LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
procentenkwestie

Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door procentenkwestie »

De jaarbijdrage voor de giropas wordt 1 januari 2004 gebracht op euro 8,50 per jaar, ofwel een stijging van 21% t.o.v. de huidige bijdrage van euro 7,00. Postbank motiveert deze verhoging als volgt:
Het gebruik van het elektronisch betalingsverkeer is de laatste jaren sterk toegenomen. De daarmee gepaard gaande (beheers-)kosten zijn eveneens gestegen. Postbank ziet zich daarom genoodzaakt ook een pasbijdrage in rekening te brengen. Met het tarief van € 8,50 berekent Postbank slechts een deel van de kosten door en is nog steeds zeer concurrerend.
Hoeveel klanten heeft Postbank...Ja,ja...

Gast

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door Gast »

wanneer de pas verlopen is krijg je automatisch een nieuwe en die is gewoon gratis.(bij de meeste banken)

maar als men niet voorzichtig met zo een pasje omgaat (er zijn overal beschermingshoesjes verkrijgbaar zodat je pas echt 5 jaar meegaat)
hebben ze groot gelijk dat er kosten aan verbonden zitten)

en ja tegenwoordig betaal je een vergoeding voor dat de bank jou geld beheert, maar dat ligt aan het soort pakket wat je hebt.

d@@n

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door d@@n »

je word gedwongen om electronisch te betalen, kleinere bankkantoren sluiten, parkeren kan in rotterdam alleen nog maar met je chipknip,ik vind dat ze die passen gratis moeten geven alleen al om dat je klant
bent ik vind het allemaal geldklopperijweet je wat een betaling kost op het postkantoor; 5 euro !!

Gast

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door Gast »

De basispas is wel gratis maar dan kan je niet in het buitenland pinnen of geld opnemen.
Ook niet bij een gastbank in Nederland dus alleen bij die van postbank of Ing.
Ik moet voor me chippas ook één keer in het jaar betalen.Omdat ik Rotterdam woon moet ik dit gebruiken anders deed ik het nooit.
Voor girotel ook terwijl als je nog gewoon enveloppen gebruikt met een overschrijving het niks kost.Een beetje vreemd want waarmee maken ze nu meer kosten mee?
Alles moet steeds meer worden betaald terwijl ze zelf steeds minder kosten maken door de automatisering.
Echt onbegrijpelijk want vroeger toen er nog met meer mensen werd gewerkt was alles gratis in Nederland.

Gast

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door Gast »

Behalve gas, licht, boodschappen etc.

oom agent
Berichten: 48
Lid geworden op: 11 okt 2003 03:15

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door oom agent »

Tja en de pas van de postbank gaat maar 2 jaar mee en dan moet je een nieuwe bestellen en die kost 5 euro!!! :( :( :(
Ik vind dat door de jaarlijkse bijdrage een vervangende pas gewoon gratis moet zijn!!

trebu

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door trebu »

Dit is toch niet normaal!
KOm ik terug van vakantie is mijn bijdrage giropas met 21% verhoogd!!! Slaapt dan iedereen in Nederland? Vinden we 8,50 oftewel 18 gulden 70 voor toestemming om mijn eigen zuurverdiende geld uit de muur te mogen trekken bij ook een andere bank of er mijn spullen voor te kopen normaal? Waar zijn we in vredesnaam mee bezig? Met het voeden van de winstmarge vand e Postbank. En het argument van diezelfde Postbank: ja ja onze prijs voor de giropas is zeer concurerend.

Dezelfde Postbank was juist verlpicht om gastgebruik voor andere banken gratis te maken. Nee ik heb veel iever mijn geld weer in het bruine zakje zoals vroeger. Uitzuigers zijn het met personeel dat speciaal in dienst is om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk van de gewone burger afgesnoept wordt. Eerst al geen rente meer op salarisrekening. Dat is dus al een grote opbrengst. Dan ineens in december 2002 aankondiging van 7 euro voor giropas (als eerste bank van Nederland!!) en nu verhoging met 21%

Postgirorekinghouders van Nederland wordt wakker! Ga terug naar de gratis basispas Spek niet dekas van de NV Postbank!!

