Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
Radar
Site Admin
Berichten: 5514
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door Radar »

Als je een medische aandoening hebt, moet je gekeurd worden voordat je je rijbewijs krijgt of verlengt. Veel mensen vinden die medische keuringen het geld niet waard, blijkt uit een Testpanel-onderzoek, want keuringsartsen zijn soms slecht voorbereid. En sommige keuringsinstanties voegen ook kosten toe aan de factuur terwijl dat niet mag.

Wat is jouw ervaring met medische keuringen voor een rijbewijs? Heb je ooit problemen ondervonden en hoe ben je daarmee omgegaan?

Kijk vanavond om 20.30 uur naar NPO 1!

Jellyb
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2022 21:11

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door Jellyb »

L.s.,

Ook wij hebben dit enkele jaren geleden meegemaakt met onze dochter.
Zij moest een verklaring van de psychiater hebben vanwege haar medicijngebruik (anti-depressiva) voor de keuring. Bij de keuring werd exáct gevraagd naar wat er op de papieren stond die ze bij zich had.
Binnen 15 minuten stond ze buiten en mocht mijn man € 225,00 pinnen: onze mond viel open: té bizar!!
Maar je doet t want zónder dat papiertje kon je niets.
Enorme geldklopperij!

Groeten,
Marielle van Beijnen

Wilenmia
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2022 21:21

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door Wilenmia »

Onze zoon heeft een spierziekte en was ook altijd veel geld kwijt voor keuringen rijbewijs. Samen met Spierziekten Nederland is ervoor gezorgd dat deze keuringen door de arts waar je in behandeling bent gedaan mogen worden. De keuring mag niet ouder zijn dan een half jaar. Dit scheelt natuurlijk heel veel geld.
Hoop dat de zorgautoriteit hier verandering in aan kan brengen voor deze mensen.

Cindyh123
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2022 21:27

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door Cindyh123 »

Onze zoon heeft add en gebruikt daarvoor medicatie. Er moet dus een keuring door een psychiater komen. Wat opzich al onzin is. We hebben meerdere psychiaters gebeld, maar door drukte beginnen ze er niet eens aan en zo kom je vanzelf bij rijbewijsbelang uit. En inderdaad met 10 min sta je weer buiten en gaat het helemaal nergens over. Maar wat moet je dan. Je kan niet anders.

Qanuk00
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 mar 2020 15:49

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door Qanuk00 »

Werkelijk, ik sta versteld van de reactie van de NZA op Radar vanavond. Vorige maand nog contact gehad en ze hebben mij te kennen gegeven dat het CBR de verwijzingen naar specialisten volgens de wet handhaaft, dat de NZA hier niets aan kan doen.

Ik hoop echt dat de minister zich hard op gaat stellen en verandering in deze cultuur gaat brengen. Het is toch te gek dat je als eerlijk persoon met gezondheidsprobleem met zoveel extra kosten en stress wordt opgezadeld... :x

Wat ik miste in het programma was het prijskaartje bij iemand met meerdere diagnoses. Die wordt dan bij het eerlijk invullen van het CBR vragenformulier x- het-aantal-diagnoses zo hoog dan in het programma gesteld, omdat je naar verschillende onafhankelijke specialisten moet voor een gezondheidsverklaring. En dit herhaalt zich mogelijk elke 3-5 jaar? :cry:

Uiteindelijk heb ik mijn aantal verwijsbrieven voor keuringen tot 1 keuring weten om te praten (na anderhalve maand bellen/mailen met klachtenbehandeling CBR, de nationale ombudsman en de NZA). Deze keuring kostte me 128 euro (van tevoren betaald) en duurde 15 minuten. Dit had ook een huisarts kunnen doen.

Vraag aan de kamer: kan er niet vanuit de overheid/CBR reguliere keuringsartsen aangesteld worden voor dit soort rijbewijskeuringen ... en als dan meer informatie nodig blijkt dit opgevraagd kan worden bij een behandelaar? Lijkt mij veel efficiënter zou minder tijd en geld moeten kosten.

