LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] IMKO opleiding rij-instructeur

Volg je een cursus of opleiding op een particuliere school? Bespreek dat dan hier.
Slammers
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 jun 2012 22:14

IMKO opleiding rij-instructeur

Ongelezen bericht door Slammers »

Ik volgde destijds bij Compact de opleiding tot rij-instructeur voor rijbewijs B. Deze ging failliet en werd overgenomen door IMKO, welke o.a. ook kappersopleidingen doet.

Dit liep allemaal redelijk, totdat ik onlangs een mail kreeg dat ze stopte met het geven van de opleiding tot rij-instructeur. Dit zonder dat het verder overgenomen wordt, oftwel ik moet het maar uitzoeken.

Nu bedroeg het lesgeld afgerond 5000,- (voor een flex/thuis-opleiding). De opleiding bestaat uit fase 1a+b, 2a+b & fase 3 (stage). Examens voor fase 1 & 2 heb ik gedaan (niet allemaal afgerond, maar dat terzijde). Fase 3 ben ik niet aan toegekomen, daarvoor hoef ik van IMKO dan ook niet voor te betalen, dit is een bedrag van 1500,-.

In totaal moet ik dus 3500,- betalen, dit heb ik altijd gedaan in termijnen. En het komt er nu op neer dat ik nog rond de 900,- terug krijg van IMKO. Dit zijn ze ook bereid te betalen.

Alleen ben ik het hier niet mee eens, zij heven namelijk eenzijdig de overeenkomst op. De overeenkomst vorderen gaat niet, want ze stoppen er mee. En een overname gaat ook niet gebeuren. Wat dus rest is een schadevergoeding lijkt mij?

De vraag is, hoe moet ik dit verhaal aanpakken en zijn er misschien nog meer gedupeerde?

olaf79
Berichten: 8271
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: IMKO opleiding rij-instructeur

Ongelezen bericht door olaf79 »

U moet de overeenkomst schriftelijk (laten) ontbinden en vervolgens het teveel betaalde bedrag terugvorderen. Dit moet binnen 30 dagen gebeuren. Zoniet dat is het bedrijf in overtreding en kunt u rente gaan rekenen. Vermeldt ook duidelijk in uw brief dat u juridische stappen niet uitsluit als er geen gehoor aan uw eis wordt gegeven.

cooli
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 sep 2013 17:38

Re: IMKO opleiding rij-instructeur

Ongelezen bericht door cooli »

Hoi hier hetzelfde verhaal ben destijds procedure begonnen tegen imko en ben in het gelijk gesteld door de rechter imko heeft onrechtmatig gehandeld.
Moet nu alleen aantonen dat de door mij geleden schade ook direct verband houd met het handelen van imko.
Dit ga ik nu dus aantonen waarna ik de schade kan verhalen op imko.

Gesloten