LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] bijenkorf/Visa card

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
Sher

bijenkorf/Visa card

Ongelezen bericht door Sher »

Bij de Bijenkorf heb ik een nieuwe Bijenkorf/Visa kaart gekregen, je kan nu buiten Bijenkorf ook mee betalen. Ik heb gebeld naar klantenservice van de Bijenkorf/Visa afdeling dat ik geen optie wil dat ik contant uit de automaat kan pinnen. Dit is niet mogelijk terwijl ik weleens eerder een Visa card heb die dat mogelijkheid wel biedt.
Ik heb de dame bij klantenservice uitgelegd dat ik niet extra risico wil lopen, mocht mijn card gestolen worden dat ze dan geld kunnen pinnen. De dame zei dat ik dan maar de pincode moet verscheuren, dus ik heb ook uitgelegd dat de criminelen toch wel achter je pin weten te achterhalen. Ze zei tegen mij dat het doemdenken is :!:

Misschien dat ik mijn bijenkorf/visa maar opzeg... :!:

MAXIEM

Re: bijenkorf/Visa card

Ongelezen bericht door MAXIEM »

Dag Sher,
Goed idee!!!
Groeten, Ton.

Piet81
Berichten: 45
Lid geworden op: 11 jul 2004 11:28

Re: bijenkorf/Visa card

Ongelezen bericht door Piet81 »

Dat is ook inderdaad doemdenken. De pincode kan niet zo snel achterhaald worden. De enige manier om dat te doen is om te zien welke pincode ingetoetst wordt als je je bijenkorfcard gebruikt. Dus wijze tip: ga niet pinnen :), dan is er niks aan de hand.

Gast

Re: bijenkorf/Visa card

Ongelezen bericht door Gast »

Nee, is geen doemdenken.

De gewone Bijenkorfklantenkaart is ook een creditcard, trouwens!

Bij een vriendin van mij is dat ding gestolen geweest, en dan moet je die als de sodeju blokkeren. Het is niet alleen het risico van pinnen, het is ook dat de dieven met jouw kaart de Bijenkorf kunnen leegkopen!

Gast

Re: bijenkorf/Visa card

Ongelezen bericht door Gast »

Je pincode wordt maar een keer geregistreerd, en dat is op het papiertje wat je krijgt. Als je die vernietigd, en de pincode zelf ook nooit meer gebruikt, kan een ander er nooit meer achterkomen.

Gast

Re: bijenkorf/Visa card

Ongelezen bericht door Gast »

<ZUCHT>

Echt heikneuterism.


een creditcard zoals de visa (ongeacht welk bedrijf het uitgeeft) is sowieso een risico MET of ZONDER pincode.

Met een creditcard kun je betalen zonder pincode, op afstand betalen, tickets boeken, in de winkel, eetgelegenheden...het enige wat de dieven hoeven te doen is je handtekening een beetje goed nabootsen, en zelfs dat is niet nodig omdat in 9 van de 10 gevallen niet of vluchtig vergeleken wordt. In sommige gevallen moet de dief wel iets meer weten zoals een geboortedatum, adres etc... maar zat mogelijkheden.

Dus met pincode loop je ook risico zoals een normaal pinpasje. Informeer jezelf eens goed over creditcards in het algemeen voordat je wat uitkraamt vanuit je grot.

Gesloten