LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Money Transfer van Western Union gebrekkig

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
MHoeneveld
Berichten: 34
Lid geworden op: 26 apr 2004 22:02

Money Transfer van Western Union gebrekkig

Ongelezen bericht door MHoeneveld »

Western Union is een soort postwissel systeem om iemand geld toe te sturen wereldwijd. Je moet je legitimeren om geld te storen en krijgt na storting een MTCN nummer dat je aan de ontvanger dient door te geven zodat deze als hij zich legitimeert en het nummer kan geven over het geld kan beschikken.
Via internet kan de status van een transactie gecontroleerd worden op basis van de naam van ontvanger en betaler.
Ook zonder het kunnen opgeven van het MTCN kan een ontvanger echter het geld opnemen.
Het blijkt dat Western Union de policy heeft aangepast en dat zender en ontvanger zich enkel maar hoeven te legitimeren. Let wel enkel de namen worden gecontroleerd. Dus J.Jansen is genoeg om geld te incasseren wanneer je je als die persoon kunt legitimeren. Een aardig manco want wie zegt dat J.Jansen uit Amsterdam wel de J.Jansen is aan wie ik geld stuur.
Bij een normale banktransactie is daarvoor dan ook het rekeningnummer noodzakelijk zodat er drie controle elementen zijn. Niet dat al deze zaken voor iedere transactie worden geverifieerd maar wanneer iets mis gaat kan dit altijd als extra controlemogelijkheid dienen.

Diverse criminele organisaties en oplichters maken inmiddels gebruik van dit mechanisme om zo geld te innen. (zie ook onder het forum Kopen via Internet)
Een transactie wordt afgesproken en men verteld dat het MTCN nummer pas gegeven hoeft te worden als de goederen zijn geleverd. Zo kan men controleren of het geld gestort is. Echter het geld wordt binnen enkele uren al geïncasseerd.

Western Union heeft toegegeven dat dit fenomeen bestaat en is volledig op de hoogte van de werkwijze van deze oplichters. Echter tot op heden verzuimt men om dit aan te pakken. Hetgeen heel eenvoudig is door weer in te stellen dat zonder MTCN geen geld geïncasseerd kan worden.

Bij deze bent u gewaarschuuwd.
In afwachting van de verdere procedures bij Western Union.

Gesloten