LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] profitplan cq new world companies

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
r de groot

profitplan cq new world companies

Ongelezen bericht door r de groot »

Sinds 1999 regels Profitplan stukjes landbouwgrond in costa rica. Tot 2004 ging alles goed. Sinds begin dit jaar zijn ze totaal niet meer bereikbaar. Dus naar je centen kun je fluiten! Wie heeft er ook stukjes grond via profitplan (later heten ze new world companies) gekocht en wacht op zijn volgende rendement(rente). Helaas deze zal niet komen.

Graag reacties over alles wat met profitplan te maken heeft.
Heb "trosradar", "opgelicht" al benaderd, maar die hebben andere dingen te doen.

Hoogezand

Re: profitplan cq new world companies

Ongelezen bericht door Hoogezand »

PROFITPLAN VERTOOND HEEL ERG VEEL OVEREENKOMSTEN MET ECO-SURE. DEZE ZEGGEN OOK TE INVESTEREN IN COSTA RICA. ECHTER ZE INVESTEREN VOORNAMELIJK IN EIGEN GEWIN. PROFITPLAN ZAL WEL NIET MEER BESTAAN EN MISSCHIEN NU WEL ECO-SURE HETEN.

opgepast

Re: profitplan cq new world companies

Ongelezen bericht door opgepast »

Enige tijd terug was er een maatschappij genaamd profitplan.
Particulieren konden investeren op projecten in Costa Rica.
Iedereen die hierop heeft geinvesteerd is zijn geld kwijt, het bedrijf bestaat niet meer. De eigenaren R. Kuijer en H. Smit zijn er met het geld vandoor. Inmiddels hebben ze een nieuwe BV opgericht onder de naam Eco-sure. Op dit moment worden er honderden klanten benaderd vanuit Groningen om hun overwaarde in 1 van hun producten te investeren. Men krijgt gegarandeerd 10% rendement per jaar.
Echter aangezien de eigenaren er ook al met het geld van Profitplan vandoor zijn, lijkt de gedachte dat ze dit ook bij Eco-sure doen niet echt gek.
Eco-sure is een BV dat valt onder een stichting. Andere gelieerde bedrijven aan Eco-sure zijn;

Quinta te Zwolle, Hypotheek Banque te Groningen, UFA Groningen en Advies en Telecommunicatie te Groningen. Mensen wees aub. zeer voorzichtig met uw geld, straks gaan de eigenaren van Eco-sure er weer met het geld vandoor en kunt u fluiten naar uw investering en dreigt u uw huis kwijt te raken. Radar besteedt hier aub aandacht aan want het gaat hier om miljoenen euro's en honderden klanten.

gedupeerde van Profitplan

Re: profitplan cq new world companies

Ongelezen bericht door gedupeerde van Profitplan »

Ook ik ben benadeeld door Profitplan. Ik heb hier hoge schulden aan over gehouden. De namen R. Kuijer en H. Smid komen mij zeer bekend voor. Deze waren ook betrokken bij Profitplan en New Worldeconomies.
Als deze heren nu de eigenaren zijn van Eco-sure dan zijn het een stel meesteroplichters. Radar kunt u hier geen zendtijd aan besteden?
Er zijn honderden gedupeerden.

pipo

Re: profitplan cq new world companies

Ongelezen bericht door pipo »

Eco-sure heeft dezelfde eigenschappen en eigenaren als Profitplan en New worldeconomies. Als u opgelicht wilt worden dan moet u zaken met deze mensen gaan doen.

Najra
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 jun 2004 12:11

Re: profitplan cq new world companies

Ongelezen bericht door Najra »

Tot november 1999 ben ik op zelfstandige basis commercieel directeur van Profit Plan geweest. De toenmalige eigenaren waren de heren Schorsy en Ansems. Zelf ben ik ook ca € 25.000,- kwijtgeraakt d.m.v. een eigen investering. Wat nog steeds pijn doet. Ik kan het nodige vertellen. Dus zij die wat meer willen weten kunnen contact met mij opnemen via mijn email: [email protected].

M.Vr.Gr.

A.J.G. Gelder

Gast

Re: profitplan cq new world companies

Ongelezen bericht door Gast »

De intermediair heeft een zorgplicht jegens zijn cliënt en hij moet zich er van vergewissen dat het product dat hij aanbiedt een deugdelijk product is.”

Gast

Re: profitplan cq new world companies

Ongelezen bericht door Gast »

Tekst uit krantenbericht BN de Stem, de curator aan het woord.


Als ík gedupeerd was in een dergelijke beleggingszaak, dan legde ik absoluut zeker een claim neer bij de intermediair die me dat advies had gegeven. Je hebt een kans van slagen. De intermediair heeft een zorgplicht jegens zijn cliënt en hij moet zich er van vergewissen dat het product dat hij aanbiedt een deugdelijk product is.”

Curator mr. J. Wind: „Ik stel vast dat een kleine vijftig intermediairs in het hele land betrokken zijn bij de zaak New World Investments. Dat zijn verzekeringsmensen, financieel adviseurs, noem maar op. Dat niemand van die vijftig mensen, die toch geacht worden specialist te zijn in financiële producten, aan de bel heeft getrokken of heeft opgemerkt dat het toch wel buitengewoon ondoorzichtig was allemaal, verbaast me zeer.” „En dan baseer ik me puur en alleen op de brochure van NWI, die vol staat met onbegrijpelijke teksten”, vervolgt mr. Wind. Dat geldt ook voor het inschrijfformulier dat mensen moesten invullen en ook aan de verkoop- en leveringsvoorwaarden is geen touw vast te knopen. Ik weet niet óf de intermediairs gewaarschuwd hebben, maar dan stel ik vast dat er is gezegd ‘doet u maar’ en dat toch 750 mensen hun geld in het project van NWI hebben gestoken. Als de intermediairs hun cliënten niét hebben gewaarschuwd, dan vind ik dat onbegrijpelijk. Dit mag je mensen niet aandoen. Jan met de pet moet voldoende kunnen vertrouwen op zijn tussenpersoon en dat vertrouwen heeft wat mij betreft een forse deuk opgelopen.”

De El Salvador die genoemd wordt in verschillende krantenartikelen, de heer Suurs van Elsuvest uit Den Bosch, ook hij heeft mensen actief benadert tot deelname, trek zelf de conclusie. Ik zou er proberen een zaak van te maken tegen de tussenpersonen, dan maak je nog een kansje.
Sterkte!!

Gesloten