LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Bijdrage betalingsverkeer ING: achteraf?

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
Gast

Bijdrage betalingsverkeer ING: achteraf?

Ongelezen bericht door Gast »

Ik heb mijn betaalrekening bij de ING per 31/12/2003 opgezegd. Toch brengen ze me nu 24 euro in rekening en zeggen dat deze bijdrage altijd achteraf (dus na het lopende jaar) moet worden betaald.

Weet iemand of dat echt zo is?

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat banken iets achteraf berekenen.. scheelt ze weer geld :wink:

Gast

Re: Bijdrage betalingsverkeer ING: achteraf?

Ongelezen bericht door Gast »

Veel bankkosten worden pas achteraf berekend. Pas achteraf weten ze hoeveel dagafschriften je gehad hebt, enz.

Gast

Re: Bijdrage betalingsverkeer ING: achteraf?

Ongelezen bericht door Gast »

Als niet op een van Uw rekeningen bij ING niet gemiddeld € 900,00 heeft gestaan in het afgelopen jaar dan moeten er bankkosten worden betaald. Naar ik meen inderdaad € 24,00 anders zou het gratis zijn geweest.

bo39
Berichten: 197
Lid geworden op: 03 jul 2003 16:14

Re: Bijdrage betalingsverkeer ING: achteraf?

Ongelezen bericht door bo39 »

Topman ING maakt salarissprong


AMSTERDAM (ANP) - ING-topman Ewald Kist heeft het afgelopen jaar ruim 60 procent meer verdiend dan in 2002. De beloning in contanten steeg van 708.000 euro naar 1.161.000 euro. De salarissprong is bijna volledig toe te schrijven aan een bonus van 400.000 euro over het afgelopen jaar. Het jaar ervoor kregen de ING-bestuurders geen bonus, omdat ze niet aan de gestelde doelen hadden voldaan.
Dat blijkt uit het jaarverslag, dat de bankverzekeraar maandag heeft gepubliceerd. Uit het verslag komt naar voren dat alle bestuursleden vorig jaar behoorlijk meer hebben verdiend. In 2002 deden ze juist stuk voor stuk een stapje terug, omdat ze in dat jaar geen extra toeslag kregen.
Naast een beloning in de vorm van geld hebben de leden van de raad van bestuur voor hun prestaties in het afgelopen jaar ook elk 41.250 opties op aandelen ING gekregen. De prijs waartegen de bestuurders de aandelen kunnen inslaan, wordt na de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering bepaald.
Pas in de uitoefenperiode zal blijken of de opties enige waarde hebben. De raad van bestuur heeft nog oude opties in bezit die waardeloos zijn, omdat de aandelenkoers lager is dan de koopprijs waarop de papieren bonus recht geeft.
Ten slotte krijgen de ING-bestuurders waarschijnlijk 13.750 aandelen in het bedrijf. Deze bonus in de vorm van aandelen wordt pas over drie jaar uitgekeerd. Dan zal ook blijken hoeveel aandelen ze definitief krijgen. Het aantal aandelen dat daadwerkelijk wordt gegeven, is afhankelijk van de prestaties van de bankverzekeraar ten opzichte van de concurrentie de komende jaren.
ING is bezig met een inhaalslag om de beloning van toplieden meer gelijk te trekken met die bij vergelijkbare bedrijven. Het financiële concern zei een jaar geleden dat het totale loon ongeveer 40 procent lager ligt dan bij de concurrentie. Dat geldt niet alleen voor de raad van bestuur, maar ook voor circa tweehonderd werknemers die net onder de raad opereren.
In de plannen van de bankverzekeraar zal de beloning voor de top straks uit drie gelijke delen bestaan: eenderde vormt het vast salaris, eenderde is een bonus in contanten voor het nakomen van afspraken op korte termijn en eenderde wordt een extraatje in de vorm van opties en aandelen, die wordt uitgekeerd als ING ook over een aantal jaren bezien zijn doelen behaalt.
"We willen een prestatiegerichte beloning, zodat we dicht aanvlijen tegen de aandeelhouders", aldus president-commissaris Cor Herkströter in een toelichting. Als ING goed presteert, heeft de beurskoers en dus ook de aandeelhouder daar profijt van, wilde hij maar zeggen.
:lol: :lol: :lol: :lol:
:oops: :oops: :oops:

Gesloten