"Linux ook niet ( meer ) veilig" Wat een stemmingmakerij zeg; deze topic-titel. Het lijkt wel of je er genoegen in schept dat er
weer eens een exploit in Linux wordt gevonden. Als je even doordenkt kom je tot de conclusie dat je nooit 'blij' moet zijn wanneer er een exploit ontdekt wordt in een OS. Ook als dat OS een ander OS is dan welke je zelf gebruikt...
In alle software (elk OS) worden regelmatig bugs gevonden en, als het goed is, snel ge-patched. Deze exploit in Linux is op de dag dat het bekend werd gemaakt meteen ge-patched.
http://blog.cr0.org/2009/08/linux-null- ... ue-to.html
http://git.kernel.org/?p=linux/kernel/g ... 45cf0f1b98
Op 9 juni 2009 is er door Microsoft (weer eens) een vergelijkbaar lek 'gedicht' in Windows wat teruggaat tot de oudste ondersteunde Windows versie. Dus die exploit heeft er wel een 'tijdje ingezeten'. Ik zie niet zo snel hoeveel tijd tussen het ontdekken hiervan en het uitbrengen van de patch heeft gezeten.
http://www.microsoft.com/technet/securi ... 9-025.mspx
Geplaatst op 17 Aug 2009 07:50 door jor
Voor Linux-lovers is het even slikken. Kennelijk niet zo veilig als men altijd wil doen geloven. Weliswaar geen virus maar toch.
Huh? even slikken? zoals al eerder opgemerkt worden er ook in GNU/Linux regelmatig exploits en bugs gevonden en ge-patched. Niks nieuws onder de zon en dus valt er door de Linux gebruiker niets te 'slikken'. Even updaten en het probleem is opgelost. "Linux-lovers"? Niemand 'houdt' van zijn of haar 'Linux' hoor. Ben jij verliefd op jouw 'Windows'?
Dit is nogal een Windows fanboy opmerking.
Geplaatst op 17 Aug 2009 09:58 door D2Freak30
Linux is net zo gevoelig voor virussen als elk ander OS. Linux word meer geroemd om de stabiliteit. Zodra 4 miljard mensen linux of leopard gaan gebruiken, worden er ook meer virussen voor deze OS geschreven.
Een op drijfzand gebaseerde opmerking. Vooral als je je realiseert dat er in januari van dit jaar 'maar' 1 miljard online computer gebruikers waren.
http://www.computertotaal.nl/web/Artike ... iljard.htm
Geloof me, hoe meer gebruikers, hoe meer er aan het licht komt en hoe kritischer er naar word gekeken.
Ik geloof je. Dat er dan kritischer naar gekeken wordt. Maar ik geloof er niks van dat er bij een gelijke 'userbase' van GNU/Linux en Windows gebruikers er voor GNU/Linux net zoveel virussen komen als er voor Windows zijn. Jij hebt geen glazen bol waarin je de toekomst kan zien. Zie ook verderop.
De eerste url is van 2007 en de tweede van 2008. Bovendien gaat die laatste over de verkoopcijfers van Linux servers van fabrikanten over een bepaalde periode aan het bedrijfsleven en hun marktaandeel daarin. Niet over het het marktaandeel van de in gebruik zijnde Linux servers. Vooral bij statistieken zie ik graag recentere cijfers.
http://news.netcraft.com/archives/2009/ ... urvey.html
Uit deze statistieken blijkt dat Apache (Linux) een marktaandeel in de webserver markt had van 47% en Windows een marktaandeel van 23%. Waarom worden er dan toch meer Windows webservers 'aangevallen' en 'besmet'?
Bij één van de grotere webhosting bedrijven, Lease Web, kost het goedkoopste Windows hosting pakket € 4,99 en het vergelijkbare Linux webhosting pakket € 2,99 per maand. Daarmee is het Windows hosting pakket dus bijna 67% duurder dan het Linux pakket. Je maakt mij niet wijs dat dat verschil alleen maar de licentiekosten van Windows zijn (Linux is gratis). Dat verschil bestaat natuurlijk voornamelijk uit het onderhoud en beveiligen van Windows. Terwijl er meer Linux webservers zijn...
http://www.leaseweb.com/nl/webhosting/compare