JJvDijk
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2022 21:32

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door JJvDijk »

Ik heb een gave binnen het autisme spectrum, daarnaast heb ik antipsychotica. En ik ben in 2008-2009 bezig geweest met het behalen van een rijbewijs. Ik heb toentertijd een medische "keuring" á €300+ en een extra rijexamen moeten doen.
Mij werd toen verteld, door het CBR, dat ik dat ieder jaar zou moeten doen. Als ik toentertijd ieder jaar €500 moest betalen om een rijbewijs te behouden kon ik mijn rijbewijs niet behouden. Toen besloot ik maar voor de rest van mijn leven met het OV te gaan.

In 2021 besloot ik om voor het AM4 rijbewijs te gaan, want geen medische keuring.

Jamaja
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2022 21:30

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door Jamaja »

In Arnhem is geen instantie te vinden die voor een medische keuring bij ADHD minder dan € 250 vraagt

karineilrich
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2022 21:31

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door karineilrich »

Triest dat dit nog steeds gebeurt! In 2019 ben ik aan de slag gegaan om een klacht hiervoor te dienen.. ook op basis dat de rekening wordt opgesteld dat je een gesprek hebt met een psychiater nou je moet vanuit bergen op zoom rijden naar Tilburg naar een praktijk van masseurs? Die op zaterdag in gebruik wordt genomen door “psychiaters? Tje je bent afhankelijk dus je laat het allemaal maar gebeuren. Je wordt opgehaald doet het hele verhaal aan iemand die blijkbaar achteraf geen psychiater is maar iemand die de administratie doet. Dan wordt de psychiater erbij gehaald hij vertelt in het kort wat wij hem hebben vertelt psychiater knikt. En je kunt vervolgens gaan waarop je een paar weken later de goedkeuring hebt ontvangen. Toen al heb ik geprobeerd ( wel nadat onze zoon was geslaagd) mijn beklag proberen te doen en geld terug proberen te krijgen. Nou zelfs dan wordt je van kastje naar de muur gestuurd. Resultaat is dus hoop frustratie en niets terug ontvangen. Nu ik dit zo zie wordt ik weer boos! Kan de beste man heel mooi vertellen op tv dat je teveel betaalde minuten terug krijgt nou beste meneer..ik wil graag mijn. Rekeningnummer geven zodat het alsnog gestort kan worden.

JeroenDuinker
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2022 21:20

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door JeroenDuinker »

U heeft het in uw programma over medische keuringen bij bijvoorbeeld epilepsie.
Als bezitter van een zgn. groot rijbewijs (C, D, E) is het niet anders. Elke 5 jaar ga je weer de hele mallemolen in om deze te verlengen. Met de nodige kosten. Keuring, Code 95, vervanging van rijbewijs en chauffeurskaart. Wat betreft de medische keuring; Eerst een online ‘keuringsformulier’ a een paar tientjes. Als je hiervoor bent ‘goedgekeurd’ kan je een afspraak maken bij een keuringsarts. Hier een grote schijnvertoning waar je letterlijk binnen 10 minuten weer buiten staat met een factuur van rond de €85,- in de hand. (Als je direct ‘goedgekeurd’ bent (je kan bukken, de pollepel op je goede oog kan plaatsen en de standaard vragen gunstig beantwoord) en je niet een vervolg keuring moet ondergaan) Schandalig wat men rekent voor hetgeen en hoe je wordt ‘gekeurd’.

Jannes en Riny
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2022 21:31

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door Jannes en Riny »

Ik heb diabetes 1, dat betekend medische verklaring invullen, daarna naar een huisarts € 35,00, daarna van CBR naar een oogarts en een diabetes specialist beiden vragen elk ongeveer € 110,00 , plus de aanvraag van de medische en aanvraag rijbewijs zit ik boven € 300,00, het wrange van dit verhaal is dat ik 14 dagen erna een oproep van mijn oogarts krijg voor een controle die door mijn zorgverzekering betaalt wordt, met andere woorden ik sta volledig ondercontrole in het ziekenhuis bij een diabetes specialist en een oogarts, en toch moet weer apart door hele molen wat veel geld kost.

Xandra710
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2022 21:32

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door Xandra710 »

Mijn zoon was in 2011 gekeurd, omdat hij de diagnose autisme had.
Kennissen hadden ons al gemeld dat we het beter niet konden aangeven.
Mijn zoon zei dat hij het eerlijk in wilde vullen.

