LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] gehandicapt op vakantie ?

Ervaringen met gehandicaptenvervoer? En ben je hier niet tevreden over of juist wel? Geef hier jouw mening.
alert

gehandicapt op vakantie ?

Ongelezen bericht door alert »

gehandicapt op vakantie ? Dit zinnetje is dubbelzinnig .
Een vakantie reis van +/- 10 dagen met een bus naar Italy kost € 345 p.p. Nu ben je gehandicapt ? schrijf nergens wat ik heb. Je meld alleen dat er één opvouwbare rolstoel mee gaat. Dan gaat natuurlijk de voorkeur uit naar een bus met een lift.
Dan ineens zonder te verblikken of te blozen blijkt de zelfde reis € 1345 p.p te kosten. Alles is aangepast extra vrijwilligers Arts therapeut aanwezig.( ???????)
O.ja en heb ik die nodig dan ? Nee is het antwoord . Maar u zegt, schrijft dat u gehandicapt . O.oooo Uhhhh Zonnebloem en het Rode kruis ,zoek daar maar contact mee. (????? )
En de goede doelen van ALLE loterijen ? En de ministeries hebben het kastje en muurtje politiek. Dus..... 10.000 tot 100.000 mensen kunnen om de hoge kosten niet op vakantie . En dit wilde ik even kwijt.

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: gehandicapt op vakantie ?

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Reizen en vakanties voor gehandicapten.

En ik ben het volkomen met u eens dat voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijk gebrek het speciaal vervoer een crime is qua prijs.

Natuurlijk, een grote toerbus met speciale rolstoellift kost een stuk meer qua aanpassing voor dat vervoer.
Ook de extra begeleiding maakt een reis/vakantie duurder maar omdat ik zelf dit vervoer per taxi en kleinbus zelf ook gedaan heb weet ik uit eigen ervaring dat de vervoerskosten alleen niet veel hoger hoeft te zijn dan de kosten voor gewoon taxivervoer.

Echter, er is een grote pot van subsidies waaruit gegraaid wordt.
Organisaties met goed betaalde direkteuren en personeel die vaak alleen vrijwilligers aansturen.
De kwaliteit van het vervoer is daaraan ook ondergeschikt want menig bus voldoet eigenlijk nauwelijks aan de minimale eisen die daaraan gesteld zouden moeten worden.
Het is dan ook niet te verwonderen dat er menig klacht te horen is zoals nu deze klacht van de idioot veel hogere prijzen die de gehandicapten worden voorgeschoteld .

Hè, dat moest ik even kwijt.

Grootvader

alert

Re: gehandicapt op vakantie ?

Ongelezen bericht door alert »

kanowaarder schreef : Ook de extra begeleiding maakt een reis/vakantie duurder

Kanowaarder : dat is het nu juist. Wij hebben helemaal GEEN begeleiding nodig .Kunnen alleen de opstap van de bus niet meer maken. En vragen daarom om een bus met een lift.

Maar de KLIK gaat niet over : als je zegt of schrijft Invalide beschrijving het van Dale woordenboek .
in·va·li·de1
de invalide (mannelijk), de invaliden

iemand die door een gebrek beperkt is in zijn fysieke
mogelijkheden

Staat nergens dat iemand ook nog eens hulpbehoevend is. En minimaal drie man/ vrouwen aan hulp nodig heeft.

< dit antwoord is niet specifiek op de beantwoord-er gericht. die is algemeen bedoeld en geschreven >

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: gehandicapt op vakantie ?

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Reizen voor mensen met een beperking.

Wat ik slechts wil zeggen is dat zelfs de mens in een rolstoel als een apart geval wordt beschouwd.
Een "geval"dat volgens organisatoren hulp nodig heeft of dit nu echt zo is of niet.
Daardoor is de rolstoeler geconfronteerd met reisclubs die weliswaar leuke reizen organiseert binnen en zelfs buiten Europa maar dan wel volgens hun voorwaarden, of u en ik dit nu leuk vinden of niet.

Een gewoon reisbureau heeft,voorzover mijn ervaring strekt maar weinig op met rolstoelers.

Om de zelfstandigheid toch nog te hebben is eigenlijk eigen vervoer (aangepaste auto o.i.d) noodzakelijk want dan zijn er wel mogelijkheden zoals hotels met accomodatie voor rolstoelers of eenvoudiger de vele natuurvriendenhuizen (in Nederland het NIVON) die vaak wel rolstoelgeschikt zijn gemaakt.

