LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Spaarbeleg sprintplan

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
Stan

Spaarbeleg sprintplan

Ongelezen bericht door Stan »

Beste mensen,

Na 10 maanden zijn mijn ogen pas open gegaan wat betreft de problemen die ik me waarschijnlijk op mijn hals gehaald heb met het openen van een sprintplan rekening bij spaarbeleg. Ook ik sta na 10 maanden al op een verlies van € 1500,- op de beleggingen, plus de betaalde rente van 10 X € 113,-.
Na de forums hierover op deze site allemaal een beetje te hebben gelezen, kan ik volgens mij tot de conclusie komen dat dit allemaal weggegooid geld is.

Mijn vraag is nu: "Wat moet ik doen?"
Ik ben namelijk, denk ik, nog een beetje in de positie om voortijdig te stoppen. Dan ben ik mijn maand termijnen van de afgelopen 10 maanden wel kwijt (= € 1.130,-) en moet ik een boeterente betalen van € 850,-. Dit, zo'n € 2000,- dus, is altijd nog beter dan 50 maanden hiermee doorgaan á € 113,- per maand (zo'n € 5.650,-). Mijn vraag hierbij is nog of ik het verlies op de lening/belegging (€ 1.500,-) ook nog moet betalen. Ook dit zal nog altijd goedkoper zijn dan doorgaan.

Of is er iemand misschien van mening dat ik door moet gaan en dat ik misschien nog een kans heb dat het allemaal goed komt. Ik lees hier op de site tenslotte alleen maar negatieve berichten, heeft er dan helemaal niemand hier ooit winst op behaald. Daarbij loopt mijn sprintplan pas af in 2007...!!!

Laten jullie me alsjeblief zo snel en zoveel mogelijk weten wat ik moet doen, zodat ik niet meer geld, in deze bodemloze put stop, dan nodig is.

Bij voorbaat mijn dank.

Mirjam

Re: Spaarbeleg sprintplan

Ongelezen bericht door Mirjam »

beste Stan,

Ik denk dat de afweging lastig is. Nu stoppen betekent inderdaad een verlies van 1500 euro op je beleggingen plus die boeterente. Misschien trekken de aandelen binnenkort wel flink aan, dan heb je spijt als haren op je hoofd dat je bent gestopt.

Anderzijds, om je verlies goed te maken of om in ieder geval niet meer te verliezen dan nu zullen de aandelen procentueel minstens even hard omhoog moeten gaan als de rente die je nu op je lening betaalt. En die is ongetwijfeld niet mis.

Tja, de keuze is aan jou. Ik denk dat ik zelf zou stoppen. En in ieder geval zou ik me wel 2 keer bedenken voor ik weer met zo'n aanbieder in zee ga.

Leer hier in ieder geval deze les van: als een advertentie rendementen laat zien die te mooi zijn om waar te zijn: niet doen!

Groet,
Mirjam

Zoë Gibson

Re: Spaarbeleg sprintplan

Ongelezen bericht door Zoë Gibson »

Ik wil ook alle gedupeerden van Spaarbeleg (met name inzake de Sprintplan) oproepen om naar www.consumentenbond.nl te gaan. Klik op 'doe mee' en vervolgens op 'lees verder' bij 'lopende acties' en als laatst 'consumenten problemen'. Daar zien jullie mijn oproep.

Jullie kunnen daar lezen hoeveel mensen gereageerd hebben op mijn aanbod van een voorbeeld brief om naar Spaarbeleg te sturen.

Reageer aub ook dan op de site want dan kan de Consumentenbond zien hoeveel reacties er zijn (inmiddels meer dan 170) Hopelijk kunnen zij dan een concrete actie opstarten namens ons allemaal.

Vergeet niet je mail adres in de tekst te melden.


Gesloten