LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Zelden geld terug na oplichting via internet

Geef jouw mening over het laatste (consumenten)nieuws.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5512
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Zelden geld terug na oplichting via internet

Ongelezen bericht door Radar »

Mensen die worden opgelicht bij het kopen van een product via onder meer Marktplaats, krijgen hun geld bijna nooit terug. Dat blijkt uit een onderzoek door de regionale omroepen en de NOS. Zo'n 4500 mensen deden hier via de websites van de omroepen aan mee. In totaal 1700 mensen zeiden als koper gedupeerd te zijn. Negen op de tien raakten hun geld definitief kwijt.

De meeste verkoopfraude vond plaats bij de aanschaf van kleding en accessoires, computers en software en tickets. In ongeveer de helft van de gevallen ging het om een bedrag van boven de honderd euro.

Lees verder in het nieuwsbericht van maandag 29 mei 2017

Hoe voorkom jij dat je opgelicht wordt via internet?

Verwijderd

Re: Zelden geld terug na oplichting via internet

Ongelezen bericht door Verwijderd »

Het is mij nog nooit gebeurd gelukkig, terwijl ik best wat handel via marktplaats. Persoonlijk vind ik dat je onder de 100 euro nog wel eens een 'gokje' kunt wagen, maart boven de 100 euro zou ik toch echt zeggen: koop alleen van iemand die redelijk dichtbij je in de buurt woont en haal het af. Telefoons, computeronderdelen en dergelijke, zou ik niet ongezien kopen. Gewoon er langs gaan, geen risico's mee nemen. Los van oplichting hoor ik ook vaak genoeg bij smartphones dat 'gebruikerssporen' in de praktijk soms flinke krassen of gebroken schermen blijken, wat niet altijd goed op de foto's te zien is. Dus zelf gaan kijken, het apparaat aanzetten zodat je hem werkend hebt gezien en dan pas betalen. Bij twijfel, niet doen.

Kijk op marktplaats ook altijd naar hoe lang iemand al lid is. Iemand die net 1 of 2 dagen op marktplaats zit en een telefoon verkoopt, gewoon niet doen. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het waarschijnlijk ook.

Bij marktplaats mogen ze wat mij betreft trouwens ook wel zoiets invoeren als wat ze bij tweakers.net in de Vraag&Aanbod-pagina hebben, waarin je verkopers een beoordeling kunt geven. Niet dat dat zaligmakend is, maar op die manier pik je er toch weer wat oplichters tussen uit.

Gesloten