LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] VERKEERSDREMPELS

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
Xandra

VERKEERSDREMPELS

Ongelezen bericht door Xandra »

Laatst heeft mijn auto de jaarlijkse APK-keuring moeten ondergaan.
Enorm geschrokken van de hoge rekening. De oorzaak: beide voorveren van de wielophanging gebroken.
De automonteur geeft de hoge verkeersdrempels binnen de gemeente Uden als reden.
Nou moeten de verkeersdrempels de verkeersveiligheid naar boven brengen, maar met dit mankement kom je niet door de APK-keuring en zou je een gevaar op de weg zijn. Als je geen schade wilt oplopen, dan zou je met minder dan 5 km/u de drempel moeten nemen. Dat werkt niet!
De drempels binnen de gemeente Uden zijn zodanig hoog gelegd, dat een rolstoelgebruiker bij het oprijden van de drempel achterover kan kiepen :!: .

inxsnl
Berichten: 1127
Lid geworden op: 31 mar 2004 14:38

Re: VERKEERSDREMPELS

Ongelezen bericht door inxsnl »

Onzin

Uw garage houder zal het wel erg druk hebben met alle verkeersdrempel slachtoffers .
Dit valt onder normale slijtage van uw auto tenzij deze 3 jaar oud is of minder.
Dat een rolstoel kiept met een wielbasis van 50 cm is niet meer dan normaal, dit is niet te vergelijken met een auto met minimaal een wielbasis van 150cm

Gast

Re: VERKEERSDREMPELS

Ongelezen bericht door Gast »

Ook verkeersdrempels moeten aan bepaalde afmetingen voldoen, in mijn gemeente hebben we de koppen bij elkaar gelegd en bezwaar aangetekend, hierop zijn de drempels verlaagd naar de norm van de rijksoverheid.

Gast

Re: VERKEERSDREMPELS

Ongelezen bericht door Gast »

Soms zijn drempels inderdaad te hoog. Zo zag ik zo'n lage sportwagen die met zijn bodem bleef steken op een nieuw aangelegde verkeersdrempel.

Later is deze door de gemeente aangepast. voldeed w.s niet aan de norm.

Gast

Re: VERKEERSDREMPELS

Ongelezen bericht door Gast »

Je hebt volkomen gelijk .Maar dit is normaal tegenwoordig .Kinderen en fietsers mogen alles in het verkeer terwijl je in mijn tijd werd gezegd dat je moest opletten en niet zomaar mag oversteken .
Maar zelfs met ouders erbij is dat normaal .Die rijden ook met hun fiets op de stoep ,door rood en dan gaan ze klagen dat men te hard rijd .
Er wordt ook te weinig gekeken naar de rijvaardigheid van mensen met een rijbewijs .Iedereen moet op tijd een keer op herhaling dat levert veel meer veiligheid op dan dat ik nu rugklachten last krijg van al die drempels die zelfs op de vele doorgaande wegen ook al liggen .
Om niet te spreken over die vele bollen waar je met een bus niet eens een hoek meer kan nemen .

Michellangelo
Berichten: 563
Lid geworden op: 14 jan 2005 19:30

Re: VERKEERSDREMPELS

Ongelezen bericht door Michellangelo »

Even ter informatie:

Die drempels zijn er overigens niet voor jullie, want jullie rijden niet te hard, letten goed op en vormen geen gevaar voor spelende kinderen die toch kinderen zijn en een kans tot een onoplettend moment kunnen hebben tijdens het spelen... nee, die drempels zijn er voor de nootjes van een eikenboom die veel te hard door woonwijken en langs scholen rijden of bij plekken waar kinderen plegen over te steken, daar zijn de drempels voor...

Nou is er sinds de kleuterschool een stelling, namelijk de goede kunnen onder de kwade lijden, en dat is hier ook het geval. Heel vervelend dat men schade, wandelende nieren, rugklachten of ander malheur heeft, maar als er ook maar 1 drempel is die een leven van iemand gered heeft is het in mijn opinie de moeite waard geweest.

Zolang er geen perfect werkend systeem is dat verhinderd dat die notenhangers te hard of te gevaarlijk kan rijden vind ik ieder ander middel toelaatbaar. Het zal namelijk bij jou in de straat zijn dat toevallig jouw kind, neefje of nichtje, broertje of zusje of wat dan ook van je, door een ongeval komt te overlijden terwijl ze ervoor de drempels weg hebben gehaald om de vering van je wagen maar te sparen....

