olaf79 schreef: Toch betekend dat, dat hij onverzekerd was. Wegens niet nakoming van de betalingsverplichting, wordt immers de verzekering opgeschort en vervolgens geschapt. Er gaat een bericht naar het CVZ dat persoon onverzekerd is. Daarop volgt de boete.
@ Olaf79: TS geeft niet aan dat de verzekering is beeindigd. Dit blijkt nergens uit. De verzekeraar heeft het recht om de verzekering te beeindigen, maar dit geschiedt niet automatisch.
Nogmaals die 130% bestuursrechtelijke premie is niet omdat hij onverzekerd is maar omdat hij aangemeld is bij CVZ wegens wanbetaling.
Langdurige wanbetaling betekend beeindiging basisverzekering. Dit betekend vervolgens boete wegens niet verzekerd zijn. Staat zo in de wet. Niet betalen opzich is geen reden voor boete.
olaf79 schreef:Langdurige wanbetaling betekend beeindiging basisverzekering. Dit betekend vervolgens boete wegens niet verzekerd zijn. Staat zo in de wet. Niet betalen opzich is geen reden voor boete.
Als je een betalingsachterstand hebt van 6 maanden of meer, dan wordt je door je ziektekostenverzekeraar aangemeld als wanbetaler bij het CVZ.
Een achterstand van 6 maanden of meer hoeft niet automatisch beëindiging van de verzekering te betekenen. De boete wordt via het cvz geïnd en het incassobureau int zo nodig de achterstallige premie.
olaf79 schreef:Langdurige wanbetaling betekend beeindiging basisverzekering. Dit betekend vervolgens boete wegens niet verzekerd zijn. Staat zo in de wet. Niet betalen opzich is geen reden voor boete.
Kan jij deze wettekst even knippen en hier plakken dan?
Heb weer met Zekur gebeld. Je krijgt idd een toeslag van 30% bovenop je eigen zorgverzekering. En die 30% extra gaat over het bedrag dat er gemiddeld word betaald door iedereen. Zo komen de mensen die toch al geen cent hebben dus nog verder in de problemen.
De 'boete' = 'opslag' van 30% als de niet-verzekerde zich niet heeft verzekerd bij enig zorgverzekeraar binnen het Koninkrijk der Nederlanden.
Als de niet-verzekerde het bedrag met opslag niet betaald, wordt de incasso door het College van Zorgverzekeraars (CvZ) uithanden gegeven aan het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) die namens CvZ incasseert.
De incassowijze kan zelfs gaan naar 'loonbeslag' of enig uitkering(en)!