LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Beheer mp3-files op USB-stick

Heb je ervaring met computers of met aanbieders van computers? Geef hier jouw mening.
chrisd1
Berichten: 2053
Lid geworden op: 24 mar 2009 07:12

Beheer mp3-files op USB-stick

Ongelezen bericht door chrisd1 »

Hallo; ik heb een USB-stick voor het afspelen van mp3-files met de auto-radio; standaard Megane 3(; inkl. zo'n USB-aansluiting).
Daar wis ik er wel eens wat van (in Win10) en die zie ik dan dus niet meer in het directory op mijn laptop.
Maar wel op het display van de radio; waarbij de titels ook nog op verschillende manieren gewijzigd zijn; zodat het daar een rommeltje is.
Wie weet een programma voor het beheer van die files op mijn stick, waar ik méér mee kan dan met Win10??

BreejKC
Berichten: 1816
Lid geworden op: 16 jul 2012 18:36

Re: Beheer mp3-files op USB-stick

Ongelezen bericht door BreejKC »

Bij het wissen van bestanden worden deze niet daadwerkelijk verwijderd van het medium waar ze zijn opgeslagen. Wissen betekent eigenlijk “de bestandsnaam in de bestandstabel zodanig veranderen zodat hij niet meer herkent wordt”. Vaak wordt de eerste letter van de bestandsnaam in de bestandstabel gewijzigd in een vraagteken o.i.d. Het systeem ‘herkent’ dan die files niet meer en het lijkt of ze daadwerkelijk gewist zijn.

Het kan zijn dat het bestandssysteem van uw autoradio iets anders werkt als dat van een pc of laptop en de gewijzigde bestandsnamen uit de bestandstabel wel laat zien. Vandaar waarschijnlijk de vreemde titels die u noemt. Maar of ze dan nog afgedraaid kunnen worden is nog maar de vraag.

Door het wijzigen van bestandsnamen in de bestandstabel, maar niet het daadwerkelijk wissen van de bestanden zelf, kunnen verwijderde bestanden soms nog hersteld worden. Het vraagteken o.i.d. aan het begin van de bestandsnaam wordt dan weer gewijzigd in een letter, waardoor het/de bestand(snaam) weer herkent wordt. Dit is afgelopen als daadwerkelijk de bestanden overschreven worden door andere bestanden, waarbij in de bestandstabel dan ook de bestandsnamen overschreven worden met andere namen en de oude namen niet meer herkent kunnen worden.

Programma's, anders als de verkenner van de diverse Windows versies kunnen hier weinig aan doen. In principe werken die precies eender als, of in de achtergrond met, de verkenner van Windows. Wilt u daadwerkelijk uw stick leeg hebben stel dan eerst de nog te gebruiken bestanden veilig door deze tijdelijk naar een andere schijf o.i.d. te kopiëren, daarna de stick te formatteren en daarna de tijdelijk veilig getelde bestanden weer terugzetten op de stick.

chrisd1
Berichten: 2053
Lid geworden op: 24 mar 2009 07:12

Re: Beheer mp3-files op USB-stick

Ongelezen bericht door chrisd1 »

BreejKC schreef:Bij het wissen van bestanden worden deze niet daadwerkelijk van het medium waar het is opgeslagen verwijderd. Wissen betekent eigenlijk “de bestandsnaam in de bestandstabel zodanig veranderen zodat hij niet meer herkent wordt”. Vaak wordt de eerste letter van de bestandsnaam in de bestandstabel gewijzigd in een vraagteken o.i.d. Het systeem ‘herkent’ dan die files niet meer en het lijkt of ze daadwerkelijk gewist zijn.
De genoemde nrs worden hier gewoon afgespeeld, maar de titels veranderd in onbegrijpelijke reeksen tekst; zoals b.v.:
IMG_0616.JPG
(32.73 KiB) 814 keer gedownload | Inbreuk op auteursrecht?
??

Gesloten