LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Weer NTI: nu met misleidende reclame... Hoe bestaat het?

Volg je een cursus of opleiding op een particuliere school? Bespreek dat dan hier.
Hommel
Berichten: 15
Lid geworden op: 15 jul 2008 12:53

Weer NTI: nu met misleidende reclame... Hoe bestaat het?

Ongelezen bericht door Hommel »

Enkele weken terug zocht ik naar een eenvoudige cursus boekhouden. Vond ook het NTI en informeerde daar. Kreeg een studiegids met inschrijfformulier. Enkele weken niet gereageerd... toen een verleidend telefoontje. Daar maar niet op ingegaan.
Op 8-7-08 een verleidelijk emailtje, dat ik met de daarin opgenomen links eigenlijk moet kunnen laten zien om te kunnen uitleggen, waarom ik dat regelrecht misleidende reclame vind.

Het begint met een dikke regel; "Gratis Sweex MultiMedia-Speler" compleet met plaatje en de tekst:
"Profiteer Direct!!!"
"Geldig bij al onze cursussen en opleidingen bij inschrijving voor 1 augustus 2008."
Dan een link: "Lees meer over deze actie"

Deze link geeft een webpagina met fraai plaatje en tekst, waarin staat, wat het ding allemaal wel niet kan...., maar ook:
"Gratis bij iedere cursus en opleiding van het NTI!
Schrijf je vóór 1 augustus 2008 in voor één van de 350 voordelige opleidingen en cursussen van het NTI en ontvang deze Sweex Black Pearl multimedia-speler helemaal gratis!
"
en
knop: "DIRECT INSCHRIJVEN"

De opsmuk van het emailtje en voornoemde webpagina is zodanig, dat je al gauw de tekst onderaan:
"Kijk hier voor de actievoorwaarden"
over het hoofd ziet.

Na click van de knop "DIRECT INSCHRIJVEN" staat er een vinkje, dat je bij checken vastlegt op het ontvangen van de Sweex bij inschrijven vóór 1 augustus en het gelezen hebben van de aktievoorwaarden (met een linkje).
Dat vinkje is gauw gezet en de aktievoorwaarden?.... ach..., het is toch gratis en je las eerder al, dat de Sweex gratis is bij alle cursussen en opleidingen van NTI....., dus wat zou je??.

Maar de voorwaarden specificeren 8 condities, waarvan de 7e luidt:
"Alleen geldig voor opleidingen met een minimaal totaal lesgeld van € 200,-"
... dus daar gaat je Sweex, als je met een druk op de knop te kennen wilt geven, dat je de cursus "Basiskennis Boekhouden" à raison van € 140,13 wilt volgen.

Misleidend is:
1.Het wolf-in-schaapskleren-karakter van de mededelingen, maar vooral
2.Het zeggen, dat het voor alle cursussen geldt, waarin natuurlijk ook de goedkopere opgesloten liggen, om even later op een andere plaats onverwacht de goedkopere cursussen weer uit te sluiten.
Hoe bestaat het?
Deze tegenspraak in één boodschap is natuurlijk verboden.

Ik heb NTI daarover geschreven en gebeld. In het telefoongesprek heeft de jufrouw van de telefoon (jufrouw Jeanette) namens het NTI mijn cancallation van mijn inschrijving aanvaard, nadat ik van haar vernam, dat ik niet voor de Sweex in aanmerking kwam. Wel voor een prutserig MP3-spelertje, 128 MB.... (lachen dus)...., waarvoor ik op 13-7-08 ook weer eens een hijgerig e-mailtje ontving. Overigens met dezelfde link naar de verleidelijke Sweex Multimediaspeler, terwijl je m.b.t. de cursus, waarover dit e-mailtje handelt, niet in aanmerking komt.

Ten slotte, nadat ik mijn telefonische afzegging van de inschrijving onder aanvaarding van het NTI ook nog eens per e-mail heb bevestigd, betwijfel ik of NTI niet alsnog met een pakket aan de deur staat, uiteraard met factuur!!!.

Gesloten