LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] NUON - factuur voor noodlevering en netbeheer na het faillis

Heb je bepaalde ervaringen met een energiebedrijf? Deel hier jouw mening.
Gast

NUON - factuur voor noodlevering en netbeheer na het faillis

Ongelezen bericht door Gast »

De NUON heeft mij tenonrecht € 29.75 (ex. BTW) als administratie kosten in rekening gebracht.
Deze administratie kosten zijn in strijd met de regels zoals gesteld door NMA-net. (website www.dte.nl). De kosten mogen niet in rekening gebracht worden bij een beschermde afnemer. Een telefoontje naar de Klachten Dienst uitvoering Energie (DTE) heeft mij geleerd dat ik als particuliere afnemer een beschermde afnemer ben. Dus deze administratie kosten zijn ten onrechte in rekening gebracht.

Gelukkig ben er op tijd achter gekomen en heb de rekening nog niet betaald. Ik heb de NUON op de hogte gesteld. En een gecorrigeerde nota opgesteld. Hier bij bleek dat ik zelfs nog € 1,24 en heb de NUON gevraagd deze op mijn rekening te boeken.

Ik denk dat er veel meer slachtoffers zijn van deze praktijk van de NUON, omdat straam via EnergyXS aangeboden werd bij de COOP supermarkten. Er zijn veel van deze winkel in het gebied van de NUON.
Het is daarom denk ik belangrijk dat aan deze mistand aandacht wordt besteed. Ik ben geen slachtoffer, maar hoop hiermee anderen ook te waarschuwen.
De brief naar de NUON heb ik vanavond geschreven, dus er kan nog geen reaktie van de NUON zijn. Deze zal de brief pas komende zaterdag bezorgd krijgen.

Stroom

Re: NUON - factuur voor noodlevering en netbeheer na het faillis

Ongelezen bericht door Stroom »

:D
Bedankt voor dit bericht! Ik had de administratie kosten niet overgemaakt en ontving vandaag een brief met dreigement van een incassobureau. Ik heb gekeken bij DTe en de berichten uitgeprint. Deze zal ik bij de brief voegen aan Nuon. Ik ga ervan uit het exorbitante bedrag (wat ik trouwens een zielige manier vind om toch een graantje mee te pikken van mensen welke geen klant willen zijn van Nuon) niet te hoeven betalen.

Tommie

Re: NUON - factuur voor noodlevering en netbeheer na het faillis

Ongelezen bericht door Tommie »

Waarschijnlijk zul je ook geen reactie krijgen van NUON, of waarschijnlijk de enige reactie die ze kennen, een nieuwe verhoogde rekening of incasso met vette extra kosten en dreigementen voor afsluiting.

resp001787

Re: NUON - factuur voor noodlevering en netbeheer na het faillis

Ongelezen bericht door resp001787 »

Hallo allemaal,

ook ik heb een rekening gekregen van NUON betreffende energielevering + netbeheer (december 2003). Ik heb op dezelfde dag de rekening overgemaakt en een bezwaarschrift ingediend.
Jongstleden dinsdag heb ik een brief ontvangen waarin staat dat ik binnenzes weken € 35,40 op mijn rekening bijgeschreven krijg. Je moet er wat voor doen en het duurt even, maar je kunt het dus wel degelijk terug ontvangen!

Met vriendelijke groet,
Theo

Gesloten