LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] NTI...een ramp!

Volg je een cursus of opleiding op een particuliere school? Bespreek dat dan hier.
panfluit
Berichten: 4
Lid geworden op: 02 feb 2008 20:30

NTI...een ramp!

Ongelezen bericht door panfluit »

Op 27 augustus 2007 heb ik me ingeschreven voor de verkorte opleiding Verpleegkunde. Toen ik me aanmeldde voor de opleiding werd mij verteld dat ik de stage gewoon op mijn huidige werkplek kon doen, die staat geregistreerd als erkend leerbedrijf.
Het heeft me heel wat telefoontjes gekost om mijn lesmateriaal thuis te krijgen. Uiteindelijk is dat goed gekomen. Verder verwachtte ik geen problemen. Helaas was dat anders. Het praktijkwerkplan werd niet ondertekend op mijn werk omdat het NTI niet binnen de afspraken valt van het ziekenhuis. Ik heb toen telefonisch contact gehad met mijn mentor van het NTI. Zij zei dat het ziekenhuis geen onderscheid mocht maken, maar dat ik met afdeling opleiding (van het ziekenhuis) verder niets te maken had. Ik kon het praktijkwerkplan desnoods door een collega (verpleegkundige) laten ondertekenen. Het zat me allemaal niet lekker. Ik wilde ook niet tegen de regels van het ziekenhuis ingaan. Ik heb weer gebeld met mijn mentor van het NTI. Nu kreeg ik hele andere informatie. Het was eigenlijk mijn eigen schuld. Ik had voorafgaand aan de studie moeten informeren of ik stage kon lopen bij mijn werkplek als student van het NTI. Het praktijkwerkplan kon nu toch alleen maar ondertekend worden door iemand van afdeling opleiding. Daar zat ik toen, want afdeling opleiding ging mijn praktijkwerkplan niet ondertekenen.
1 februari 2008 is de kogel door de kerk gegaan. Zonder stageplaats kon ik de opleiding niet doen. Ik heb zelfs nog bij andere ziekenhuizen geprobeerd, maar zonder resultaat.
Vanaf mijn inschrijving tot heden heb ik nog niets kúnnen doen. Antwoorden van de deelkwalificatie die ik moest behalen staan nog steeds niet op internet. De eerste praktijkdag is pas eind mei. Tot die tijd kon ik niks doen voor de opleiding zei mijn mentor van NTI. NTI kwam mij ‘tegemoet’. Ik kon per direct, zonder verdere kosten, stoppen met de opleiding. Erg grappig, alsof het me al niet genoeg had gekost. Ik ben toen dus gestopt.
Kort samengevat heeft het me heel veel gekost en niets opgeleverd. Ik heb bijna een half jaar weggegooid en het heeft me ruim 500 Euro’s gekost. Ik ben flink benadeeld. D.m.v. een klachtenbrief en desnoods verdere stappen probeer ik nu m'n euro's terug te krijgen. Ik ben kwaad! Wie heeft dit nog meer meegemaakt? Bij de klantenservice zeggen ze: oh mevrouw, wat naar! Zulke klachten hebben we nog nooit gehoord...

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: NTI...een ramp!

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Els, waar ben je?

Want hier is weer eens een kwestie van foutieve voorlichting voor je.
Je weet toch ook dat er dus geen rechtsgrond is (geweest) voor deze overeenkomst op grond van dwaling?

Je weet toch ook dat daarom jouw baas het reeds betaalde geld voor een (schriftelijke)opleiding terug moet betalen?

En vraagstelster;

U kunt nu het beste dit NTI per aangetekende brief met bericht van ontvangst laten weten dat u op grond van de foutieve informatie dus géén wettige overeenkomst bent aangegaan en dat op grond daarvan van dit NTI verwacht dat u al het reeds betaalde geld binnen een x-aantal dagen op uw rekening teruggestort wil zien.

Reageert dit NTI niet op uw brief dan zou u kontakt kunnen opnemen met [email protected] en daar uw vordering die u op grond van dwaling heeft op dit NTI bij Direct-incasso neerlegd.

Vraag hierbij naar hun "laatste aanmaningsservice".
Dit incassobureau, werkend op basis van No cure- No pay kan desnoods het gehele trajekt tot en met een rechtbanktoetsing en gerechtsdeurwaarder voor u overnemen.
Immers, dit bureau heeft ook advocaten in dienst die uw zaak op redelijkheid en haalbaarheid kan onderzoeken.

Maar eerst dan maar die Els Beltman.
Immers, zij is de brandwacht van het NTI en al meermalen bij klachten over het ramschbedrijf dat NTI heet op dit forum verschenen.

Elske............!

