Per toeval kom ik op dit topic uit, ik zie dat hier al een tijdje niet gereageerd is, maar hopelijk komt het op deze manier weer omhoog.
Hierboven wordt het volgende geschreven:
Bericht door Sannekep » 12 sep 2011 15:41
Laatst ook weer een artikel in Spits enzo gelezen.
Jonge meid die in haar eentje wat probeert te doen aan het zwerfkattenprobleem in Eindhoven (en omstreken!)
Je kunt daar de Dierenbescherming bellen wat je wilt, ze komen pertinent niet. Zwerfkatten, zieke katten, ze hebben er geen boodschap aan.
En zo'n jonge griet betaalt alles uit eigen zak, doet er daadwerkelijk iets aan en die wordt nog zwartgemaakt door de DB ook.
Echt, dat die organisatie zich Dieren Bescherming durft te noemen begrijp ik niet.
Ze hebben helemaal niks met dieren, doen helemaal niks voor dieren, ze laten ze liever creperen op straat. Zolang zij maar hun geld krijgen en hun vorstelijke salarissen betaald worden.
Echt SCHANDE vind ik het. Mijn geld krijgen ze zeker niet.
Bericht door autumn86 » 19 okt 2011 00:40
@Sannekep, het meisje waar je het over hebt doet zeker goed werk en wordt inderdaad behoorlijk tegen gewerkt. Voor als je interesse hebt er is inmiddels een stichting om de castratiekosten van te betalen.
http://www.stichtingkattekop.nl/
Gelukkig zijn niet alle afdelingen van de dierenbescherming zo en we mogen ze dan ook niet over één kam scheren.
In Drenthe en Groningen zijn namelijk wel zwerfkattenwerkgroepen, die vangen neutraliseren en plaatsen terug. Daarbij worden de kittens in gastgezinnen geplaatst om te socialiseren, iets wat rond eindhoven alleen met hele jonge kittens gebeurt omdat oudere kittens niet meer te socialiseren zouden zijn.
@Hartenheer, de dieren zijn er niet gekomen door Renée Lukken en haar vrijwilligers, zij neemt wel haar verantwoordelijkheid als het gaat om castratie ook met haar eigen katten. Helaas doet Eindhoven niks aan het probleem net als Best en de omliggende plaatsen. De gemeente wil en hoeft niet te betalen en de dierenbescherming daar denkt ook dat het niet hun verantwoordelijkheid is.
Zonder Renée waren dit jaar veel meer nesten geboren.
Zoals jullie kunnen zien ben ik diegene waar hier over gepraat wordt. Onze ervaringen met de Dierenbescherming zijn helaas inderdaad erg teleurstellend. Dit gaat dan over de regio Brabant-Zuid Oost. Wij zijn actief in Eindhoven en omgeving. Zoals hier ook geschreven wordt heb ik inderdaad een stichting opgericht om het zwerfkattenprobleem in de regio beter te kunnen aanpakken. Deze stichting is Stichting Kattekop genaamd. De stichting is puur uit nood geboren, omdat ik tegen een probleem aanliep, waar niks aan gedaan werd. Ik ontdekte zielige hongerige zwerfkatten bij een Mc Donald's vestiging in de buurt. Ik dacht hulp te kunnen vragen bij de Dierenbescherming of hun dierenambulances, maar dit bleek niet zo te zijn. Overal gesloten deuren, niemand die kon helpen. Ik kon het er niet bij laten zitten en richtte deze stichting op. Ik ben deze katjes gaan helpen, vangen, herplaatsen, castreren etc. Toen hier meer bekendheid voor kwam, kreeg ik noodkreten van alle kanten. Het probleem bleek enorm en al die mensen liepen tegen dezelfde gesloten deuren aan als ik. Toen is de stichting opgericht, om het zo beter te kunnen financieren en al die katten te kunnen helpen.