Gast

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door Gast »

Maar ja trebu, wat moet je dan doen? Naar een andere bank gaan? Dan spek je die nog veel meer! Want die zijn duurder.

paienne

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door paienne »

Natuurlijk kun je wat doen!
Ga nooit bij je eigen bank pinnen dan moeten ze wel kosten maken!!!
Bovendien hoef je dan nooit in de rij te staan.
Nu zijn er nergens geen postkantoren meer straks zijn er nergens banken meer. Haal meer uit je dure centen en ga pinnen bij de concurrenten.!

Pin

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door Pin »

Gewoon een basispas nemen is gewoon gratis

Even zoeken op hun website http://customer.q-go.net/postbank/
op basispas.
Je kan dan wel niet meer in het buitenland pinnen en ook niet bij een gastbank geld opnemen .Dus alleen nog maar bij de ING en bij postkantoren.

Pin

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door Pin »

Sorry trebu. Je zei het ook al en hebt volkomen gelijk.Dadelijk moet nog geld gaan betalen om contant geld te krijgen ook bij je iegen bank .Dat doen met de waardeloze Fortis Bank in Belgie ook al .
In spanje idem.
Echt een ramp dat ze de generale bank jaren geleden hebben overgenomen.
Electronisch bankieren kost ook al geld terwijl ze de laatste jaren een heleboel geld op personeelskosten hebben bespaard hierdoor.
Doe het nog gewoon nog met overschrijvingskaarten en met enveloppen. Zo maken ze lekker veel meer kosten .

http://customer.q-go.net/postbank/ En even zoeken op basispas.

harold

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door harold »

Aan mij heeft de postbank niet eerder duidelijk gemaakt dat ze de bijdrage zo belachelijk gingen verhogen van 7 naar 8,5 euro
Ik zag het vandaag op de afschrijving staan en ik viel zo wat van mijn stoel. Ik heb meerdere rekeningen en dus passen, in ouderwetse gulden is er nu 75 piek afgeboekt!!!

Trouwens mogen ze dat zo maar doen....ik bedoel dus zomaar geld van je rekening afboeken? Ik heb ze bij mijn weten nooit hiervoor gemachtigd o.i.d.

Hoe kan ik die boeking terugdraaien want ik wil niet meer als 7 euro betalen, niets is in 1 jaar tijd meer dan 20% duurder geworden.

Laat de postbank dat eerst maar een uitleggen waarom ze de kosten voor het pasgebruik met meer dan 20% laten stijgen.

Gast

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door Gast »

ook ik ben onzet over de wijze van handelen. het is oplichterij wanneer je als bank dit soort verhogingen via een reclamefolder (november) bekendt maakt en het geld pas op de 2week in januari aftrek van het banksaldo.

ik heb geprobeerd om dit ongedaan te maken en een gratis pas te nemen. DAT KAN IN 2005 pas

voor 2004 kun je die 8,5 niet terug krijgen. dit is de reinste diefstaf.

SJZ
Berichten: 4103
Lid geworden op: 09 aug 2003 21:03

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door SJZ »

Hoi Harold,

Is het misschien een tip om bij 1 rekening een giropas te nemen, en bij de andere een girobasispas? Zo heb ik het ook gedaan met mijn vier passen. Met 1 pas die je bij andere banken kan gebruiken kom je toch goed uit de voeten? Waarom zou je NOG drie giropassen willen hebben?

harold

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door harold »

heel simpel: ALS ik in het buitenland ben en van de ene rekening op dat moment niets kan pinnen MOET ik wel geld van een andere rekening kunnen halen want geld overboeken van de ene naar de andere duurt in dat geval te lang.

dat er "geld" voor de pas wordt gerekend is acceptabel maar de huidige verhoging t.o.v. vorig jaar (meer dan 20%) is buiten alle proporties!

jorrit

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door jorrit »