Er werd hem en mij door de keurings arts van het CBR gezegd dat als hij geen ongelukken maakte of schade reed, zijn rijbewijs kon behouden.
Deze keuring heeft hem ruim € 300,= gekost.

Sinds 2011 heeft hij niets meer van het CBR vernomen, dus dacht dat hij in december 2021 zijn rijbewijs gewoon kon verlengen.
Toen kreeg hij te horen dat hij weer een mediche keuring moest ondergaan en dat dit al in 2012 moest gebeuren.
Hij heeft 10 jaar lang schadevrij in binnen en buitenland gereden.

In een brief hebben we dat aangegeven en ook dat hij nooit meer wat van het CBR hoorde en dat de arts had aangegeven dat als hij schadevrij reed zijn rijbewijs kon behouden en niets over een keuring na 1 jaar, maar daar hadden ze geen boodschap aan.
Nu kan hij in maart dit jaar bij een keuringsarts terecht en dat gaat natuurlijk weer aardig wat geld kosten.

Mijn zoon heeft zich nooit als gehandicapt gezien, heeft gewoon werk en functioneert prima, maar hiermee wordt hij in dit voor hem onaanvaardbaar hoekje gedreven.

Hij zal niet de enige zijn waar het CBR zo onbehoorlijk mee omgaat.
Keuringen prima, maar niet dit soort onnodige en dure keuringen.

Ik ben blij dat Radar er aandacht voor heeft gevraagd en hoop van harte dat het CBR zich eens achter de oren gaat krabben.
Een humaner en eerlijker beleid, zal hen geen kwaad doen.

Bontebaard
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2022 21:54

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door Bontebaard »

Ik heb slechte ervaringen met de door het door het CBR geselecteerde keuringsartsen. Je zit in een onmogelijke situatie. Je weet niet of als je je klachten uit dat van invloed is op het wel of niet goed gekeurd worden. Ik heb drie keer mij keuringsarts moeten benaderen omdat bepaalde formulieren ontbraken.
Ook zijn de tarieven voor extra keuringen veel te hoog. Mijn voorstel zou zijn de eerste keuring door je eigenlijk huisarts of specialist laten doen. Met je aanvraag ook bepaalde bewijsstukken die kunnen bevestigen dat je kunt autorijden mee laten sturen. Mocht er dan toch nog behoefte zijn aan een onafhankelijke beoordeling dan moet daar ook een degelijke medische keuring aan ten grondslag liggen. De kosten hiervan komen voor rekening van het CBR . Als in het kader van solidariteit alle rijbewijs aanvragen €15 duurder worden dan kunnen daar volgens mij alle kosten voor de extra medische keuringen prima van worden betaald. Het CBR kan met keurings instanties afspraken maken over de Kwaliteit en tarieven van de keuringen.

Priscilla23
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2022 21:23

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door Priscilla23 »

Ik heb als kind veel epilepsie aanvallen gehad, inmiddels 15 jaar aanvalsvrij.

Mij werd gezegd dat ik de medische keuring al tijdens de eerste paar rijlessen aan moest vragen (volgens cbr) omdat dit wat tijd in beslag kon nemen. Ik had begrepen dat de geldigheidsduur in zou gaan bij het halen van mijn rijbewijs. Ik heb alles dus in gang gezet en werd goed gekeurd met een geldigheid van 1 jaar. Ik haalde mijn rijbewijs en kreeg vlak daarna (paar maanden) een brief dat ik opnieuw gekeurd moest worden omdat de geldigheid van een jaar bijna verlopen was. Ik had net mijn rijbewijs en moest meteen opnieuw gekeurd worden. Ik kreeg een arts toegewezen maar die had een wachtlijst waardoor mijn rijbewijs zou kunnen verlopen voordat het traject afgerond zou zijn. Ik nam contact op met cbr en hoorde toen dat ik ook naar een andere arts mocht. Ze zocht een andere arts en daar kon ik snel terecht. Echter was ik tot mijn verbazing bij deze arts veel goedkoper uit (is nu een paar jaar geleden maar was iets van +/- 50 euro). Toen ik hiernaar vroeg vertelde deze arts mij dat de meeste artsen/praktijken de veel hogere tarieven rekenen om dat in eigen zak te steken (ze moeten een percentage afdragen?). Ik kreeg goedkeuring en deze keer was het voor 3 jaar.

