LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] ING kwartaal plus sparen

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
Gast

ING kwartaal plus sparen

Ongelezen bericht door Gast »

Jan heeft op zijn ING kwartaal sparen plus een saldo van 200.000,00 euro en Piet heeft een saldo van 10.000,00. Allebei nemen zij een bedrag op van 100,00 euro.
In januari 2005 wordt de rente uitgekeerd. Jan zal dan merken dat zijn opname van 100 euro resulteert in 1000 euro minder rente! Voor Piet blijft de penalty beperkt tot 50 euro. Maar het kan nog slechter uitpakken. Als Jan en Piet de opname van 100 euro spreiden over 4 kwartalen dan raakt Jan 4000 en Piet 200 euro kwijt.
Het lijkt er op dat de ING bank uit gaat van het motto “De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten”.
Het unieke van de ING bank is dat je de bonus rente over je hele tegoed kwijt raakt!
Als u geld van uw kwartaal plus spaarrekening op gaat nemen dan is het zeer waarschijnlijk het beste om het volledige tegoed op te nemen aan het begin van een kwartaal.
Als u de bonus spaarregeling vervolgens direct beëindigd dan hoeft u niet tot januari 2005 te wachten tot u de rente ontvangt.
Een bank die een spaarproduct op de markt brengt met een bonus regeling die de spaarder aanmoedigt om zijn hele tegoed op te nemen ook als hij maar een klein beetje geld nodig heeft, is volgens mij vreemd bezig. Of is het zo dat de ING bank hoopt dat de spaarder de fout maakt om slechts gedeeltelijke opnames te doen?

MAXIEM

Re: ING kwartaal plus sparen

Ongelezen bericht door MAXIEM »

Dag Gast,
Je verhaal klopt als een bus. Groeten, Ton.

Gesloten