Ik zag op http://banken.domeingroep.nl dat de postbank op zich nog steeds het goedkoopste is in vergelijking met andere banken.

pctje

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door pctje »

Uit de Telegraaf van vandaag
Opnieuw hebben de banken het nieuwe jaar aangegrepen om de kosten voor de pinpas te verhogen. Vooral ABN Amro en de Postbank doen er een flinke schep bovenop. De giropas is omhoog gegaan van € 7 naar € 8,50. ABN Amro laat de prijs van de eenvoudige bankpas stijgen van € 4,50 naar € 7 en de wereldpas van € 11,50 naar € 13. Ook de Rabobank verhoogt de prijs van zijn pinpas, van € 10 naar € 10,60. ING, SNS en Fortis verhogen de prijs dit jaar niet.
De zes Nederlandse banken letten goed op elkaar. Ieder jaar zijn er twee of drie banken die de prijzen verhogen en daarna zijn ze weer een of twee jaar rustig. En als de prijzen omhoog gaan, is het meestal met 2025% in één keer. De gemiddelde consument is sinds 1999 circa 75% meer gaan betalen voor zijn pinpas.
Het excuus voor die prijsverhoging is dat de Nederlandse consument internationaal gezien weinig kwijt is aan betalingsverkeer. En wat dan nog? Het feit dat het goedkoop kan, is reden tot tevredenheid en niet tot prijsverhoging. Nederlandse banken ondervinden geen concurrentie van buitenlandse banken. Een vergelijking met het buitenland is dan OOK zinloos. Het grote probleem met banken is juist het ontbreken van concurrentie. Je móet de prijsverhoging wel slikken want er is geen alternatief; de banken volgen elkaars tarieven op de voet. Vorig jaar verhoogde de Rabobank de kosten voor de pinpas met ruim 25%, omdat de prijs niet langer ´marktconform´ was. Immers, het jaar daarvoor hadden ABN Amro, ING en de Postbank een fikse prijsverhoging doorgevoerd. Zo jaag je elkaar lekker op.
Dit jaar kwam ABN Amro met de mooiste smoes. Tegenover het RTL Nieuws verklaarde de bank dat de pinpas duurder moest worden om de kosten te compenseren voor het gratis pinnen binnen de EU. Dat is vorig jaar ingevoerd op aandringen van de Europese Commissie. De reactie van ABN Amro is in strijd met de bedoeling van de Verordening ´grensoverschrijdende betalingen in euro´s´. Banken mogen niet andere producten duurder maken omdat het pinnen in het buitenland gratis is voor Nederlanders. De Consumentenbond zal dit aankaarten in Brussel en ook de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten op de hoogte stellen.
Klagen helpt. In november vorig jaar deden wij een oproep in de Geldgids en De Telegraaf over slecht functionerende pinpassen. Daarop kwamen 200 reacties binnen. Inmiddels hebben Fortis, ABN Amro, ING Bank en SNS Bank ons laten weten – net als de Rabobank – klanten geen geld meer te rekenen voor vervangende bankpassen als de klant zorgvuldig is geweest en aan de pas niets te zien is. De Postbank bekijkt per geval of ze kosten rekenen. Wij adviseren klanten van deze bank te klagen als ze toch voor de vervangingskosten moeten opdraaien.
Kom voor uw mening op. Dat doen wij ook.

fribo

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door fribo »

Gemak dient de mens!
Wat een gezeur over de postbank.
Altijd met alles gratis geweest, en voor 1 ding moet je nu wat meer betalen.
Ga vooral bij andere banken pinnen. Dan worden de kosten hoger en dat wordt doorberekend.
De postbank is nog steeds de goedkoopste en betrouwbaarste.

Gast

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door Gast »

postbank betrouwbaar, die oplichters trekken eerst nog eens een paar dagen rente voordat ze geld op je rekening boeken stelletje hufters zijn het!

flepp

Re: Jaarbijdrage Giropas met 21% verhoogd!

Ongelezen bericht door flepp »

Wat zou je van de andere oplichters zeggen. :lol: :cry:
flepp

Gesloten