LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Eurocent wellicht overbodig

Je hebt geen vertrouwen in de euro of juist wel? Geef hier jouw mening.
Chris
Berichten: 123
Lid geworden op: 09 okt 2003 18:58

Eurocent wellicht overbodig

Ongelezen bericht door Chris »

De detailhandel begint dit jaar nog met een proef waarbij contante bedragen afgerond worden op 5 eurocent. Dit kan het einde betekenen van de munten van één en twee eurocent.

Daaaaarr gaan we weer dit zijn maar euro centen, maar wel weer een prijsverhoging die ingevoerd wordt bovenop al de verhogingen die al zijn ingevoerd voor de euro en tijdens de euro.
En laat me raden we gaan weer alles naar boven afronden, ach ja het zou ook niet anders.

Maar het loopt wel een stuk makelijker zonder die 1 en 2 eurocenten in je beurs.

Gast

Re: Eurocent wellicht overbodig

Ongelezen bericht door Gast »

Nou is er eindelijk een prijzen oorlog aan de gang bij de supers om de prijzen omlaag te krijgen (en gelukkig weer meer richting het oude 'gulden' niveau), willen ze de prijzen weer gaan afronden omdat de centen te lastig zouden zijn. Gaan we dat weer krijgen. Mijn portemonnee bevat inderdaad meer muntstukken dan in de tijd van de gulden, maar dat ligt echt niet aan de cent. Van alle andere muntsukken heb ik er meer in mijn portemonnee zitten dan centen. Ook het argument dat het lastig tellen zou zijn bij kassa afdracht vind ik onzin. Ze hebben tegenwoordig hele mooie telmachines, in de vorm van een kleine weegschaal. Het tellen van de munten is dan zo gebeurd. En voor de consument maakt het niks uit, de centen zullen echt niet gaan verdwijnen. In het landen om ons heen hebben ze de centen nog wel. Gevolg je gaat een weekendje naar Belgie of Duitsland betaald daar wel de echte bedragen en zit met centen in je portemonnee. Die je vervolgens weer niet in Nederland kwijt kan want alle bedragen worden afgerond. Nee da's handig. wat mij betreft mag de cent blijven en wil ik ook in de winkel betalen wat ik schuldig ben en niet net die ene cent meer moeten betalen want het wordt afgerond. Ok, dan kan ik natuurlijk met mijn pinpas betalen, maar ik weet zeker dat ik als dat ene artikel wat ik vergeten was van 1.19 euro met mijn pin wil afrekenen dat ik nog pinkosten mag gaan betalen ook. Als de supers straks perse willen gaan afronden met het oog op het niet meer hoeven oplsaan van centen, zorg er dan ook voor dat alle bedragen (hoe klein dan ook) gratis gepind kunnen worden voor de mensen die wel 'gepast' willen betalen. Maar ik vrees dat niemand daar weer bij heeft stilgestaan.

Gesloten