Inmiddels zet ik mij alweer bijna drie jaar belangeloos in voor zwerfkatten en blijft het feit zo, dat er nauwelijks iets geregeld is voor deze dieren. Het feit blijft dat de Dierenbescherming pas iets gaat doen, wanneer gemeentes hen extra geld toeschuiven voor deze katten. En als er dan een overeenkomst ligt, worden er mondjesmaat katten gevangen en wordt dit meteen in de krant geplaatst. De problemen worden niet opgelost. Er was hier al jaren niets gedaan door hen, en sinds een paar maanden is de DB wat actiever bezig voor zwerfkatten in deze regio, op plekken waar gemeentes betalen. En hoppa, meteen wordt er een krantenartikel geplaatst om zo nog meer geld binnen te halen, aandacht, publiciteit, dat lijkt soms het enige waar het om draait. "Het probleem in Eindhoven wordt aangepakt" "Actievere inzet voor zwerfkattenproblematiek" etc. Maar de waarheid is, dat ik met behulp van enkele vrijwilligers inmiddels al bijna drie jaar, dag in dag uit naast mijn studie en andere bezigheden zwerfkatten vang in deze regio. Was dit niet gebeurd, dan was het probleem inmiddels al helemaal niet meer te overzien geweest.
Zo hebben we alleen in 2012 tot nu toe al ruim 250 katten gevangen voor castratie en hebben ruim 150 kittens, die wij van straat gehaald hebben, een nieuw thuis. Al die katten hadden zich voortgeplant als wij niets gedaan hadden, al die katten hadden een zwerversbestaan moeten leven wanneer wij ze niet van de straat gehaald hadden en een deel van die katten was gestorven, omdat ze ziek of gewond waren. En wij betalen alles uit eigen zak en van donaties, geen subsidie, niets..
Als mensen bellen voor een zwerfkat zegt de DB, u moet maar niet meer voeren, dan gaan ze vanzelf wel weg.. Die katten redden zich wel. Die kat is te wild, wij kunnen niet helpen.. De gemeente betaald niet.. etc.
Wij hebben al vele gesprekken gehad met de Dierenbescherming, maar helaas heeft al deze energie, tot op de dag van vandaag tot niets geleidt.
Nu hadden ze een krantenartikel op Facebook gepost, over hun geweldige inzet voor zwerfkatten dit jaar. Hier kwamen veel negatieve reacties op, omdat de ervaringen helaas dus heel anders zijn en *bam* weg was het artikel met de kritiek. Mensen reageerden verontwaardigt en vroegen waarom berichten verdwenen en weer werd alles verwijderd en die mensen geblokkeerd. Alles weer in de doofpot, zoals het daar altijd gaat.
Wanneer komt er nu eens een dag dat hier verandering in komt?
Hier een aantal meldingen in onze e-mail (stichting Kattekop), die eerst bij de Dierenbescherming Brabant -Zuid Oost zijn geweest. Dit zijn meldingen van de afgelopen maand.. (en helaas hebben we er zo nog wel heel wat meer..)
Mail 1;
Bij ons achter op het parkeerterrein (centrum Eindhoven) zien wij al een tijdje een grote zwarte kat. Vandaag zag ik bij de kat 2 kittens. Het vermoeden is dat zij geen eigenaar hebben. Ik heb hierover de dierenambulance gebeld, maar zij geven aan, dat zij de katten niet op mogen halen, tenzij ze gewond zijn. Ik heb aangegeven dat dit binnen de korste keren gaat gebeuren, er rijden constant auto's (parkeerterrein is wel afgesloten). Vreemd, ik wil het voor zijn. Helaas kan ik niets voor de katten betekenen, omdat ik een hond heb. Maar ik hoop dat jullie dat wel kunnen. Met vriendelijke groet,
Mail 2:
Bericht:: ik heb in mijn schuur 1 kleine kitten gevonden, ik woon in eindhoven. Maar weet niet wat ik ermee moet doen ik heb de amevedi en dierenambulance gebeld
maar ik moet dat poesje maar weer buiten zetten deze poesje is denk ik tussen 6 a 8 weekjes oud. zou u me op willen bellen.
met vriendelijke groet
Mail 3:
Bericht:: In onze straat lopen al 2 jaar verwilderde katten rond die voor overlast zorgen en nu voor de tweede keer kittens hebben. Kan hier een oplossing voor gevonden worden? Wij hebben meerdere keren de dierenambulance gebeld, maar die zeggen dat ze niets kunnen doen. M.vr.gr.
Mail 4:
Bij een mevrouw die ik verzorg komt een zwerfkat eten met gebroken poot. Het pootje staat helemaal scheef. 2 maanden geleden is de dierenambulance gekomen, maar aangezien deze kat wild is, konden ze niets doen. De mevrouw zit hier heel erg mee en ziet het beestje pijn hebben. Kunnen jullie misschien wel iets doen voor mevrouw en de poes?
