,

Ik weet ook niet hoe het komt hoor, maar ik heb mijn nieuwe Leon nu bijna een jaar, en de derde voorruit zit er al in!!
Waarvan ook 1 keer een scheur die uit het niets was ontstaan. Er was absoluut geen steenslag te bekennen. De scheur begon aan de buitenkant en scheurde naar binnen toe. Bij de glasboer is een expert komen kijken en die was van mening dat er wel een miniscuul plekje was wat dan de steenslag was......... Gaat nergens over, ik denk dat sommige ruiten gewoon te strak erin gezet worden.

Ik heb er verder niet moeilijk over gedaan omdat het een leasauto betreft en ik verder toch geen keus had, maar als ik dit privé had moeten betalen had ik daar toch wel problemen mee gehad...

Gr,
Patrick

Bertje2004

Re: Seat Leon. barst in de voorruit

Ongelezen bericht door Bertje2004 »

Een ruit wordt als het goed is nergens ingezet maar ingekit. Een soort rubberachtige massa waar de ruit in wordt gelegd en via grote klemmen wordt vastgezet. Meestal is er om het raam een vrije marge, speciaal om te zorgen dat de ruit niet onder spanning komt als deze uitzet.

Wat echter kan gebeuren is dat de spanning op de voorruit te groot wordt als de carosserie in bepaalde situaties teveel tordeert, bv. bij het schuin afrijden van een hoge stoep. Hierdoor "verwringt" de auto eigenlijk en knapt de voor of achterruit (omdat dit een vrij groot oppervlak is).

"Te strak erin zetten" (hoe?) lijkt mij iig. geen oorzaak, zeker als het al 3x is gebeurd.

Bert Huisman
Berichten: 71
Lid geworden op: 21 jan 2004 16:44

Re: Seat Leon. barst in de voorruit

Ongelezen bericht door Bert Huisman »

Normaal mag dit geen probleem zijn. VW waartoe Seat ook behoort naar eigen zeggen, hanteert volledige garantie in de periode na de levering, volgens EU-normen, dus twee jaar. Daarna twee jaar coulance, afhankelijk van aanvraag daartoe door de dealer. Maar men moet er in de "keten" wel van overtuigd zijn dat de breuk niet het gevolg is van bijv. te hard over een drempel heen tetteren zoals Leonrijders nog wel eens doen. Het is een macho-karretje en dus gevoelig voor overmatig gebruik. Ik heb het euvel ook gehad met Skoda Octavia en VW Passat. Pon regelde het keurig! Maar de dealers deden dan ook hun werk goed! :wink:

Gesloten