Olaf standpunt kan prima ondersteunt worden met art 2 lid 2 sub d 99/44/EG. Je zult ons toch moeten overtuigen dat jouw uitleg correct is. Dit doe je niet door te roepen dat wij fout zitten en het daarbij laten.I'll be back! schreef:De tekst dient in zijn geheel gelezen te worden en niet een zin uit de tekst halen en daar dan rechten aan ontlenen
Dit is geen sluitende definitie van "de aard van de zaak". Sterker nog er wordt hier helemaal geen definitie gegeven van "de aard van de zaak". Ik zie geen obstakels voor een richtlijnconforme uitleg van art. 7:17 lid 2 BW. Van Dale definieert aard als karakter en karakter als eigenschappen. Zo bezien staat in dit stukje van de parlementaire geschiedenis niet meer of minder dan dat deze omstandigheden, die niet-limitatief zijn, van invloed zijn op de aard = karakter = eigenschappen van de zaak. De term "aard van de zaak" slaat m.i. op de eigenschappen die gebruikelijk zijn voor de zaak. En als je zo citeert is duidelijk dat dit ook bedoeld is:I'll be back! schreef:Met de aard van de zaak wordt bedoeld:bron: Kamerstuk, Tweede Kamer der Staten-Generaal: Aanpassing van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek aan de richtlijn betreffende bepaalde aspecten van de verkoop van en de garanties voor consumptiegoederenDe aard van de zaak bepaalt bij toepassing van artikel 17 lid 2, eerste zin BW, mede datgene wat de koper op grond van de overeenkomst mag verwachten. Zie Parl. Gesch. Boek 7, p. 121, dat als omstandigheden noemt: nieuw of gebruikt, beschadigd of niet, merkartikel of artikel van onbekende herkomst.
TK 27809 nr 3. schreef:Bij de kwaliteit en prestaties die het consumptiegoed moet bieden dient ingevolge onderdeel d. mede gelet te worden op de aard van het consumptiegoed. De aard van de zaak bepaalt bij toepassing van artikel 17 lid 2, eerste zin BW, mede datgene wat de koper op grond van de overeenkomst mag verwachten. Zie Parl. Gesch. Boek 7, p. 121, dat als omstandigheden noemt: nieuw of gebruikt, beschadigd of niet, merkartikel of artikel van onbekende herkomst. Ook hier noopt strikt genomen dit element van onderdeel d. niet tot aanpassing van artikel 17, maar om ieder misverstand hierover te voorkomen is dit element toch in de eerste zin van lid 2 expliciet genoemd.
Wat introspectie kan geen kwaad.I'll be back! schreef:Dan heeft Olaf maar de halve tekst gelezen.
Jij hebt een afwijkingen opvatting ten opzichte van de rest, je argumenten zijn niet overtuigend en je claimt het absolute recht op de waarheid.I'll be back! schreef:Is er voor de uitleg nu echt een mening van een jurist nodig, of kunnen we gewoon volstaan met de tekst zelf?
Ik kies er voor op de rest niet in te gaan omdat dit niet gaat over "de aard van zaak".