Groetjes,
Mail 5:
Hallo Renée,
Mijn verloop van de aanvraag om een zwerfkat die tam is te helpen, nadat je vroeg of ik de Dierenbescherming nogmaals wilde bellen.
Gisteren werd ik door de dierenbescherming teruggebeld.
Zij vertelde mij dat ze wilden proberen de kat in te vangen, dan kastreren en weer los laten.
Weer los laten???
Ja dit was de procedure, ook al is deze kat aaibaar.
Ik mijn verhaal verteld en om hulp gevraagd, nee, dit is de procedure en iets anders doen we niet.
In het asiel kan ze ook niet opgevangen, die zitten al overvol.
Die katten vinden wel weer iets ook al is ze al langer gevoerd.
Ik sta dus weer voor gesloten deuren en begrijp ook Uw frustratie tov dit beleid.
Mocht U nog een oplossing voor dit poesje en mij weten, graag!
mvg
Mail 6:
Goedemorgen Renée,
Op jouw verzoek komt hier het antwoord van de Dierenbescherming Oost Brabant nu ik weer contact met hen gezocht heb.
Al met al zeer teleurstellend.
Ik zorg dan wel voor de poes maar met mij ook de buurt. Nu zeggen ze dat ik eigen naar ben omdat ik haar eten geef en dat het nu MIJN poes is!
Het Dierenasiel zou uitkomst moeten bieden en anders wordt er gedacht aan een pension!
En wie betaalt de kosten dan? Er is geen plaats in het asiel zeggen ze en dan moeten we ook afstandsgeld betalen!
Ik vind dit erg gemakkelijk afgeschoven!
De geschiedenis van de poes heb ik ook niet op papier, logisch, het dier is niet van mij!
En ik verzorg het als het zo uitkomt en zij aan komt lopen bij ons.
Kun je mij aanraden wat te doen, kun jij me helpen?
Toch maar weer met het Dierenasiel contact zoeken, dan maar met een ander verhaal?
Met vriendelijke groeten,
Hier een stukje wat ook op facebook gepost was, door de kittenopvang waar wij nauw mee samenwerken. Ook dit is meteen verwijderd..
Kittenopvang Miauw, Helmond: Vorig jaar augustus hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen Hein Huijers, Dierenthuis en Dierenkliniek Bakel voor hulp voor de vele zwerfkatten uit Eindhoven en omgeving. Ze wilden een castratieactie organiseren in Eindhoven en omgeving omdat daar het probleem gigantisch is. Alles was al geregeld mensen dierenartsen ect, maar door Hein Huijers (regiomanager DB) in eigen persoon, is het direct en onbeschoft afgekapt. Hij heeft zelf met de dierenarts gesproken. Dierenthuis en wij van Stg Kittenopvang Miauw, zitten vol met zwerfkatten en kittens uit Eindhoven en omgeving. 95 % Van al onze kittens komen uit Eindhoven, en dat is niet omdat de mensen die naar de DB bellen zo goed geholpen worden. De nood is heel hoog, anders zouden wij ook niet bestaan. Zelf ben ik bijna dagelijks aan het vangen in Eindhoven en omgeving, allemaal hulpvragen van mensen die eerst bij jullie zijn geweest en niet geholpen werden. Deze mensen zijn vaak radeloos en willen graag een goede oplossing. Een gesprek met de DB zien we dan ook niet zitten omdat we al eerder boten onbeschoft zijn afgekapt. Het is duidelijk dat de DB niet wil samenwerken en dat terwijl wij er eigenlijk voor open stonden.
Ik ben dan ook erg benieuwd naar ervaringen van anderen, het laatste bericht hier is namelijk alweer een hele tijd geleden. Of, dat misschien iemand weet, wat er moet gebeuren om hier verandering in te brengen. Wij hebben zo lang op onze handen gezeten, stilzwijgend afgewacht, geprobeerd om te kijken naar samenwerking etc. Het is duidelijk, dat we onze hoop op dat gebied hebben opgegeven.
Ik weet niet of ik deze hier mag plaatsen, maar zo kan je ons vinden:
http://www.facebook.com/stichtingkattekop http://www.stichtingkattekop.nl