Je hebt hier wel een punt.Consumenneke schreef: ↑01 okt 2024 13:11Wat wel van belang is, is de regel dat een langdurig abonnement op een krant of tijdschrift alleen toegestaan is als de aanbieding gecombineerd wordt met een hoge korting of een bijzonder geschenk. De korting die vraagsteller noemde lijkt hoog, maar dat is ze niet want wie zich zes maanden abonneert krijgt meer korting.
De eis is, simpel gezegd: je mag een langer abonnement afsluiten zonder mogelijkheid tot tussentijdse opzegging, als daar een aanzienlijk voordeel tegenover staat. Een korting van 55% voldoet daar op zichzelf aan.
Maar - als er óók korte abonnementen worden aangeboden met een nóg groter voordeel, gaat dat argument niet meer op. Want dan is dat aanzienlijke voordeel dus niet gebonden aan de langere abonnement.
Met dit kortlopende aanbod tegen een nog grotere korting staat TS dus veel sterker.
Consuwijzer bevestigt dat overigens letterlijk:
Soms kunt u ook kiezen voor een vaste looptijd die langer dan 1 jaar is. Dit mag, maar alleen als u daarbij een voordeel krijgt. Bijvoorbeeld een flinke korting of een cadeau dat u niet krijgt bij 1 jaar looptijd. Hoe langer uw abonnement duurt, hoe meer voordeel u moet krijgen.
Dat is wel héél stevig geformuleerd. De risico's die ik voor TS nog zie, is dat beide aanbiedingen mogelijk niet tegelijkertijd zijn gedaan, en dat er sprake is van een regulier abonnement versus een proefabonnement.Consumenneke schreef: ↑01 okt 2024 13:11DPG Media is daardoor bij de kantonrechter zo goed als kansloos.