Hierna moest Ik een nieuwe aanvraag doen (volgens het protocol voor een verlenging van 5 jaar). Dankzij een bijgevoegde brief van mijn arts en wat telefonisch contact kreeg ik zonder keuring een verlenging van 10 jaar.

Mijn ervaring met de keuring zelf is, dat het door iedereen uitgevoerd kan worden, ik moest vingers met mijn ogen volgen, mijn eigen neus aanraken, in een rechte lijn lopen en werd met een hamer op mij knie getikt. Ik heb bijna langer in de wachtruimte moeten wachten dan dat ik binnen was. Qua kosten vind ik het hoge bedragen, ook veel verschil tussen artsen en praktijken. De aanvraag zelf kost geld, de keuring, (nieuwe pasfoto) en je nieuwe rijbewijs. Het nemen van rijlessen en het halen van mijn rijbewijs werd hierdoor wel iets wat ik ivm de extra kosten uit heb gesteld.

Ik heb dit ooit met iemand besproken die in de zorg werkt en zij vertelde mij dat het soms gebeurd dat de arts deze keuring laat uitvoeren door iemand die nog in opleiding is.

Marga van Drunen
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2022 22:17

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door Marga van Drunen »

Is het u ook bekend dat een medische keuring voor een gehandicapte parkeerkaart bijna € 200,= kost

hein.weijers
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 jan 2022 22:01

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door hein.weijers »

Radar, bedankt voor de info tijdens de uitzending van 31-01-2022
In mei heb een medische keuring gehad bij een neuroloog van het het MKIN
Het betrof een online keuringscessie. De eerste 5 minuten had de neuroloog nodig om de medische gegevens, die ik vooraf heb moeten toesturen, door te lezen. Binnen totaal 15 minuten was de cessie afgelopen. Uiteraard stelde de keuring zelf weinig voor, want hoe kan een neuroloog tijdens een online cessie een betrouwbare keuring doen?
De hoogte van de vooraf betaald factuur was € 182,50 incl. btw, dus er was een onterechte toeslag berekend van € 68,36 incl. btw

Vanavond heb ik meteen het teveel betaalde bedrag teruggevorderd bij het MKIN en ben benieuwd wanneer ik het bedrag terug heb.
Ook heb ik laten weten, dat ik de handelswijze van het MKIN schandalig vind. H. Weijers

Tulipano
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2022 22:28

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door Tulipano »

Radar heeft het nu over de absurde bedragen voor een keuring.
Wat mij betreft volledig in lijn met de tarieven van het CBR zelf: veel te hoog, wat mij betreft absoluut niet uit te leggen. En dat al zolang als het CBR bestaat. Pak de CBR nu eens ECHT aan!

Wouter

keeskater
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2022 22:19

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door keeskater »

Mijn nieuwe camper vereiste een C1 rijbewijs en dat heb ik geweten. Vanwege een behandeling voor een niet heel ernstige boezemfibrilatie en het gebruik van een pilletje glimepiride per dag meldde ik dit begin augustus in de eigen verklaring. Ik hoorde daarna niets. In oktober dacht ik ik zal me maar laten keuren, dat moet toch voor C1. Tot december hoorde ik niets en na een mailtje kreeg ik te horen dat er voor half december bericht zou komen. Dat kwam in de vorm dat ik een keuring door een internist moest laten doen. Dat gedaan. Weer weken niets. Toen een bericht dat ik naar een oogarts moest. Dat gedaan, weer een paar weken niets. Daarna werd ik naar een cardioloog in Tiel verwezen. Z=Die snapte niet wat ik kwam doen, maar zou contact opnemen met de cardioloog in Nieuwegein die mij met succes behandeld had. Weer een paar weken niets en toen het bericht dat ik de spo keuring moest laten doen . Dat mocht bij de huisarts. Nou die keuring moeten jullie maar eens opzoeken. Grotere onzin is niet denkbaar. 9 vragen in de zin van hoe laat is het, kun je dat papiertje oprapen en ben je wel eens agressief in het verkeer. Dat soort vragen had de eerste algemeen keurende arts in oktober ook al gesteld. Eind maart kreeg ik groen licht voor het doen van het praktijkexamen. Dat ging vanwege corona voorlopig niet. Toen ik eind april eindelijk examen kon doen duurde het nog 3 weken voordat ik het papiertje voor een geldigheid van 3 jaar mocht halen. Effectief was het echter maar 2en een half jaar geldig vanwege de termijn na het goedkeuren en het doen van examen. Dank u CBR Bijna een jaar bezig en aan het lijntje gehouden voor veel geld. Ik heb 40 jaar in de strafrechtketen gewerkt, maar wat het CBR zich kan veroorloven is vergelijkbaar met de toeren van de belastingdienst en het UWV. Oh ja en ik rijd al sinds 1968 schadevrij auto

