LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hoe zit het met garantie op e-bike bij Fietsenwinkel.nl?

Is jouw garantie niet goed verlopen? Geef hier jouw mening.
chauffie
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 jun 2018 11:31

Hoe zit het met garantie op e-bike bij Fietsenwinkel.nl?

Ongelezen bericht door chauffie »

De officiële garantie van mijn fiets (Gazelle E-bike) is verlopen. Toch zijn er gebreken die Fietsenwinkel.nl niet meer onder garantie wil zien/wil repareren. De fiets wordt uitsluitend door mijzelf, 70+, gebruikt en na gebruik altijd binnen in mijn eigen woning gestald. Wat zou je nu qua levensduur voor zo´n fiets mogen verwachten, en dan gaat het NIET over de levensduur van de accu ???? Die gaat na verloop van tijd natuurlijk achteruit. Echter vanaf het eerste jaar problemen met de fiets gehad. Inmiddels is de fiets (e-bike) precies 4 jaar oud.

NeoDutchio
Berichten: 12331
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Hoe zit het met garantie op e-bike bij Fietsenwinkel.nl?

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

chauffie schreef:Wat zou je nu qua levensduur voor zo´n fiets mogen verwachten, en dan gaat het NIET over de levensduur van de accu ????
Dat ligt er helemaal aan hoe de fiets onderhouden wordt. Wie heeft de fiets afgemonteerd en zijn de servicebeurten op tijd uitgevoerd? Met het juiste onderhoud en beurten verleng je een levensduur. Is de fiets niet afgemonteerd (spaken en alle boutverbindingen nalopen, smeren, etc.) heb je een korte levensduur. Is de fiets netjes rijklaar afgeleverd en op tijd de beurten gehad is er een lange levensduur. Ook het gebruik speelt er in mee.

stofzuigertje

Re: Hoe zit het met garantie op e-bike bij Fietsenwinkel.nl?

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Je moet tijdens de garantie periode altijd gelijk melden en voldoende gebruiken.
Alles wat je nu meld is geen garantie en dan is de plaatselijke rijwielhersteller de juiste persoon voor deze merk fiets.

Alleen voor huismerken met soms nauwelijks leverbare onderdelen moet je wel terug naar verkoper, maar U kunt nu overal het laten herstellen.
Of dit in garantie periode is ontstaan is niet van belang, het gaat om meld datum en 1 dag te laat is al jammer officieel.

Gesloten