Grootvader

Els Beltman
Berichten: 97
Lid geworden op: 14 mar 2006 15:50

Re: NTI...een ramp!

Ongelezen bericht door Els Beltman »

Beste 'panfluit',

Wilt u zo vriendelijk zijn mij uw cursistnummer of telefoonnummer te mailen (naar [email protected]) zodat ik hier na kan gaan wat er fout is gelopen. Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen voor overleg.

Met vriendelijke groet,

NTI
Els Beltman, hoofd klantenservice

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: NTI...een ramp!

Ongelezen bericht door kanovaarder »

NTI. Alleen beste Panfluit.........

Hou er wel rekening mee dal als je niet alsnog officiële stagepunten kunt verwerven en dus geen officieel diploma kunt behalen dan is er op grond van de aan jou gegeven informatie géén wettelijk geldige overeenkomst.
In dat geval zal die Els Beltman ervoor moeten zorgen dat je al het cursusgeld reeds betaald terug zal moeten krijgen.

Nou Els, hup aan het werk.
't Is alleen jammer dat je van dit ramschbedrijf nooit een echt opleidingsbedrijf zal kunnen maken.

Grootvader

Els Beltman
Berichten: 97
Lid geworden op: 14 mar 2006 15:50

Re: NTI...een ramp!

Ongelezen bericht door Els Beltman »

Naar aanleiding van mijn oproep heeft de studente in kwestie contact opgenomen, en inmiddels is duidelijk dat het probleem niet veroorzaakt wordt door het NTI. Het betreft hier een interne kwestie op de stageplaats. Het NTI heeft in het ziekenhuis waar de studente werkt meerdere stagiaires geplaatst en dit verloopt heel soepel.
De studente heeft een gesprek gehad met het hoofd van de mbo unit waarbij dit alles is besproken, en zal binnenkort met de mbo coördinator een verder gesprek hebben over haar stagemogelijkheden.
Ik vertrouw volledig op een voorspoedige afronding van de opleiding van deze studente.

Met vriendelijke groet,
NTI
Els Beltman, hoofd klantenservice

panfluit
Berichten: 4
Lid geworden op: 02 feb 2008 20:30

Re: NTI...een ramp!

Ongelezen bericht door panfluit »

Ik kan me helemaal aansluiten bij de reactie van Els Beltman. Helaas zit ik met de gebakken peren, maar ik hoop er met NTI alsnog uit te komen. Zelf wist ik een hoop niet van wat er achter m'n rug heeft afgespeeld. Met dank aan m'n werkplek :evil: .

Big-V
Berichten: 979
Lid geworden op: 04 sep 2005 21:02

Re: NTI...een ramp!

Ongelezen bericht door Big-V »

Ik zou van tevoren ook altijd informatie inwinnen bij mijn werkgever. Omdat dit niet is gebeurd, denk ik dat een beroep op dwaling, zoals kanovaarder dat aandraagt, ook wel eens stuk zou kunnen lopen.

panfluit
Berichten: 4
Lid geworden op: 02 feb 2008 20:30

Re: NTI...een ramp!

Ongelezen bericht door panfluit »

We zijn helaas niet allemaal zo slim als Big-V... :wink:

eeliane
Berichten: 1444
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: NTI...een ramp!

Ongelezen bericht door eeliane »

Toch eigenaardig dat het nti er de schuld van krijgt dat leerling niet bijwerkplek heeft gevraagd of het geod was dat ze stage zou lopen voor een nti opleiding. Zoiets vraag je dan toch eerst!!! Wees mar blij dat het nti je nog wil helpen want hier kunnen zij dus ook duidel niets aan doen.
Ziekenhuis voelde zich misschien gepasseerd en iets opgedrongen toen je ze achteraf pas mededeelde dat je via nti wilde stage lopen, dus in dit geval bedankt nti dus maar.

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: NTI...een ramp!

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Het ramschbedrijf dat NTI heet

Eeliane.

Vaak ben ik het met je eens maar dit keer niet.

Het is het gebrek aan goede voorlichting en informatie waardoor deze mevrouw op die slechte info die studie is aangegaan.
Het is het NTI die had moeten aangeven welke stageplaatsen volgens dat NTI beschikbaar waren enwaar deze te vinden zijn.

Niet de cursiste in in haar deel tekort geschoten maar dit NTI.
Niet verwonderlijk overigens want dit NTI doet alles nogal als makkelijk af.

Grootvader

panfluit
Berichten: 4
Lid geworden op: 02 feb 2008 20:30

Re: NTI...een ramp!

Ongelezen bericht door panfluit »

Inmiddels een hele tijd verder...dankzij NTI ben ik alweer bijna 2 jaar in het bezit van m'n diploma! :D

Gesloten