LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Waar is Essent weer mee bezig?

Heb je bepaalde ervaringen met een energiebedrijf? Deel hier jouw mening.
Elmo
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 apr 2004 14:12

Waar is Essent weer mee bezig?

Ongelezen bericht door Elmo »

Beetje een gecompliceerd verhaal

Elk jaar worden mijn voorschotten door Essent bepaald. Nu is dat sinds jaar en dag het zelfde bedrag. Elk jaar moet ik een beetje bij betalen, en dat is op zich het punt niet.

Nu is mijn voorschot bij Essent altijd het zelfde geweest. Heb ik vorig jaar een paar euro bij moeten betalen. Net als het jaar ervoor, als ik dat bedrag ga berekenen op jaarbasis zou mijn voorschot elke maand een 50 cent omhoog gaan. Te verwaarlozen naar mijn inziens.

Nu het probleem. Me meterstanden kloppen wel. Maar aangezien ik vorig jaar bij moest betalen had ik een klein beetje omhoog moeten gaan met het voorschot. Nu het domme van mij kant, is dat nu pas wat opvalt sinds ik die leuke papieren kreeg. Is dat Essent mij vorig jaar niet omhoog geschroefd heeft.

Maar verlaagd .... en hoeveel hebben ze me verlaagd? 40 euro per maand. Terwijl er op de website te vindewn van Essent dat ze niet voorschotten drastisch gaan verlagen. Waardoor ik over het hele jaar gezien bijna 500€ te weinig heb betaald. Nu zit ik daar dus even flink mee met de handen in de haren, omdat ik ook maar een bijstandsuitkering heb. Bijna 500€ te weinig betaald, plus 3 keer verschillende bedragen afgeschreven in een paar maand tijd en wat te weinig was betaald afgeschreven vorig jaar. En nu dus 350 schuld bij Essent. In principe had ik dus goed 150€ terug moeten krijgen.

Nu is het zo dat ik met automatische incasso niet zo op mijn rekeningen let. Want als er automatisch afgeschreven wordt mag je toch verwachten dat, Essent in dit geval, men aan die voorschotten houdt? Ik weet van vorig jaar ondanks dat ik geen rekekening heb gehad, dat mij verbruik dus iets hoger lag.

Het schijnt dat ik VOOR ik de jaarafrekeningafrekening van 2002 kreeg (waar je zelf achteraan moest bellen en niet krijgt) al naar beneden ben gezet, terwijl mijn voorschot al bekend was. En paar maand later hebben ze me weer naar beneden geschroefd.

Nu valt het me nu pas op, en is het deels me eigen domme schuld. aan de andere kant heb ik al jaren dezelfde voorschotten betaald. En wordt ondanks ik klein beetje meer verbruik, meer dan 1/3 van het totaal bedrag op jaarbasis opgezadeld.

Is hier iets tegen te doen? Ondanks dat ik zelf een beetje had moeten opletten? Want komt er bij mij op neer dat Essent in dit geval zich niet aan zijn afspraken houdt door met de voorschotten te zitten "sjoemelen". En ook drastisch voorschooten zit te verlagen (meer dan 1/3 deel)

Gesloten