LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] eigen bijdrage taxi-vervoer Achmea onwettig!!!

Ervaringen met gehandicaptenvervoer? En ben je hier niet tevreden over of juist wel? Geef hier jouw mening.
Tannemam
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 mar 2006 11:04

eigen bijdrage taxi-vervoer Achmea onwettig!!!

Ongelezen bericht door Tannemam »

Bij Achmea Groene Land moeten de mensen die vorig jaar al een eigen bijdrage zittend ziekenvervoer hebben betaald voor een periode van 12 maanden en voor wie die periode in 2006 nog niet is afgelopen, toch per 1 januari 2006 beginnen met een niewe opbouw eigen bijdrage zittend ziekenvervoer, dit maal per kalenderjaar.

Tekst website Achmea:
Wij houden voor u de eigen bijdrage bij. De eigen bijdrage brengen wij achteraf, via een acceptgiro, bij u in rekening. Met de invoering van de basisverzekering, is per 1 januari de eigen bijdrage voor vervoerskosten gewijzigd. Deze geldt nu per kalenderjaar en per persoon in plaats van per 12 maanden en per huishouden.

U begint per 1 januari 2006 opnieuw met het opbouwen van een nieuwe eigen bijdrage. De periode van de eigen bijdrage die u eventueel heeft opgebouwd in 2005 is vanaf 1 januari 2006 niet langer van toepassing.



Voor veel mensen, ook voor mij, betekend dit soms een volledige verdubbeling van de eigen bijdrage over een jaar........

Op de site van CG-raad is beschreven dat dit onwettig is en dat er een afspraak is gemaakt met de verzekeraars dat mensen niet door de overgang naar de basisverzekering ineens een dubbele eigen bijdrage hoeven te betalen.

http://www.cg-raad.nl/zittendziekenverv ... 60327.html

Via dit artikel is door te klikken naar een verslag van de vragen die hierover zijn gesteld in de Tweede Kamer.

Wat Achmea Groene Land doet is dus onwettig en je kunt vragen om terugstorten van de ten onrechte gevraagde eigen bijdrage per 1 januari 2006.

Gesloten