LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ervaringen opleidingsinstituten (bedrijfsopleidingen)

Volg je een cursus of opleiding op een particuliere school? Bespreek dat dan hier.

Ben je over het algemeen tevreden over je opleidingsinstituut?

Ja
2
50%
Nee
2
50%
 
Totaal aantal stemmen: 4

M.Ozturk
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 mei 2008 14:28

Ervaringen opleidingsinstituten (bedrijfsopleidingen)

Ongelezen bericht door M.Ozturk »

Hetzelfde onderwerp heb ik ook ergens anders geplaatst, maar ik vind dit onderwerp veel meer passen onder cursussen en opleidingen. Vandaar dat ik het hier ook toevoeg, excuses voor het ongemak.

==========================

Dag allemaal,

Via Google ben ik gaan zoeken naar verschillende opleidingsinstituten om kennis op te doen omtrent prestaties van deze opleidingsinstituten die cursussen/trainingen geven aan mensen in het bedrijfsleven. Ik ben daarna op deze site terechtgekomen wat mij enorm heeft geboeid. Persoonlijk vind ik informatie van mensen die zelf wat hebben ervaren veel relevanter dan de statistische uitslagen. Nu zie ik op deze forum verschillende topic 's over de ervaringen van mensen, maar ik vind het een beetje onoverzichtelijk.

Het leek mij daarom enorm boeiend om een topic te openen, met daarin de ervaringen van mensen die bij verschillende opleidingsinstituten cursussen/trainingen/opleidingen hebben gevolgd. Het kan van elke opleidingsinstituut zijn. LOI, NTI, NCOI, ROC in de buurt, Hogeschool, enzovoort, enzovoort, maakt allemaal niet uit.

Misschien is het handig om eerst bepaalde informatie te vermelden voordat je je ervaring meedeelt. Bijvoorbeeld, welke onderwijsinstituut het is, welke opleiding je hebt gevolgd, in welke periode je de cursus/training hebt gevolgd, reden van de scholing (of het voor je zelf is of voor je bedrijf waar je werkt om een bepaalde functie te kunnen uitoefenen) en dat je daarna dus je ervaring deelt met ons.

Opzet kan dus zijn:

Onderwijsinstituut:...
Opleiding:...
Periode:...
Persoonlijk of voor je eigen bedrijf.
Ervaring:...

Ik ben benieuwd naar jullie reacties en ik ben er van overtuigd dat er meerdere mensen hier wat van zullen opsteken.

Groetjes.

Hoefkade
Berichten: 95
Lid geworden op: 11 feb 2007 13:47

Re: Ervaringen opleidingsinstituten (bedrijfsopleidingen)

Ongelezen bericht door Hoefkade »

Onderwijsinstituut: LOI Hogeschool
Opleiding: Communicatie
Periode: 2006 - heden
Reden: persoonlijk
Ervaring: positief

Beste M. Ozturk,

een goed idee om opleidingservaringen hier te delen. Ik vrees alleen dat er veel negatieve berichten zullen verschijnen. Zoals je wellicht weet is het aantal mensen dat zijn/haar negatieve ervaringen deelt, vele male groter dan het aantal mensen met positieve ervaringen, en al helemaal op deze site. De uitkomst van deze poll zal daarom mogelijk niet representatief zijn.

Positief ben ik omdat:
- het huiswerk snel wordt nagekeken en de constructieve feedback die je daarop krijgt
- lesstof sluit goed aan op de examens
- lesstof is duidelijk en behoeft in principe geen externe uitleg
- branchediploma's (NIMA, NEMAS, MBA etc)
- administratie is er goed geregeld

Enige negatieve tot nu toe, is dat er af en toe technische problemen op hun site zijn.

Graag wil ik ook nog een opmerking kwijt.
Er wordt soms nogal lacherig gedaan over thuisstudies. Alsof het een soort bezigheidstherapie is waarin je leert knutselen. Wellicht was dit vroeger zo, maar ik kan uit eigen ervaring spreken dat dit nu zeker niet het geval is (uiteraard inzake mijn opleiding).
Als voorbeeld haal ik de NIMA-examens aan. Deze examens haal je alleen als je de lesstof goed beheerst en er hard voor werkt. Dit geldt in het bijzonder voor het uitwerken van de cases op de examens. Ik moest tijdens mijn examen een communicatieplan, een draaiboek voor de organisatie van een evenement en een berg theorievragen maken. En dat in 2,5 uur. Probeer dat maar eens met succes te doen als de lesstof niet goed is en/of als je de lesstof niet beheerst.

Gesloten