Kan je er alleen met 5 kmpu over? Dan rij je toch 5 kmpu? Is die ene minuut tijdwinst op je rit zo belangrijk dan?

Gast

Re: VERKEERSDREMPELS

Ongelezen bericht door Gast »

Dat er verkeersdrempels zijn om de snelheid eruit te halen heb ik geen problemen mee, maar het moet niet ten koste van de auto zijn.

De wetgeving lijkt meer rechten te geven aan niet-automobilisten.
Terwijl deze gewoon blijkbaar alles mogen en altijd gelijk krijgen.

Michellangelo
Berichten: 563
Lid geworden op: 14 jan 2005 19:30

Re: VERKEERSDREMPELS

Ongelezen bericht door Michellangelo »

rijden gaat sowiezo ten koste van je auto, omdat hij dan aan slijtage onderhevig is. De regelgeving is gemaakt om de zwakkere deelnemers, degenen zonder kooiconstructie om zich heen dus, meer in bescherming te nemen. Dat voor de meeste automobilisten het nu lijkt alsof men doorgeslagen is naar het absurde komt door een selecte groep bestuurders die het niet zo nauw nemen met de regels en daardoor slachtoffers maken....

Iedere maatregel die men neemt gaat wel ten koste van iets of iemand en in een utopische wereld zouden we alle regels en obstakels weg kunnen laten omdat iedereen rekening houd met anderen, maar ja... dat is in Utopia en zal nooit realiteit worden. Het lijkt wel, dat wanneer sommigen in een auto stappen, ze in een eigen wereld terecht komen. Hoe vaak komt het voor dat je, wanneer je als voetganger wil gaan oversteken men dus pas wil stoppen wanneer je je voor de wagen dreigt te gooien in plaats van dat men netjes stopt bij de oversteekplaats? Vaak zijn ze nog beledigd ook wanneer je voor hun wagen wilt oversteken, want nu moeten ze wachten.... Wanneer jij niet wil stoppen zijn ze boos omdat ze niet voorrang krijgen van jou wanneer zij willen oversteken.

Veel bestuurders vergeten dat wanneer ze uitstappen ook maar voetganger zijn. Dat het best fijn is dat wanneer er een auto aankomt en je wilt oversteken ze duidelijk remmen en niet gas bijgeven om je maar voor te zijn. Dat je in een auto droog en veiliger zit. Misschien komt het omdat je je alleen waant in een auto en iets egoistischer word? Nogmaals, 90% van alle bestuurders rijden netjes, soms iets te hard waar het kan maar meestal vriendelijk in het verkeer voor anderen... maar dat is dus niet iedereen. Voor degenen die dat dus niet zijn, zijn er drempels en maatregelen waar je als nette bestuurder last van hebt. Heel vervelend, maar ja...

Wanneer je met maar 5 kmpu over een drempel kan, doe dit dan en klaag bij de gemeente dat hij te hoog is, ga er dan niet toch met 15 kmpu de "dukes of Hazzard" spelen, want dat kost je je onderkant...

bolero

Re: VERKEERSDREMPELS

Ongelezen bericht door bolero »

Al jullie en mijn ergernis ten spijt, binnen afzienbare tijd zal het hele probleem zijn opgelost. Dan zal namelijk blijken dat onze gemeentelijke verkeerskunstenaars de hele bv Nederland dertig centimeter hebben opgehoogd. Et voila.
Mogelijk is het een staatsgeheim een tweetje met de waterschappen die een ultieme poging doen tot globale dijkverhoging in dit landje en daarbij de bevolking niet willen verontrusten. U zegt het maar. Intussen breken de ingezetenen hun nek en vervoersmiddel en daarmede houden wij onze zieltogende gezondheidszorg en de garagehouders boven water.
Ik wens u een prachtige dag toe en . ..... wees voorzichtig!

ernie3

Re: VERKEERSDREMPELS

Ongelezen bericht door ernie3 »

Wij hebben sinds kort een drempel gekregen op de plaats waar je de wijk in en uit kunt rijden waar je nog met minder dan 5 km/u over heen moet rijden, wil je geen schade aan je auto krijgen. Er zijn overigens auto's die om moeten rijden omdat die deze drempel niet kunnen nemen. Waar vind ik informatie over de eisen, die zeer waarschijnlijk wel gesteld zijn voor dergelijke drempels?

Gesloten