Hier ga je wederom de mist in !
Kunnen is iets anders dan de praktijk. Het root-password wordt principieel NIET gebruikt door gebruikers tenzij ze expliciet zaken willen aanpassen. Iemand die een installatie uit weet te voeren is nu niet echt een leek en snapt dat..
Je doet net of het onmogelijk is voor een gebruiker om root te worden. Zelf een leek zal snappen dat het commande SU + ww voldoende is. Zodra dit bekend word onder "normale" gebruikers word dit veelvuldig toegepast ofc.
Wederom onzin. Waarom verdiep je je niet eerst in dingen.
Een huis-tuin en keukengebruiker IS geen root.. Diegene die de installatie uitvoert zal niet toestaan dat iemand zomaar het root-account gebruikt.. Als iemand zover komt dat die een linux-distributie kan installeren, dan is deze blijkbaar van een dusdanig niveau dat deze snapt dat je dat root-account niet gebruikt voor 'normaal' gebruik. Dat maakt linux meteen ook minder geschikt voor jan en alleman om te installeren, maar dat het daardoor minder veilig is slaat echt helemaal nergens op.
Een huis tuin en keukengebruiker KAN root zijn. Wat dacht je? Dat je alleen root kunt worden na een uitgebreide linux cursus? Je doet net of dit zooooo goed afgeschermd is dat niemand het kan worden. Nogmaals, in het bedrijfsleven geef ik je gelijk. Bij huis tuin en keukengebruikers thuis, zal deze vlieger niet opgaan.
Bovendien reken je hier op een redelijke intelligentie bij de gebruiker, helaas is die er meestal niet.
Dat kan je niet menen
De firma nuanceert zelf het gevaar, door te stellen dat BadBunny een proefstuk is. Belangrijk is dat het programma niet in staat is zichzelf te verspreiden - een typisch kenmerk van een virus.
http://www.techshout.com/internet/2007/ ... ny-a-worm/
Hier staat dat het virus zich kan duplicaten en replicaten.
Ook hier weer zit je ernaast.. Het root-password is WEL nodig, anders kan het namelijk niets anders dan binnen het account blijven dat verder NIETS mag.. Precies om die reden hebben virussen geen vat op Linux.. Ze komen niet verder..
http://www.viruslist.com/en/viruslist.html?id=48280
Hier staat toch echt dat dat niet nodig is maar dat het virus meer kan als het onder root geactiveerd word.
Waarvoor het dus een executable moet zijn die een normale gebruiker NIET kan uitvoeren
Probeer nu eerst eens het principe van Linux ( en Unix ) te begrijpen voordat je van alles gaat roepen...
Dit word natuurlijk niet als *virus* op je pc geplaatst. De leuke truuk in Windows is om dit mee te laten lopen bij het installeren van "bekende" software.
Er is hier ook niemand die betwist dat men zich op Linux zal gaan richten.. Wat men hier echter zegt is dat ze niet of een stuk minder succesvol zullen zijn.. En dat heeft de afgelopen 25 jaar dat ze de kans hebben gehad wel bewezen.. Er is nog steeds GEEN ENKEL succesvol virus of worm gevonden dat in het wild weet te overleven !
Ik noem dat slechts een kwestie van tijd. Ze zijn er wel, je wilt ze alleen niet zien. De proof of concepts die zijn uitgebracht zijn snel daarna gepatched, maar werkten wel degelijk.
Dat zegt hier toch ook niemand.. Jij beweert echter dat het aantal virussen en malware gelijke tred houdt met het aantal gebruikers.. De cijfers geven echter iets heel anders aan.
Welke cijfers? Ik zeg niet dat het gelijke tred houd, nogmaals, ik geef alleen aan dat het logisch is dat er, zodra het os explosief groeit, er meer pogingen worden gedaan om het systeem te kraken. Dit kan lange tijd onsuccesvol zijn maar voor sommige mensen ligt de uitdaging juist in het "onmogelijke".
Dat echter het aantal virussen en problemen recht evenredig zal stijgen met de groei van de gebruikers is in het verleden niet waar gebleken en er is geen enkele reden om te verwachten dat dat in de toekomst wel zo zal zijn.
Waar zie je dat staan?