ztevil
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 feb 2022 00:52

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door ztevil »

In 2011 heb ik bij het verwijderen van een Tumor uit de ruggengraat een incomplete dwarslaesie opgelopen. Hierdoor heb een een lichte gebruiksbeperking van mijn linkerbeen.

Ik heb in het revalidatiecentrum in 2011 meteen Bij het CBR een Rijbewijs voor automaat gevraagd omdat mijn rechterbeen gewoon prima werkt. De CBR neuroloog vond, op basis van de verklaring van mijn revalidatiearts, een extra keuring niet nodig omdat mijn rechterbeen gewoon werkt. bovendien is er bij een incomplete DL sprake van een stabiele (of nog licht verbeterende)situatie.
In 2011 dus een verklaring van rijgeschiktheid gekregen van 10 jaar.

In 2020 ... Bij het invullen van de gezondheidsverklaring voor het verlengen van mijn rijbewijs heb ik de tumorverwijdering + dwarslaesie uit 2011 ingevuld (in alle eerlijkheid). Het CBR bepaalde dat ik een Herkeuring bij een neuroloog moest ondergaan. Ondanks een verklaring van mijn huidige revalidatiearts dat er behalve mijn linkerbeen, niks met mij aan de hand is.

Met tegenzin de factuur van het MKIN (inclusief kosten extra tijd) betaald. en nu komt het.. IK BEN VIA WEBCAM GEKEURD DOOR DEZE NEUROLOOG ? IN NOG GEEN 15 min 180 euro voor het intrappen van een wijd openstaande deur.
Ben dus ook goedgekeurd maar had een gevoel alsof ik genaaid was

Ik heb hier over geklaagd per telefoon en kreeg te horen dat hun neuroloog zeker moest zijn, vanwege een tumor) dat er geen verergerende situatie zou kunnen zijn, !! DIE TUMOR WAS ER AL 10 jaar uit en Ik heb een brief van ontslag van behandeling van mijn neurochirurg uit 2014 laten zien met MRI foto's. Ontslag vanwege afwezigheid van restverschijnselen met een onveranderde situatie,.

Deze neuroloog moest dit dus vaststellen, in 10 minuten PER WEBCAM ?? Standaardvraagjes en het aanraken van het puntje van mijn neus?? Nogmaals Ik voel me genaaid.

Ik was het hele heen en weer gezever met die moe-makers helemaal zat. Heb zelfs 2 uur aan de telefoon gehangen met een medisch adviseur van het CBR... Kreeg echter geen gelijk... Regels zijn regels.

maar nu na deze uitzending zit ik te twijfelen om nog actie te gaan ondernemen.

Wat denken jullie ? Advies of vragen ?? graag !!!

Stefan

Mario Schols
Berichten: 5
Lid geworden op: 21 jan 2022 16:44

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door Mario Schols »

