Suzanne 326 schreef:juwita schreef:Gisteren en vandaag was weer veel zendtijd en krantenkolommen gewijd aan de redding van Griekenland en (daarmee) de euro. Minister de Jager en in zijn kielzog het (kennelijk niet doordenkende) journaille, presenteert de nu geboden oplossing van het laten meebetalen door de financiele sector als een mooie overwinning voor de burger (belastingbetaler). Welnu burgers van Nederland, laat je niet in de maling nemen. Het ''meebetalen'' (dit moet u al niet letterlijk nemen !) door de financiele sector wordt linea recta door deze sector afgewenteld. Op wie ? Op u als consument natuurlijk, of te wel op de burger/belastingbetaler/consument. Alle klanten van banken/verzekeraars gaan straks flink hogere tarieven (bankosten, premies etc. etc.) betalen, waardoor de financiele sector de kosten van deze ''reddingsoperatie'' van de euro en Grieken dubbel en dwars terugverdient. Géén sector in Nederland waar het gebrek aan doorzichtigheid van prijzen, tarieven etc. en gebrek aan concurrentie zo sterk werkt als de financiele sector.
Zou De Jager in zijn eigen sprookjes geloven ?
Heeft u de enige en juiste oplossing?
Dat is behoorlijk goedkoop zo'n reactie.
Moeten wij dan 'de oplossing' kunnen aandragen?
Zit JanKees de Jager dan toch inderdaad ten onrechte op die stoel?
Het is natuurlijk zo dat niet wij maar de politici de enige en juiste oplossing moeten vinden. En dat ze daarbij worden aangesproken op hun, in wiens ogen dan ook, incorrecte handelen is niet meer dan vanzelfsprekend.
Dat is het enige democratische wat er nog te vinden is in Nederland.
Het geven van je mening op diverse fora.
Verder luistert politiek en bijv. het koninklijk huis toch niet meer naar volk en onderdanen.
Men heeft met de invoering van Europa en de Euro gehandeld naar eer en geweten? Dan nu ook oplossen naar eer en geweten. En wat blijkt dan?
Eer en geweten gaan niet verder dan uw en mijn portemonnee!
Alsof dat de enige en juiste oplossing is?
De politiek heeft gefaald en niet zo'n klein beetje ook!
Nu nog leren hoe je dat toegeeft. Dat kan nog lang duren vrees is.