In mijn aktieve periode van het TRAXX-vervoer was het mogelijk om per rolstoelbus naar de grens te rijden waarna het verder op het rolstoelbustarief verder gereden kon worden zodat bijvoorbeeld Antwerpen nog te doen was.

Hoe het rolstoelverboer in het buitenland geregeld is weet ik niet.
Wel dat de NS in ieder geval een rolstoelservice heeft die wellicht ook voor internationale treinen geregeld zou kunnen worden zoals de Ventimiglia-expres die in een ruk van Amsterdam doorrijdt via Avignon naar Italie.

Kortom, rolstoelvervoer is sterk beperkt en rolstoelers worden nu eenmaal per definitie als ernstig gehandicapt gezien en organisaties maken daarvan flink misbruik omdat de subsidieruit wweliswaar goed gevuld is maar meer opgaat aan organisaties.

Ik neem aan dat u al sites zoals http://www.rolstoelvakantie.com/ heeft bezocht.

M.vr.gr;

Grootvader

swoefie
Berichten: 7
Lid geworden op: 17 dec 2008 18:18

Re: gehandicapt op vakantie ?

Ongelezen bericht door swoefie »

Ik weet niet waarom het woord gehandicapte of invalide zo ontleed moet worden (als je ontevreden bent over een bepaalde instantie dan moet jij je kwaadheid bij hen dumpen).

Een gemiddelde valide weet pas wat een invalide is, als hij hetzelf pas heeft. Zelfs al is een gezinslid gehandicapt/invalide dan weet een valide-persoon nog niet wat het is.... die heeft gewoon een plaat voor haar/zijn kop en staat er ook helemaal niet voor open.... als je denkt ze begrijpen het, dan vinden ze jou opeens zielig!

Zo is het ook met de vakantie geregeld. Je krijgt soms hulp, maar die zijn nog te dom als een achtereind van een varken.... en denken dat ze iemand een plezier doen als je net zoals een bakfiets wordt rond geduwd.
Iedereen weet gewoon dat elke georganiseerde vakantie slecht geregeld is, omdat elke meereizend persoon een (klagend) mens is, omdat hij/zij het toch anders gedacht had o.d.

Of je bij deze reis nu begeleiding nodig hebt, dan is die er en dat vereist de verzekering meestal, ik heb mijn partner altijd bij me. Wil je reizen zonder begeleiding, dan is er praktisch niets te vinden, ja voor validen.

Elk hotel wat geschikt is voor een rolstoeler is meestal niet helemaal geschikt voor elke rolstoel (de breedte, de diepte/lengte). Wij gaan al niet meer op stap, want het is niet goed voor je gezondheid met al die minkukels.... ze denken je kunnen helpen... maar ze denken niet als een gehandicapte, dus het is gedoempt te mislukken! Alleen een gehandicapte begrijpt een gehandicapte en een valide begrijpt een valide.... want dat zijn ze gewend.
Nederland vergrijst en de gemeentelijke instanties en reizend Nederland slaapt voort, deze ouderen zijn niet zo veeleisend en verwend als de huidige jeugd, maar ze willen ook als een ieder ander met hun rollator, rolstoel of scootmobiel naar een restaurant, hotel (dag/weekendje), op reis.... en dan hebben de gem. instanties/reis-organisaties/horeca daar niet op ingespeeld.

Ik moet bij terugkomst op Schiphol mijn rolstoel uit elkaar halen omdat de lift nog zo klein en vierkant is. Ook gipsvluchten kunnen niet door de douane via deze lift, maar veranderingen bij de Schiphol B.V. zijn er de eerste 8 jaar niet te verwachten. Niemand klaagt ook, want je komt daar met een ander gevoel binnen!

Er is zat te klagen en soms (heel soms) staan ze ergens voor open, maar of het er dan komt pfff. Maar iedereen moet gewoon zijn beklag doen, anders wordt je niet gehoord en anders verandert er echt niks.

Mijn leuze: Ik ben open, eerlijk en oprecht naar mijzelf en anderen...!

swoefie
Berichten: 7
Lid geworden op: 17 dec 2008 18:18

Re: gehandicapt op vakantie ?

Ongelezen bericht door swoefie »

Weet ook dat er meer mensen zijn die hulp nodig hebben, omdat ze geen partner/mantelzorg(st)er hebben die mee kunnen reizen en/of kunnen verzorgen.

Als je zelf op reis wil gaan als gehandicapte probeer dan eens gelijkgestemden te vinden die samen met jou op reis gaan, het zal je nog tegen vallen hoe weinig personen je daar voor kan vinden en wie echt hetzelfde denkt/wil als jij.

Gesloten