Ik ben een man van 63 jaar.
Zelf heb ik redelijk positieve ervaringen met de keuringen. Heb last (gehad) van epilepsie. Niet frequent, maar wel heftig. Genoeg om dat mee te laten wegen voor periodieke keuringen. Daarnaast apneu-patient waardoor ik met CPAP slaap. Ook hiervoor moet ik rapporten overhandigen aan het CBR.
Wat de kosten betreft moet mij van het hart dat ik deze gedwongen moet maken, omdat anders geen verlenging wordt afgegeven. En die kosten zijn best wel prijzig.
Eigen Verklaring, of gezondheidsverklaring, kosten voor consult keuringsarts(en), kosten voor aanvraag nieuw rijbewijs. Goedkoop is het niet, maar keuze heb je evenmin.
Het gesprek bij de keuringsarts duurde ongeveer 15 minuten. Kosten: 182,50
CBR medische verklaring: 39,30
Rijbewijs kosten: 41,50
Pasfoto's: 10,- Tel alles maar op!
Nu had ik de mazzel dat ik (door een vergissing) één specialist voor zowel Apneu, als epilepsie had. Weet niet of ik voor een tweede gesprek, op locatie, bij had moeten betalen.
Tevens was door die vergissing het besluit te laat bij het CBR, maar corona was mijn reddende engel: uitstel van besluit. En door mogen rijden met verlopen rijbewijs.
Maar bij de vorige keuring was het CBR 3 dagen te laat. Toen was er géén corona.
Het CBR moet gewoon éérder beginnen met die hele keuringsprocedure. Wél of géén coronaperikelen! Zelfs 5 maanden voor streefdatum is te kort.
En de kosten? Ik voel mij net een crimineel die veroordeeld is voor zijn eigen foute keuzes. Een veroordeelde drankmisbruiker moet na een ongeval ook alles zelf ophoesten. En daar heb ik dan geen problemen mee. Eigen schuld, zeg ik dan.
Nu heb ik nog een fulltime job, maar ben bang dat het na mijn pensioen toch financieel moeilijker gaat worden.
Maar dan denk ik ook weer: veel mensen draaien op voor ongevraagde kosten bij aandoeningen en ziekten. Niet alles wordt vergoed. Dus ik mag niet klagen. Niet roken, géén alcohol en verder behoorlijk gezond. En daar is óók wat voor te zeggen.

Wouter.fauth
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2022 21:39

Re: Wat is jouw ervaring met medische rijbewijskeuringen?

Ongelezen bericht door Wouter.fauth »

mijn man heeft op advies van de oogarts een apneutest laten doen 2 jaar geleden. dit om mogelijk te verklaren waarom er een oogzenuwbeschadiging was ( hij heeft lage druk glaucoom dus mgl door druk van apneus dan de beschadiging). Hij had zowiezo geen klachten van vermoeidheid e.d.
uit de test bleek dat hij een lichte vorm van apneu had(10 x) maar gezien zijn oogaandoening toch voor alle zekerheid aan het apparaat. Met apparaat zit hij rond de 1x.
En u raad het er moest een gezondheidsverklaring komen.
Eerst cbr 40euro, toen naar een arts ook ongeveer 40 euro. Bericht van cbr: u moet door naar een osas arts maar u mag ook naar uw behandelend specialist(die dus niet meer in beeld was).
Ik heb gemaild naar cbr en het verhaal uitgelegd maar er was geen sprake van , apneu is vermeld dus moet u die kant op. Gebeld naar osas deskundige en op mijn vraag wat het ging kosten, was het antwoord 192 euro. U begrijpt ik schrok mij wild. Nogmaals gebeld met cbr die waren niet op de hoogte dat het zo duur was maar het moest toch gebeuren.
Toen heb ik toch maar een poging gewaagd bij afd.kno(waar we na 1x al niet meer terug hoefde te komen 2 jaar geleden) en we mochten daar de papieren brengen en de kno-arts zou een telefonisch consult inplannen. Zo gezegd, zo gedaan. De kno-art belde en vroeg gaat alles goed, heeft u klachten. Nou prima dus. Hij ging de papieren zelf doorsturen. Alles bij elkaar een gesprek van hooguit 2 minuten.
Wat we daar voor rekening van gaan krijgen weet ik nog niet maar het is door cbr geaccepteerd. Gelukkig zijn we niet direct naar die osas-deskundige gegaan want dan had het een hele dure grap geworden.
Nu nog pasfoto's maken en verlenging rijbewijs aanvragen dan zijn we klaar voor 3 jaar , en dan zal het hele circus weer opnieuw beginnen.
Ik heb wel nog gezegd dat deze manier wel ertoe zal bijdragen dat er mensen dan maar zonder rijbewijs gaan rijden want als je alleen een aow hebt kan je dit allemaal niet ophoesten, Dat was volgens het cbr niet goed haha.

We zijn blij dat er door jullie aandacht aan besteed wordt.

vriendelijk dank

w.fauth

Plaats reactie