LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Regiotaxi Limburg

Ervaringen met gehandicaptenvervoer? En ben je hier niet tevreden over of juist wel? Geef hier jouw mening.

problemen Regiotaxi Limburg?

Gehandicapte vervooer
0
Geen stemmen
Openbaarvervoer
1
100%
 
Totaal aantal stemmen: 1

Wim Dijkhoff
Berichten: 3
Lid geworden op: 08 jun 2005 16:07

Regiotaxi Limburg

Ongelezen bericht door Wim Dijkhoff »

Hallo allemaal

Wij konden tot verleden jaar reizen met Deeltaxi Noord-Limburg daar hadden wij geen problemen mee. En als we iets verder 2 a 3 zones buiten het gebied waar ze naar toe rijden was het geen probleem.
Nu komt het Regiotaxi rijdt maar 5 zones iedere volgende zone kost 7,50 euro.
Bij de info-avond vertelde zij ons dat we wel naar de ziekenhuisen in Venlo, Venray, Boxmeer en Nijmegen konden reizen met onze regiopas (deze heb ik omdat ik slecht kan lopen van wegen mijn MS) we betaalde dan de zones x 0,45 euro dus naar Nijmegen bv 9x0,45=4,05 euro we mochten dat naar elk adres in het zone-gebied waar de ziekenhuis liggen gaan reizen voor het bedrag welk ook ligt om naar de ziekenhuizen te gaan.
Ik dacht o dan kan ik ook me laten brengen naar het MS-Centrum in Nijmegen een onafhankelijk kliniek welke al 11 jaar er is in Nijmegen.
Na veel aan dringen van mijn zijde zou het veranderd worden maar nu komt het ik liet me heen brengen de kosten was toen 4,05 euro wat normaal was om er voor te zorgen dat ik niet te lang hoefde te wachten na mijn consult daar bij de MS-Centrum liet ik de secretaresse van mijn behandelaar alvast een taxi te bestellen zij vertelde nog op het gerediceert tarief ja zeide ze bij het call-centrum van de REGIOTAXI Limburg. Toen de taxi kwam vroeg ik naar de prijs voor deze rit was het ineens 25,20 euro ik verschoot ervan dat vertelde ik tegen de chaffeuse van het taxibedrijf Maasbuur die voor Regiotaxi rijdt in de noordelijk punt van Limburg. Zij nam contact op met haar centrale en vertelde het probleem deze vertelde dat ik het bedrag maar moest betalen en het dan terug moest gaan declareren bij Regiotaxi. Ik had het bedrag niet en weigerde ook het geld te betalen. Ik zei toen laat me dan maar afzetten bij het Radboudziekenhuis welke ze wel hadden als piekplaats deze ligt 1 km van het MS-Centrum af.
De centrale van Taxibedrijf Maasbuur zei tegen de chauffeuse de rit van mij van het MS-centrum als loos te melden en zij kreeg dan de melding om mij op te halen bij het UMC Radboudziekenuis te Nijmegen. Voor mij was het toen opgelost maar over een paar weken moet ik er weer naar toe hoop dan dat het opgelost is maar zeker weet ik het niet.
Regio-Taxi Limburg is een onderdeel van Veolia een Franse onderneming welke het gehele vervoer in Limburg is gaan verzorgen met zoals ik het hoor vele problemen zowel met de taxi, de bussen en de treinen. Wij wonen in een plaats welke voor alle groter winkelcentrums te willen gaan verder weg zijn dan de 5 zones welke we mogen rijden, dus de gahandicapte moeten de Valys taxi bellen om daar heen te willen gaan wat inhoud dat we zo door de 750 km zijn.
Dus Regiotaxi beloofd maar komen de belofte niet naar.
Zijn er zo meerdere personen die ook zulke problemen hebben stuur de klacht zeker in en blijf er niet mee zitten ze komen hier om voor het vervoer te zorgen maar wij zitten met de problemen. Eerst en dat was bij de vorige taxivervoerder ons laten rijden naar een plaats welke ongeveer 80 km van ons af is en betaalde toen 6,30 euro want het lag nog in het aanvoergebied van hun. Nu kan ik het alleen maar via Valys en dat kost het 80x0,16=12,80 euro wat inhoud dat er voor ons meer dan 100% boven op komt. WIJ ZIJN AANGEWEZEN AAN EEN TAXI maar betalen steeds meer en komen daardoor steeds minder van huis weg.
:oops: :oops: :oops:

Gesloten